Reklama

Reklama

Oči války

  • Írsko Triage (viac)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (206)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedený snímek, který má vskutku co říct. Colin Farrell je tu bezchybný, byla opravdu radost jej sledovat a dokonale jsem mu jeho roli věřil. Několik posledních minut je neskutečně sugestivních a tvoří vynikající tečku za takto povedeným takřka antimilitaristickým dramatem. Syrovost války musí zákonitě otřást i těmi nejsilnějšími jedinci a tvůrci snímku Oči války onu drsnost a její důsledky na psychiku člověka mistrně převedli do filmu. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Raz za cas sa objavi film, po ktoreho zhliadnuti si znovuuvedomim aky spokojny a pokojny zivot vediem a napriek vsetkemu, aky som rad, v akej krajine som sa narodil. Triage je drsna drama so silnym pribehom a vynikajucimi hercami, v ktorej sa na minimalnom priestore rozohrava velke divadlo ponukajce divakovi presne to, preco si takyto film pusta. ()

Reklama

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Radikálně jiné, než jsem ze začátku počítal. Ne snad, že bych očekával totální akční řežbu plnou krve, výbuchů a hledání ztraceného kamaráda, ale něco podobně laděného určitě ano. Scény v Kurdistánu sotva vyplňují polovinu filmu, přitom pouze jednou věcí dokáží zaujmout - lékařské metody ošetření. Nic víc nenabízí, jedna akční scéna trvajíc dvacet vteřin je výstřelem do prázdna. Navíc nedokážou ani zachytit přátelství dvou hlavních postav, což je hlavním problémem celého filmu. Farrell se vcítil do role dobře, až mi párkrát připadalo, že zbytečně přidává. O druhé postavě nevím vůbec nic a vztah k ní byl až nechutně sterilní. Jak mi pak má záležet na tom, jak to s ní vlastně dopadlo, když tvůrci nedokázali do tak roztahaného filmu nacpat scénu, která by mě donutila alespoň přemýšlet, jak se vlastně jmenuje. Konec nám to všechno hezky vysvětlil, ale byl jsem tak znuděn, že jsem spíše vítal titulky, než byl spokojen s vysvětlením. 55% 22.03. 2010 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Danis Tanović po excelentnej prvotine spred ôsmych rokov znova ukázal, že autentickosť daného momentu v spojení s vojnovou tématikou vie preniesť na plátno ako málokto. Veľmi ťažká dráma s prvkami napätia, ktorá diváka celú hodinu drží v nevedomosti, že ktorým smerom sa film nakoniec bude uberať. V niektorých filmoch je podobný jav úplnou stratou času a pôsobí ako scenáristická bublina, no v tomto prípade je všetko rozohrané tak majstrovsky, že som hltal každú minútu, dialógy mali hĺbku a zmysel tak, aby si divák z filmu odniesol aj niečo viac, než len ustráchané pohľady pojašených faniniek na doráňané telo Colina Farrella. Aj napriek tomu, že Farrell patrí k hereckej špičke, nepovedal by som, že dokáže zahrať tak psychicky a fyzicky náročnú úlohu. Atmosféra je veľmi dobre vygradovaná, hudobná zložka bola trošku v úzadí, čo je škoda, ale True Faith od New Order zapasovala dokonale. 85%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

David a Mark. Dvaja najlepší kámoši, ktorí fotia hrôzy vojny, ale každý z nich je iný. David zachytáva krásu a nádej. Mark špinu, krv a smrť...Tradične výborný výkon C. Farella podstatne dvíha dojem z dejovo síce jednoduchého, ale o to silnejšieho príbehu. Mark skrýva tajomstvo s ktorým sa veľmi ťažko vyrovnáva a pomôcť by u mal psychoterapeut Ch. Lee, ktorý je na svoj vek v obdivuhodnej forme. Film aj z vojnového prostredia je takmer bez akčných scén ,ale ani nechýbajú, pretože herci si vystačili sami. 70%. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama