Reklama

Reklama

Až na dno

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kto očakáva riešenie zložitého prípadu a nejakú obligátnu korupciu na pracovisku, tak sa musí porozhliadnuť inde. Ferrara nám predstavuje profil človeka, ktorý to už dávno prestrelil a dopad na dno môže spomaliť snáď iba pokánie. Prípad tu samozrejme je, ale má úplne inú funkciu, ako by jeden očakával. Tu sa ani nerieši, čo na to všetko policajtova žena a deti, radšej tu máme dlhé scény, kde si Keitel ide kúpiť matroš a potom si ho užíva. Osobne som očakával, že film bude podobný ako jeho remake, ale mám dojem, že Herzog to uchopil trochu inak a mám chuť si jeho sotva nadpriemerný film pozrieť znova. Inak nič pre patologických stávkarov, ktorých sa poslednú dobu vyrojilo ako húb po daždi. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vyplň si život niečím, veď o tom to tu je. Aspoň teda tak je to vtĺkané výchovou a tak. Brániť spravodlivosť, dobro. Tak fajn, prečo nie. Policajti sú takí. Chytajú bubákov. No kdesi zrejme nastal skrat. A poznanie, že stačí všetkým len preplachtiť. A zaradiť sa. Takže: deti už sú, manželka je, dom, auto práca tiež. Aj viera. No ale, čo, čím sa zabaviť aby to nebolo všetko, tak...fádne. Aby tie revúce trúbky nalinkovanej ničoty tak neboleli. No, čosi by bolo. Rozkoše. Drogy. Únik z nudy. Do extrému. Do ďalšej rutiny. Do neznesiteľnosti. Uzabávať sa. Ani to už nie je ale časom žiadna zábava. A keď sa i ten najextrémnejší pôžitok sa stane nudným rituálom, čo ostane? Čo, keď aj výhra v stávke by nebola ničím iným len predĺžením fetovania v síce kvalitatívne vyššom leveli, ale mechanizmus úniku by ostal. Zase ten istý. Tak čo ešte nebolo? Kvílenie. K Bohu. Toho sa zrejme bál i keď mu nadával. Spoznal, že odpustiť sa dá aj spadnutie do absolútneho popretia a tak sa o čosi podobné pokúsil, hoci dobre vedel, že jeho vlastné šance sú v zmysle fyzického prežitia vlastne nešancami. ()

Reklama

havLord 

všetky recenzie používateľa

Druhý nejlepší výkon podává samotný "Velký jablko", který sice ze začátku 90s zažilo významný pokles kriminality, ale i tak to bylo všechno, jen ne místo pro bezpečný život... a Ferrara nás uvrhá právě do společnosti tamních fetek, ve který není nouze o chmury, špínu a hřích. --- Na první pohled film stojí a padá s Keitelovým výkonem, alespoň v první polovině tomu tak určitě je, v tý druhý, kdy už je scénář o poznání lepší a slouží Keitelovi jako katalyzátor, je už toho ke koukání mnohem víc. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vemte si všechny policajtský neduhy, jaký jste kdy viděli a napěchujte je do osoby jedinýho policajta. Vyjde vám bezskrupulózní troska, která svojí pozice veřejnýho činitele využívá a zneužívá plnými doušky. Jenže na každou svini se vaří voda. Drsný film, ačkoliv ne tak šokující, jak jsem tady vyčetl, který mě dostal jednak strhujícím výkonem Harveyho Keitela, kterému jsem věřil každý pohyb a jednak koncem a gestem Harveyho seržanta. 80% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,000,022Tržby Celosvetovo $-║ Stratené v preklade je tento film špecifikovaný v skratke, až trošku moc to utopistické samé v sebe, film sa chce hrať na niečo viac než v konečnom dôsledku má, príbeh založený len a len na obscénnostiach nemôže byť výstužou pre celú plochu filmu pokiaľ dej nenaberie nejaký smer a rovnako tak akúkoľvek hĺbku. /25%/ ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

Súvisiace novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (viac)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (viac)

Reklama

Reklama