Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři vysokoškoláci, kteří natáčejí dokument o podstatě strachu, jsou vtaženi do světa svých vlastních nočních můr, když proti nim jeden z nich obrací jejich vlastní fóbie. Hledá totiž způsob, jak se zbavit své vlastní posedlosti a udělá pro to takřka cokoliv. (chuckyna)

Recenzie (60)

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Začína to masakrom...pokračuje v mnohokrát zbytočných diálogoch a ešte k tomu nebaviacich....a hladaní pseudo hrôzy... a končí pre mňa skvelou záverečnou ( sadistickou) pasážou.....s dokonalým koncom ( a poslednou scénou - záberom ).....Škoda, že sa tvorcovia v strednej časti stratili v bohviečom a ich snaha o psychologické pohľady nenašli správnu podobu a psycho hrôza sa nekonala....**/*** ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať.  Z Barkerových kníh mám prečítanú zhruba polovicu, a Druhé knihy krvi (z ktorých Dread vzišiel) sú od neho tým bezkonkurenčne najslabším. Ignorujúc jednotlivé detaily, ich hlavný problém má spoločného menovateľa, ktorým je dĺžka. Vždy je tam nápad, do určitého momentu je to fajn, následne by ale mali skončiť, miesto čoho pokračujú nasilu vždy ešte nepotrebnou druhou polovicou. Takže tvorcovia adaptácie sa vlastne pokúsili poviedku, ktorej uškodilo prílišné naťahovanie, ešte predĺžiť. Fungovalo by to v áčku, načrtnuté témy majú potenciál na kvalitnú traumu. Bohužiaľ sa ale písali neskoré roky nulté, kedy fičalo explotation, film dostal opäť trápne nahnedlý (resp. nažltlý) look à la séria Saw, a vo výsledku skončil ako béčko, pretože sa miesto psychológie rozhodol sústrediť na nechutnosti a pseudo-depresívne, lacné pokusy o temnotu. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Dosť chaotické a vo výsledku preto nezaujímavé, hlavne zo začiatku snímku. Akoby dejová linka nemala žiadnu koncepciu, ktorá by postupne viedla k nejakému cieľu. Chcelo sa skrátka nad obsahom trochu viac zamyslieť. Ku koncu celkový dojem trochu vylepšili hororové prvky, nečakajte síce žiaden ultra mega masaker, ale aj to málo napätia po tej nude potešilo, konečne tak prišlo aspoň na niečo málo akcie. Vďaka záveru veľmi slabý priemer. 50/100 ()

GigaPudding 

všetky recenzie používateľa

Slušný film podle jedné z nejlepších barkerových povídek, který se sice předlohy drží jen dost volně, ale pořád to dopadlo fajn. Většinu filmu se vlastně nic hororového neděje a jen se řeší školní projekt hlavních hrdinů, z nichž jeden je trošku šílenej a nakonec mu rupne v bedně a projekt vyžene do trochu extrémnějších rovin a to už je tak poslední půlhodina filmu, která vychází z povídkové předlohy nejvíc. Úplný konec je pak zas něco jiného než v povídce a je docela silný. Normálně by to asi bylo na ***, ale protože je to narozdíl od Krále syrohlava slušná barkerovská adaptace tak dáme **** :) ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Těch 90 minut se zdály delších, než ve skutečnosti byly. Dobrou hodinu trvalo, než konečně přišlo to, na co divák celou dobu čekal. Tahle část už však nabídla několik pochutin v čele hladomoru a návodu, jak rychle a účinně se zbavit podstatné části své pokožky (tahle scéna mi, bohužel, připomněla jednu podobnou příhodu v mém blízkém okolí). Úplný závěr nečekaně přitvrdí a nabídne "fucked up" scénku alá první Saw. I díky ní vytahuje moje hodnocení z mělkých vod do těch průměrných, i když stále slabších. Potěšili ale The Veils a jejich temná balada Vicious Traditions. P.S. Právě jsem dočetl Barkerovu povídku a je fantastická. O to víc zamrzí její filmová verze. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Natočené na motívy Barkerovho textu Strach z poviedkového cyklu Knihy krve I. - III. (BlackTom)

Reklama

Reklama