Reklama

Reklama

Vysokoškolský učiteľ literatúry John Brennan (Russell Crowe) s manželkou Larou (Elizabeth Banksová) a synčekom Lukeom (Ty Simpkins) bývajú v Pittsburghu a vedú pokojný rodinný život. Všetko sa razom zrúti, keď Laru obvinia z vraždy a na základe nepriamych dôkazov odsúdia na dvadsať rokov väzenia. John verí v nevinu svojej manželky a v bezvýchodiskovej situácii sa rozhodne, že zorganizuje jej útek z väzenia. Pripraví zložitý plán a vydá sa do neznámeho a nebezpečného sveta zločinu, v ktorom riskuje všetko pre ženu, ktorú miluje. Na základe rozhovoru s mužom (Liam Neeson), ktorý sedemkrát ušiel z väzenia, starostlivo pripravuje všetky alternatívy a chystá falošné stopy pre políciu. Keď sa však dozvie, že manželku o tri dni prevezú do inej väznice, musí projekt urýchliť a zohnať peniaze hoci aj krvavou cestou. V ostrej akcii ho však zaskočí také množstvo nečakaných prekážok, že oslobodiť ženu, vyzdvihnúť syna a stihnúť bezpečný odlet z kontinentu sa mu z časových dôvodov nepodarí. A uniknúť polícii, ktorá mu je neustále v pätách a uzavrela celé mesto aj hranice štátu, sa zdá byť celkom nemožné... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 087)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

V momentě, kdy už mě to plánování přestávalo bavit a říkal jsem si, co jako bude? Se to rozjelo a byla to fakt napínavá podívaná. Malinko mě zaskočila epizoda, kdy se trochu nepochopitelně Russell Crowe z nudy rozhodne vystřílet jakési dealerské doupě, ale jinak dobrý. Navíc si tam Haggis propašoval svoje oblíbené herce z Black Donnellys. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Už jsem viděl spoustu filmů, v nichž byl někdo neoprávněně leč pravomocně odsouzen, v nichž někdo utíkal z vězení a v nichž se někdo nebál drogových dealerů. Přesto mne zaujal příběh matematika, který v zákonem dané rovnici musí přemístit osobu M z bodu V do tajemného místa X, aniž by strážci pořádku stihli dát rovnici nový rozměr nějakou vtipnou sinusoidou v osvědčených pravidlech. Musím ocenit zejména to, že napětí si pohodlně udržuje svou vysokou hladinu a bez kávové sedliny není nijak zvlášť jednoduché odhadovat následující děj. Fajn zábava. ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Remake lepší originálu. Hlavně proto, že to rodinné pnutí jde Haggisovi mnohem lépe, než Cavayému. Daří se mu to především proto, že americká rodinka je mnohem přístupnější. Tíha manželova údělu nemá téměř až existenciální rozměr, ale naopak je tažena jasnou taťkovskou motivací a nabízí více divácky atraktivních prvků (fígl s tenisákem, bumpkey, časový press). Jedinou výtku tak vysílám směrem k absenci razantnějších honců (a že k tomu postava det. Quinna přímo vybízí!). Jinak nejlepší ‚útěkářský‘ film od Uprchlíka. 4 a ½. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Výborné řemeslo s poctivou oldschool režií a sympatickým hlavním hrdinou. Víc než o samotný útěk z vězení tu jde o samotné plánování a to je natočené opravdu napínavým způsobem. Hlavní hrdina totiž není žádnej Michale Scofield a víc se mu toho pokazí než povede. I díky tomu, a výbornému Russellu Croweovi, se divák s jeho postavou dokáže stotožnit a fandit jí. Když pak přijde na řadu samostatný útěk, tak je to nervák od začátku do konce a stejně jako celý film šlape dokonale. Jenom škoda, že na konci Haggis trochu vyměkne a naservíruje nám trochu zbytečnou vysvětlovačku, kvůli které se nemůžeme nad celým filmem tak zamyslet, jak jsme mohli a jde "jen" o poctivou žánrovku. 80% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $21,148,651Tržby Celosvetovo $67,448,651Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,629,999 //počet predaných kusov 81,865Tržby za predaj DVD v USA $6,665,197 //počet predaných kusov 459,179║ Prvá polovica je taká komorná zoznamovačka, kedy to ostáva na vážkach akým smerom sa nakoniec dej uberie, v tej druhej to postupne graduje až do silne vyhroteného finále, herci na čele s Russellom Crowe veľmi dobre zvládajú svoje úlohy, réžia dosť nápaditá, umne budujúca základy príbehu a hlavne nepremrštená lebo v niektorých scénach si to doslova pýtalo popustiť väčšej akčnejšej húževnatosti, v konečnom finále to je veľmi milé prekvapenie. /90%/ ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (31)

  • Haggis založil Johnov (Russel Crowe) výskum techník na útek z väzenia na svojom vlastnom internetovom výskume Scientologickej cirkvi po tom, čo jej kapitola v San Diegu v roku 2008 schválila Kalifornský návrh 8, ktorý mu odhalil spory viery a viedol k jeho odchodu z cirkvi. (Arsenal83)
  • Město Pittsburgh povolilo štábu natáčet v metru každý den dvě hodiny. Dokonce mu dalo k dispozici vlastní kolej. (Gastovski)
  • Paul Haggis si vybral Pittsburgh ako hlavné miesto, pretože chcel miesto, ktoré bolo relatívne blízko kanadských hraníc, pričom usúdil, že by to bola logická destinácia pre niekoho, kto vytrhne svoju manželku z väzenia. Chcel tiež, aby miesto bolo filmovo menej známe ako New York alebo Chicago. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (viac)

Reklama

Reklama