Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Od tohohle filmu jsem tedy čekala něco úplně jiného, a musím říct, že jsem čekala něco víc. Trailer byl barevný a veselý, kdežto tenhle celý film byl spíš takový ponurý, i když si říká komedie. Moc jsem se tedy nezasmála, abych pravdu řekla. Miluju Británii a anglický venkov je opravdu krásný, ale ve finále je to to jediné, co si z tohohle filmu budete pamatovat. Zápletka byla nezajímavá a vlastně nedořešená, to se jen tak dali prostě dohromady, schluss? Gemma Arterton je nesympatická, nebýt tam skvělé Tamsin Greig, která to zachránila, asi bych to snad ani nedokoukala. Potěšil mě Dominic Cooper ve, co se týče vizuální podoby, neobvyklé roli, ale zhýčkané frajírka mu uvěřím kdykoli. Už to předvedl v An Education a v Mamma mia. Luke Evans má u mě plusové body též, byl to první film, který jsem s ním viděla, a zaujal mě. Bonus bod za ty dvě puberťačky, hned bych jim jednu flákla. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Panebože, a o čom to bolo? O dvoch mladučkých pipkách, z ktorých jedna pomocou mailov narobila galibu, len aby si klofla svoj idol? Alebo to bolo o žienke, ktorá mala rada sex s mladými aj starými? Vtákovina ako šľak, jediné, čo trochu potešilo oko, bola pekná výprava a najmä nádherné exteriéry. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Džejkop 

všetky recenzie používateľa

Tamara se po letech rozhodla vrátit na svou rodnou hroudu. Do vesnice vtrhne ve velkém stylu a svýma šortkama rozhodí sandál zahradníkovi, zpěvákovi indie-rockové kapely a úspěšnému promiskuitnímu spisovateli. Dokonce i některé ženy zaznamenají její přítomnost. A právě ty nejmladší postupně rozpoutají kolotoč událostí, které Tamaře poněkud zpřehází původní záměr, se kterým sem přijela. Prodej statku se záhy rozplyne jako pára nad hrncem. Já to pořád říkám, že nechávat klíč od dveří pod rohožkou nebo květináčem je chyba. Když oni to ty venkované tak rádi dělají. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Gemmička je kočena o tom žádná, ne nadarmo z ní strejda malarkey poslintal nejedno DVD. Z mý strany přiliš mnoho vztahů a zámotků, které ke se konci vyřeší dřív než řeknete borůvkový koláč, no zase tak rychle ne, ale brzy a to je hlavní chyba filmu, který jinak točí zábavné momenty s nudnými v docela vyrovnaném poměru. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Po delší době kouzelný film, který vážně nevážně a hlavně nenápadně přeskakuje od ironického úšklebku v staromilské atmosféře po drama hraničící s parodií. Jaro, léto, podzim, zima spisovatelských snobů tenkrát na venkově zvedá koutky a budí permanentní zvědavost, jaká se objeví další scénáristická perlička a kam se to s dějem vrtne dál. Nic není nemožné, jen těch 56% mi zas nejde na rozum. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)
  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)

Reklama

Reklama