Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(4)

Emma má celkom iné vlastnosti ako ostatné mladé dámy. Tým, že vyrastala po boku neschopného otca, si musela zobrať na starosť riadenie rodinného panstva sama. Tieto okolnosti v nej vypestovali až prehnané sebavedomie: len ona všetkému rozumie a vie, čo je pre každého najlepšie. To v nej podporí aj myšlienku dohodiť svojej priateľke Harriet snúbenca. Týmto spôsobom, napriek svojim najlepším úmyslom, kráča od maléru k maléru a jediný, kto sa ju snaží umravniť, je jej švagor, pán Knightley. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • V roce 1995 pověřila BBC Sandy Welch napsáním scénáře minisérie Slečna Emma. Na to však začaly produkční společnosti Miramax a Meridian Broadcasting vyrábět svá díla podle knihy Emma od Jane Austenové, konkrétně film Emma (1996) a stejnojmenný televizní snímek Emma (1996). BBC proto tehdy svůj projekt zastavila. K návratu k původní látce pak došlo po více jak 10 letech. (zuza99)
  • Primetime Emmy Awards 2010: Cena za výnimočné účesy v minisérii alebo filme (Anne Oldham). (Arsenal83)
  • The Guardian označil seriál za „veľmi dobrú, aj keď nie veľmi potrebnú adaptáciu, pretože BBC mohla adaptovať už niektoré menej známe romány". Napriek tomu pochválil herecké výkony a napísal, že "len Garaiovej oči si zaslúžia cenu BAFTA“ a že Michael Gambon stvárnil „skvelého starého pána Woodhousea“. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa začalo štvordňovým natáčaním v dedine Chilham v Kente od 14. do 18. apríla 2009, pokračovalo sa vo farskom kostole Panny Márie v Send, Surrey 24. a 28. apríla, kde boli dokončené scény sobáša a nedeľnej bohoslužby. Ďalšie natáčanie sa uskutočnilo v Squerryes Court, Westerham, Kent, kde sa natáčalo veľa interiérových scén. (Arsenal83)
  • Natáčanie v Chilhame prebiehalo každý deň od 8:00 do 19:00 a bolo naplánované tak, aby sa zhodovalo s veľkonočnými školskými prázdninami, aby sa minimalizovalo rušenie miestneho obyvateľstva. (Arsenal83)
  • Pri natáčaní v Chilhame, ktorý slúžil ako Highbury, pracovníci produkčného dizajnu pokryli niekoľko ciest štrkom, aby zamaskovali cestné značenie z 21. storočia a na námestí obce postavili fontánu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama