Reklama

Reklama

Blesk

  • Česko Blesk (viac)
Trailer

Sériový vrah je stále na slobode a každý deň zomrie jeho rukou ďalší policajt. Keď zákon nedokáže ochrániť svojich vlastných ochrancov a policajných príslušníkov, potrebuje muža, ktorý to dokáže, aj keď poruší všetky pravidlá. Tým vyvoleným je drsný a nekompromisný londýnsky policajt Brant (Jason Statham). Do akcie vyráža so svojím kolegom, strážnikom Nashom (Paddy Considine), hoci by si radšej vybral iného parťáka. S Nashom si nerozumie, nemá ho rád a ich vzťahy nie sú ideálne. Pre oboch policajtov sa však začínajú preteky s nemilosrdným časom, pretože každý deň pribúdajú nové obete a nepolapiteľný sériový vrah sa im vysmieva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (405)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Hodně britské a je to příjemná změna, když k pěší honičce, která jako kdyby vypadla z dílu Profesionálů hraje svižnej drumec. To by se v americkém filmu nestalo :) Statham je drsnej, ale neakční a záporák zahranej HBO veteránem Aidanem Gillenem byl správně zábavnej. Ve scéně na pohřbu mi připoměl Ledgerova Jokera. Mě to teda nezklamalo. 70% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ ste z tých, čo nemajú Stathama zafixovaného ako borca s kamennou tvárou bez štipky mimiky, tak viete, že Jason predtým ako sa z neho stala akčná ikona dneška bol aj zčasti charakterovým hercom, ktorý svojou charizmou prefackal celý zvyšok hereckého osadenstva. V tomto filme sa mu opäť po dlhej dobe načrtla šanca, kedy nie je platený len za svoje povestné kaskadérske scény a fighterské súboje. Tým ale jeho postava na ničom nestráca. Jason dokázal, že vie zahrať aj normálnu postavu a jeho svinsky drsný policajt zatianil mnohé postavy tohto typu. Veľká škoda, že v ostatných ohľadoch film až tak výnimočný nie je. Ostatné postavy s výnimkou hlavného záporáka majú síce dobrých hercov, ale nič z nich nevyžmýkali. Hlavná línia príbehu je až príliš jednoduchá a zároveň obohraná na to, aby ma dokázala strhnúť a zaujať. Je to taký rutinérsky priemer. Pár svižných miest striedajú hluché miesta a film sa miestami ťahá. Kvitujem autentickosť a drsnosť niektorých scén a pár veľmi dobrých hlášok, ale to všetko stačí len k miernemu nadpriemeru. 70%. ()

Reklama

predators 

všetky recenzie používateľa

Určitě nejsem jediný, koho při sledování Blitze napadne, že tady máme co dočinění s plagiátem Smrtonosné pasti. I když, co se týká kvalitativní náplně, má k ní hodně daleko. Statham sice ze sebe chrlí drsné a vtipné hlášky, ale není to prostě ono. Taky akce není tolik, jak bych čekal. Záporák i celá policejní eskadra nehráli špatně, ale scénáristicky nedostali tolik prostoru, abych se mi vryli do paměti. Blitz uspokojí diváka dychtícího po nenáročné krimi honičce. 60% ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Totální Britský krimi náser s prvkami "nechutně-brutální" pasivní akce (takže tři ruční střety, hokejka, páčidlo, pěší naháněčka za doprovodu electra a nějaké ty likvidace policajtů) a napumpovaný skvělou atmosférou, ve které hlavní postava je tak nemilosrdná, arogantní, striktní a pálí ostrejma ze svého verbálního shotgunu. Tenhle film miluju. ()

Posheidon 

všetky recenzie používateľa

Když je špatný scénář, který předpokládá podprůměrnou inteligenci diváka, tak nelze hodnotit jinak. Pozor malý spoiler: Inteligence celého policejního sboru, který vraždy vyšetřuje je totiž na úrovni MŠ a možná i méně. Jak jinak si totiž vysvětlit, že po zatčení podezřelého z vražd jej policie musí krátce na to propustit pro nedostatek důkazu?!! Co to jako má být?!? Vždyť přeci mají přímého svědka, který přežil pokus o vraždu jen díky tomu, že se nakonec stal svědkem vraždy někoho jiného a to osoby která se jej zastala. Na to člověk nemusí být ani kdovíjaký Holmes či major Zeman, aby jej tohle to napadlo! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (8)

  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (viac)

Reklama

Reklama