Reklama

Reklama

Nadané ruky: Príbeh Dr. Bena Carsona

(TV film)
  • Slovensko Zázračný lekár: Príbeh Bena Carsona (viac)

Než sa mu podarilo nezmazateľne a navždy zmeniť vývoj lekárskej vedy, musel Ben Carson (Cuba Gooding Jr.) prekonať množstvo prekážok. Spočiatku to totiž s jeho šancami uplatniť sa v živote vôbec nevyzeralo ružovo, práve naopak vyrastal v polorozpadnutom rodičovskom dome, obklopený nepredstaviteľnou chudobou a predsudkami, v škole patril k priemerným, ak nie rovno podpriemerným žiakom a navyše často podliehal výbuchom nekontrolovateľnej zúrivosti. No jeho mama Sonya (Kimberly Elise) nikdy neprestala veriť, že Ben to jedného dňa ďaleko dotiahne, a tak ho cielene viedla k tomu, aby využil všetky šance, ktorá ona sama nikdy nedostala, a pomáhala mu tiež rozvíjať jeho fantáziu, jeho inteligenciu, no predovšetkým jeho vieru v samého seba. A práve táto viera ho napokon spasila – umožnila mu totiž nasledovať svoj sen a stať sa... Jedným z najlepších neurochirurgov na svete! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (54)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Pohodový televízny film o nepohodovom živote neurochirurgov. Cesta, ktorá vedie k tomu, aby človek zvládol podobné zákroky, je neuveriteľne tvrdá, naviac, ako aj v každom inom obore, i tu platí dvakrát viac, že proces učenia a nutnosti sa zlepčovať nikdy nesmie skončiť. Je to obor na plný životný úvezok, a práve pre to zdvýham svôj klobúk pred všetkými, ktorý prinášajú takúto obeť spoločenstvu. Samotný film má svoje muchy, hlavne scenáristicky a obrazovo, ale jeho posolstvo je krásne a dosť efektívne znázornené, takže za mňa spokojnosť. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

Reklama

René.girl 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nádherný film, který mě opravdu dostal. To, že je natočen podle života skutečného neurochirurga, který dosud žije, je už jen dovršení toho skvělého pocitu, který vám film předá. Proto si myslím, že není potřeba se nějak hlouběji pitvat - film má jednoduché poselství - You Can Be Anything You Want To Be In This Life - As Long As You're Willing To Work At It! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Klasická rozprávočka o splnenom americkom sne, na účely filmu pekne vyžehlená a s chirurgicky presne odstránenými nevhodnými názormi a príhodami. Výsledkom ja najkratšia spojnica medzi raným detstvom a úspešným vyvrcholením kariéry talentovaného neurochirurga. Životopisné filmy sa podobajú ako vajce vajcu. Asi preto, že inak by nepôsobili inšpiratívne. V tomto filme ma príjemne prekvapil Cuba Gooding Jr. Žiaden herecký zázrak sa nekonal, ale aspoň ma neodpudzoval do tej miery, ako v iných filmoch. A nakoniec chcem oceniť aj príjemnú stopáž. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Příběh skoro jako pohádka... Ateistům bude následující věta znít urážlivě, ale... Myslím že v životě tohoto muže je vidět Boží požehnání, přesto že to ve filmu nebylo zdůrazněno dostatečně. Tento film mne opravdu zaujal... Ne pro samostatný zákrok oddělení siamských dvojčat, ale jako celek. Vývoj člověka, který se zprvu zdál být neschopný až do osoby, k níž vzhlížejí naděje mnohých... Některé oblasti sice zůstaly jakoby otevřený, nedokončeny... ale i tak film "pohladil" po duši. Drobné mínus - omezil bych účast na operacích... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama