Reklama

Reklama

Bobor

(festivalový názov)
  • Česko Pan Bobr (viac)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (308)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

He, že Bobor. Musím povedať, že sa mi to ťažko hodnotí, pretože mám s toho dosť zmiešané pocity. Zo začiatku mi to prišlo dosť nudné, dej išiel fakt mimo mňa, skrátka to bolo nezaujímavé. Ale nejako som to do konca pretrpel. A ešte že som tak spravil inak by bolo moje hodnotenie ešte nižšie.Gibson je skvelý herec, no zo začiatku ma moc o tom nepresvedčil. Takže mi ostalo len jediné spoľahnúť sa na to, že ma bude zaujímať aspoň mladý Yelchin s peknou Jennifer. A tento párik ma zo začiatku zaujímal viac ako Pán Bobor. Aj keď síce ty dvaja tiež niesu moc zaujímavý, ale skrátka pri ich scénach som sa nenudil. Jennifer Lawrence a Anton Yelchin svoje postavy zahrali dobre a ani neboli také nudné. Zlom filmu prišiel až ku koncu, keď film z ničoho nič naberal na dramatičnosti a herecký talent Gibsona bol opäť cítiť všade. Záver filmu, cca pol hodinka je dosť fajn, ale kazí to ten nudný uťahaný začiatok. Ten dej je podaný tak, že zo začiatku to fakt moc nemá čím zaujať, čo je velka škoda, pretože ten koniec je perfektný. Každopádne pozerať sa to dá, ale dalo sa s toho spraviť viac ako len toto. 60% - 3* ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Za scénu, kdy se šílený Gibson pere s maňáskem Bobra na vlastní ruce ve stylu Ashe z Evil Dead, říkám opatrné ano. Nicméně nebýt poměrně vtipného názvu a námětu (který nakonec moc vtipný není, spíš naopak), tak nemá Jodiina novinka šanci příliš zaujmout. Po všech stránkách je The Beaver profesionálně zvládnuté dílo, ale emoce se jaksi nedostavily. Je to takové suché ... ()

Reklama

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Prečo mi nikto nepovedal, že to bude (aj) vážne aj smutné? Myslela som, že sa budem 90 minúť pozerať na nejakú nezávislú komédiu. Ale práve keď začala prevládať melanchólia, dostal sa príbeh ku mne bližšie. Najprv som myslela, že to nejak prežijem vďaka Yelchinovi, ktorého mám neskutočne rada a čoraz viac mi pripomína môjho brata a áno, bol skvelý, ako vlastne vždy. Ale Gibson sa tiež zhostil svojho depresívneho Waltera s pánom Bobrom presvedčivo. Taký prázdny a úbohý a skoro obesený. Aj tú scénu v garáži som tak nejak čakala keď prišla, nemiestne som si spomenula na Asha a jeho veselú ruku. Jodie bola viac v úzadí, ale napriek tomu sa na ňu stále dobre pozerá a je neuveriteľne sympatická. A ešte dve veci, ktoré potešili - clivá hudba, v nej aj Radiohead a najmä narážka na mojich drahých v Dead Poets Society. Pretože má Porter na stene carpe diem a v reči, ktorú napíše pre Norah začína aj s oslovením dead poets. Nepotrebujem viac, som pohnutá (kúsok dozadu na stoličke) a tak trochu dojatá. ()

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Výborně napsané, ještě lépe zpracované a především skvěle zahrané. Mel Gibson je excelentní a do role psychicky narušeného manžela, otce a ředitele společenosti vyrábějící hračky se vžil dokonale. Příběh je sám o sobě velmi hutný a poskytuje zajímavý náhled na problematiku deprese a "normálnosti". Zajímavé porovnání přístupu manželky, hlavního hrdiny, bobra a syna. Především vztah otec a syn je postižen velmi dobře a je pro film zcela klíčový. Ovšem i vedlejší linky jsou zajímavé, dobře se navzájem doplňují a pomáhají utvořit lepší pohled na krizi rodiny a problémy jejích členů. Opět potěšila Jennifer Lawrence - Anton Yelchin měl ale kliku :-)! 8/10! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 300.komentár. Veľkolepá dráma, ktoré neskrývala emócie a city a tiež nechýbal koniec, čo dráma žiada. Jodie Foster má po režisérskej stránke našliapnuté rovnakým smerom ako Mel Gibson. Jodie Foster nepochybne našla správnu záplatu celého filmu, Mela Gibsona. Film zachytáva nielen rodinné problémy, nielen našej koľkokrát čiernej predstave o živote, ale aj krutú realitu, ktorú v okamihu môže pocítiť každý z nás jedného krásneho rána. Scenár brilantný, herecký výkon Mela Gibsona taktiež. Záver no comment. Výborný film, vtipný, i smutný zároveň. Myslel som, že Gibson už na plátne nepredvedie nič skvelého, ale pomýlil som sa. Tu bol výborný. Skvele im tiež sekunduje už nebohý Anton Yelchin. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (viac)

Reklama

Reklama