Reklama

Reklama

Dvaja muži na opačných stranách väzenskej vzbury. Mladý Juan (Alberto Ammann) sa zamestnal ako väzenský strážca. Chce urobiť dojem a hlási sa do práce o deň skôr. Keď robí prvú pochôdzku po svojom novom pracovisku, stane sa nehoda a on zostane v bezvedomí. Umiestnia ho rýchlo v prázdnej cele 211. V rovnakomk čase sa väzni z bloku s maximálnou ostrahou oslobodia a prepadnú väzenie. Na ich čele stojí drsný a násilnícky Malamadre (Luis Tosar). Strážcovia v panike utečú a nechajú Juana v cele. Aby prežil,vydáva sa za väzňa a stane sa tak súčasťou udalostí vnútri obkľúčeného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (440)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nenápadný európsky film, ktorý dokazuje, že aj väzenské filmy sa stále dajú točiť originálnym štýlom. Určite je toho dôkazom aj fakt, že scenár nejde v šľapajách hollywoodskych príbehov, príbeh je veľmi silný a natočený pomerne realisticky. Príbeh v určitých pasážach zasiahne diváka priamo do špiku kosti. Je naozaj dosť surový, ale presne o to tvorcom išlo a presne to som od začiatku očakával. Zaujímavé je z pohľadu diváka otáčanie vnímania "tých zlých" a "tých dobrých" postáv. Herecky podporil snímok každý zúčastnený a už teraz je zrejmé, že tento film sa mi tak rýchlo z pamäti nevymaže. 85%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Španielsky tvorcovia tohto napínavého filmu ma úplne prevalcovali. Ak nepočítam nesmrteľné Darabontove väzenské balady, tak práve píšem o jednom z najlepších väzenských filmov , aké som videl. Nejde ani tak o žiaden krvavý masaker medzi väzňami, alebo pripraveným policajným komandom a väzňami, ktoré čaká iba na povel, ale v prvom rade o napínavý príbeh z pohľadu dozorcu, ktorý sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred väzenskej vzbury plnej kriminálnikov. Ako nešťastne mu osud namiešal nastávajúce hodiny, pekne zhrnul aj vodca vzbury: " Život ti dá po papuli raz-dva." Nestihnete sa čudovať ako sa to všetko zvrtlo a zrazu je jedným z nich. Najlepšie na tom je, že o jeho presvedčení a rozhodnutí nezapochybujete, rovnako ako nezapochybujete o tom, že samotná vzbura mala zmysel a väzni v podstate nežiadali nič nesplniteľné. Išlo v prvom rade o zlepšenie podmienok. Karty tvorcovia zamiešali poriadne aj tým, akých rukojemníkov sa väzňom podarilo zajať. O jedného dozorcu, ktorého zajali, ani nemali záujem. Mali niečo lepšie... Teroristov z ETY. Film je aj z tohto dôvodu až krute reálny a ako v správnej väzenskej dráme je smrť všadeprítomná. V tomto filme niet víťazov, ale víťazstvom pre nás divákov môže byť drsný a napínavý filmový zážitok. Odporúčam kúpu DVD alebo Blu-ray za dobrú cenu. 100%. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Velmi solidní vězeňské drama s kvalitním příběhem, atmosférou i vygradovaným finále. Podobné filmy moc často nevyhledávám, ale tady jsem velmi rád, že jsem udělal výjimku. Rozhodně to nebyla ztráta času. Herecké výkony byli rovněž slušné, Luis Tosar navíc patří mezi moje oblíbence, takže jsem rád za každý film, který jsem s ním viděl. Alberto Ammann si taky nevedl vůbec špatně a ostatní herci je dobře doplňovali (vedlejší osazenstvo). Mělo to i několik dost drsných scén, nechybělo násilí, pomsta, zrada a podivné „přátelství“. Nadprůměrná podívaná, kterou jsem určitě neviděl naposledy.70% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej dobe veľmi príjemné prekvapenie. Filmov z väzenského prostredia už bolo nakrútených neúrekom. Časť z nich sa vydarila a Cela 211 patrí k nim. Scenár k nej je napísaný veľmi vierohodne. Herci, v tomto prípade skôr predstavitelia úloh, boli starostlivo vybraní, čo významne prispelo k uveriteľnosti príbehu. Prostredie väznice bolo autentické, pripravené so zmyslom pre detail. Prehnitosť väzenského systému bola zvýraznená primeraným spôsobom, ale nedominovala. Od plného počtu hviezdičiek film delilo iba niekoľko dejových zvratov a scén v druhej polovici filmu, pri ktorých som dvíhal obočie. ()

Okara 

všetky recenzie používateľa

Někdo by si mohl říct další vězeňské drama, ale že toto bude jiné, prozradil už jeho původ. Strhující snímek, který na nic nečeká a pouští se do gradujícího děje mříže nemříže. Žádné nelogičnosti nebo šťastné konce, připravte se na bandu necenzurovaných, krvežíznivých vězňů, pár rukojmí a hlavně...žádné slitování. Cela 211 Vás vítá, račte vstoupit a vězte, že na konci vyváznete s bodcem v zádech nebo alespoň bez ucha. Nejlepší soundtrack z filmu 80% ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama