Reklama

Reklama

Malý veľký bojovník

  • Česko Malý Velký Bojovník (viac)
Trailer

V najtemnejšom období čínskej histórie medzi sebou viedli nemilosrdní vládcovia bitky, ktoré si vyžiadali milióny životov. Tí, ktorí prežili, mali len dve možnosti - zabiť alebo byť zabití. Po celodennej bitke armád štátov Liang a Wei ostali nažive len dvaja muži - starý Bojovník z Liang (Jackie Chan), ktorý hral mŕtveho a jediné, po čom túžil bolo utiecť z vojny domov, a mladý Generál armády Wei (Leehom Wang). Bojovník zraneného Generála zajme a dúfa, že keď ho vydá svojim nadriadeným, splní sa mu túžba po návrate domov. Cesta späť je však pre obidvoch mužov komplikovanejšia, než si mysleli, a aj napriek počiatočnej nenávisti k sebe v priebehu strastí nachádzajú cestu. Netuší však, že je im na stope Generálov brat, princ Wen (Steve Yoo), ktorý túži po tom, aby si poistil cestu k trónu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Do značnej miery zmarená príležitosť, čo zamrzí tým viac, že potenciál je obrovský. Jackie pre svojho vysnívaného "čínskeho Švejka" prišiel s príbehom o ťuťmákovi, ktorý sa snaží prežiť uprostred vojnového konfliktu a dopravením zajatého nepriateľského generála do rodnej pevnosti si zabezpečiť nejaké to políčko, ženu a byvola, aby mohol v pokoji dožiť. Hlavná postava je vyšperkovaná - je to klasický sedliak, čo rozumie zvieratám i ľudovému liečiteľstvu, každú druhú vetu začína slovami "Môj otec vravieval..." a na brnení má prirobený falošný šíp, ktorý mu umožňuje hocikedy hrať mŕtveho chrobáka (geniálny fór s kušou). Lenže čo z toho, keď príbeh celkovo nemá kúska súdržnosti, réžia a strih splašene skáču z miesta na miesto, žiadna emocionálna scéna nevyznie a všetky ostatné postavy sú bezvýrazné. Navyše je to celé zúfalo lacné - v podstate je tam pár chlapov v otrhaných kostýmoch, ktorí sa trmácajú lesmi a horami, až kým neprídu k jednej bráne, u ktorej mám podozrenie, že som ju videl v Red Cliffe. O tom, že Jackie už fakt nevládze a pokiaľ sú vo filme náznaky solídneho bojového umenia, tak výhradne v podaní iných hercov, ani nehovorím. Veľká škoda, toto mohol byť v podaní lepšieho režiséra a scenáristu naozaj výborný film so silným záverom. 5/10 ()

Reklama

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Bojové, akční, hrdinské, statečné, věrné, smutné i vtipné, historické, přátelské. Velmi zajímavý příběh o vztahu dvou mužů, kdy každý stojí "na druhé straně bitevního pole". Postupem času se z nepřítele a zajatce stávají přátelé, kteří si slíbí desetiletý mír. To jak film končí..trohu smutné, přesto.. Film, který nenudí, pobaví a je zajímavý. Scéna s hazejícími kameny vážně dobrá. "Jedna hlavní cesta vede zpátky k domovu. Můj domov je přímo na úpatí Hory Liang..." ()

Beky 

všetky recenzie používateľa

Brutal hardcore nuda von China!!!!! Strašný!! Kdyby tohle natočili v Evropě, je to odpad, když to natočí v Číně během pauzy na oběd a hraje v tom Chan, je to v červených číslech!!! Ne, tohle fakt ne, ani akční, ani vážný, ani sranda, ani dobrý příběh, ani herecký výkony, ani atmosféra....sakra proč vůbec dávám dvě hvězdy?? Protože od všeho je tam toho aspoň trochu!!! Verdikt: Tak tohle je fakt šlápota VEDLE jako hrom, opravdu nezajímavý film!! ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vydarený kúsok. Skromne pôsobiaci film, ktorý však počas pomerne krátkeho trvania stihne odohrať veľké divadlo. Jednoduchý príbeh je zakomponovaný do pestrého a historicky atraktívneho obdobia, ktoré ponúka pre podobný námet obrovský potenciál, ktorý tvorcovia využili do posledného detailu. Zmiešania akčnej drámy s prvkami komédie som si dávno tak nevychutnal. Bolo spracované ladne a bez kŕčovitosti. Jackieho rola je vskutku znamenitá, no znova postavená viac na charakterových črtách postavy, než na jeho akčno-gymnastických zručnostiach. Síce predvedie zopár krkolomných výstupov, ale vek už ho ďalej asi nepustí. Pokiaľ však jeho výber rolí bude doashovať minimálne takéto kvality, tak si ho rád pozriem v hocijakom prevedení. 85%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama