Reklama

Reklama

Obyčajné ráno úplne obyčajného dňa. Päť ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú, nastúpi do rovnakého výťahu. Ten sa rozbehne a nečakane zastaví medzi poschodiami. Spočiatku pokojná atmosféra začne s pribúdajúcimi minútami hustnúť. To, čo sa zdá byť len malý technický problém sa postupne mení na nevysvetliteľnú záhadu, s ktorou si nedokážu poradiť ani technici zo správy budovy, ani privolaní hasiči a policajti. Detektíva Bowdena (Chris Messina) sem pôvodne priviedla jedna zvláštna samovražda, lenže tento prípad je oveľa väčší a vážnejší. Ľudia vo výťahu totiž postupne začnú umierať. Tím sa síce zužuje zoznam podozrivých, lenže ukážte prstom na vraha, keď pred každou vraždou záhadne vypadne svetlo. Bowden navyše začína tušiť, že nejde o náhodu, ale o dobre premyslený plán, ktorého súčasťou je aj on sám. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (797)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Napětí Ďáblovi nechybí, otazníky se vrší také úspěšně, ale přesto je těžké utišit ten hlas, který říká, že vše mohlo být ještě mnohem lepší. Nesympatické postavy jsou možná záměrem, zklamání z pointy ale určitě ne. Logických děr se najednou vyrojí až překvapivě moc a z nervy drásajícího thrilleru se tak stane jenom mysteriózní jednohubka. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vo filme sa sice pracuje so znamymi proprietami, avsak umne. I ked priznavam, ze viac ako horor je film v mojich ociach thrillerom, t.j. pocit strachu sa nedostavil, ale pocit napatia, nervozity bol pritomny takmer neustale. Predovsetkym vdaka vybornej hudbe, nachadzajucej inspiraciu v Herrmannovi, prip. obcas aj v Goldsmithovi (Omen) ako aj faktu, ze vsetci do jedneho neznami (a vdaka scenaru aj nesympaticki) herci stazovali presne urcenie poradia "vybijanej" ich zivotov. Inak v mojich ociach prave vztah horor - napatie robi odpoved na otazku "do akej miery je nazov filmu (ne)umyselne spoileroidny" znacne relativnu. Mat film iny nazov, a ak by vdaka tomu jednou z point filmu mala byt skrz pribeh snaha o odhalenie totoznosti "vraha", tak je film vacsinou odpisany ako totalne neoriginalny, s blbou pointou. Ovsem z pozicie "umyselneho" nasadenia tohto nazvu s cielom odstranit liniu patrania "kto je vrahom", ostal pre mna ako divaka vacsi priestor prave na uvedomovanie si tych momentov dobre budujuceho napatia (nie strachu) i vdaka osvedcenym postupom. Zaroven aj posunuta pointa filmu nevyzera po kratkom uvazovani az tak "na odpis". Inymi slovami, zvoleny nazov mi umoznil sustredit sa na ine aspekty filmu, ktore som si nasledne nalezite vychutnal. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $33,679,655Tržby Celosvetovo $63,354,114Tržby za predaj DVD v USA $7,569,840 //počet predaných kusov 403,718║ Za taký normálnejší rozpočet dosť slušne zvládnutý horror, kde najviac zaujme dusná atmosféra. /80%/ ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Nezvratný osud ve výtahu, kde nahradíte smrt za ďábla a vypiplané smrti za tmu.. A já tmu nemám ráda! Pointa nepřekvapující, atmosféra ucházející, ďábel byl odhalen předem (i když váhala jsem ;o) Na Chrise a Logana se hezky koukalo. Nic co bych už neviděla a nic na co bych se koukla ještě jednou. Čistý průměr ve svém oboru. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Toto je presne horor, aký som už dlhšie potreboval vidieť. Na malom priestore sa rozohrala veľmi zaujímavá a napínavá hra s postavami i divákom. Film ťaží z výbornej a stiesnenej atmosféry v zaseknutom výťahu vysokého mrakodrapu. Pätica ľudí je poriadne nervózna, pretože ako sa ukáže, je medzi nimi diabol. Prečo alebo pre koho si prišiel sa postupne dozvedáme spolu s policajným vyšetrovateľom. To, že osudy niektorých ľudí sú navzájom poprepájané je zaujímavé a diváka to drží celý čas v napätí až do mrazivého záveru, v ktorom sa predstaví aj samotný diabol. Nie je to dlhé, má to švih, je to napínavé i strašidelné. Jednoducho spokojnosť. 80%. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)

Súvisiace novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (viac)

Reklama

Reklama