Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spriaznené duše Eric Draven a Shelly Webster sú brutálne zavraždení, keď ich dostihne temná minulosť. Eric však vďaka silnej láske dostane poslednú a jedinú šancu zachrániť svoju milovanú obetovaním samého seba. Prechádza svetmi živých a mŕtvych, aby sa nemilosrdne pomstil ich vrahom, priviedol späť svoju milovanú z objatia smrti a napravil nesprávne veci. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (42)

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Na staré Vráně jsem vyrostl a pouštěl jsem si "it's more surfing than skating" a "the devil stood and felt how awful goodness is" ve smyčce. A i přesto mně ta nová Vrána přišla vlastně fajn. Je to sice jenom brutální akčňák bez většího přesahu, ale jestli jste nezapomněli, tak i ta stará je způlky hláškování policajta a WTF vyjetí gangsteři na piku. V nové Vráně není moc melancholie, je to story o tom, jak pokérovaný zamilovaný feťák jde rozšmelcovat nějaký jiný lidi. The end. Má to pěkný sound design a písničky, nějaké hezké nápady (medik záchranky!). Nejhorší na filmu jsou podle mě lidi v sále, kteří nezvládají momenty, kdy se Eric ptá: "Co je tohle za hrozné místo?" A všichni hahaha, protože je to Nákladové nádraží Žižkov. ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Zpátky z kina a musím říct že nová verze Vrány se fakt povedla a zdejší hodnocení se může jít vysrat, už jenom kvůli tomuhle slabýmu hodnocení musím dát pět - Nečekal jsem to ale nakonec mě tenhle film moc mile překvapil a Bill Skarsgård jako Eric Draven/Vrána je opět ve svý roli vynikající a zpěvačka FKA twigs jako Shelly je taky fajn a moc sexy. Noční temná Praha vypadala ve filmu fakt dobře - Taky je tam natočena jedna scéna u metra C v Praze - Nejsem si teď jistej ale možná to byla Florenc 😀 Český herec Karel Dobrý byl docela dobrej záporák - No a herec Jan Budař jak tam chcípne, to jsem fakt nečekal, to bylo vtipný 😀 A musím taky pochválit soundtrack, ten byl dobrej - Jak filmovej tak písničky od interpretů - Hlavně jsem tam rád slyšel Joy Divison a jejich song Disorder - Zazní tam i moje oblíbenkyně Enya a její skladba Boadicea 😎 Supr! A krve je tady taky dost - Gore fakt slušný - Krvavý masakr na závěr v divadle je fakt pecka a do toho se střídají scény s operou která hraje do toho krvavýho akčního masakru, to bylo povedený 😜 Nechci to ani nějak srovnávat s původní Vránou z roku 1994 - Protože ta je úplně jiná a z jiný doby, mám jí ale určitě radši než tuhle novou moderní verzi a v týhle verzi jsou samozřejmě odkazy na tu první a mejkap Skarsgårda vypadá tady taky skvěle. Nejhorší verze je z roku 2005 - Vrána 4: Pekelný kněz - To byla fakt mrdka a jedinej díl kterýmu sem dal odpad. No já jsem s novou Vránou spokojenej - Bylo to dobrý. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Na svete existuje zlo, ktoré sa snaží skryť svoju existenciu. Do cesty sa mu pripletie mladý zamilovaný pár, ktorý je brutálne zavraždený. Erik sa ale vracia do sveta živých ako Vrana aby vyrovnal misky váh a zachránil svoju lásku. Herecké obsadenie: Bill Skarsgård bola jednoznačná rana do čierneho čo sa už ale nedá povedať o FKA twigs, ktorá mi bola od začiatku nesympatická a akoby zámerne prehrávala spoju postavu. Prevedenie: Film je remaqom filmu z roku 94, ktorý sa stal kultom. Predloha je komiksová a tomu nasvedčuje aj množstvo rádoby klišé, ktoré v ňom môžeme vidieť. Dej je opozeraný ale zasadený do modernej doby. Záporák je dostatočne kvalitný aby to utiahol a R-scény dostatočne krvavé aby som žmúril očami. (škoda ale že tam bola max1-2). Pocity: Film sa mi vo svojej podstate páčil. Nie som skalný fanúšik pôvodného tak nebudem porovnávať. Ale ak by som si mal vybrať ako sa majú točiť romantické filmy, toto by mala byť cesta. Možno je moje hodnotenie umocnené IMAX zážitkom ale aj napriek tomu hodnotím prekvapivo kladne oproti tomu aké hodnotenia tento film na tejto platforme dostáva. Pridaná hodnota: Vrana pomsty je späť na scéne. 82% ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Slabé dve. Jedna solídnejšia, hoci možno kus zbytočne umenie predstierajúca (v kontraste so zvyškom filmu), akcia to celé nevytrhne. Sanders sa stáva odborníkom na nudné, neveľmi záživné, ale pomerne drahé remaky a reimaginácie klasík, ktoré už raz niekto natočil poriadne. Spätne si hovorím či aj Snow White and The Huntsman nebola skôr šťastná náhoda, kedy film podržal veľký rozpočet a fakt, že divákova myseľ si film podvedome porovnávala s Disneyho animovanou klasikou, čo mu dodávalo niečo unikátne, iné. Ghost in the Shell dadaistický a detsky nevinný a hravý originál nemala, a inovovať Sanders nechcel/nevedel, a tak sme dostali len pomerne nudnú, strojovú kópiu pôvodného anime. A Vrana sa o nejakú inováciu snaží, ale je pomerne nudná a nezáživná, s postavami, ktoré 2x nezaujali ani som im veľmi neveril tú osudovú lásku, a k tým inováciám - rozšírenie tohto univerza prvkami ako z Constantinea mi príde pomerne zbytočné. Čo sa týka štýlu, výpravy, filmu chýba niečo čo človek nevidel v X iných filmoch ako John Wick, Dogman, etc. Čiže suma sumárum mi vychádza, že Sanders: 1) vie ako-tak obstojné obrázky, 2) atmosféru veľmi nevie, ak ju nemá v sebe film sám už z podstaty veci, 3) dynamickú akciu veľmi nevie tiež, 4) inovovať veľmi nevie a ak inovuje, tak s kadejakými výsledkami, 5) nie je práve najlepší rozprávač. Skarsgard by s lepším režisérom (a partnerkou, keďže FKA Twigs nič moc a majú spolu skoro nijakú chémiu) čo by ho k niečomu dokopal možno vedel byť zaujímavý, takto je tento jeho trailer park meth lab junkie akási podivnosť, ktorá nie je ani dosť sympatická, aby jej človek ľudsky fandil a súcitil s ňou, a ani taká kreatúra, aby so zatajeným dychom sledoval čo spraví ďalej (možno len v jednej-dvoch scénach). Škoda a zbytočné oživovať Proyasovu stále aspoň výtvarne nápaditú klasiku po 30-tich rokoch takýmto spôsobom. ()

Frantisek.Fu 

všetky recenzie používateľa

Když se na novou Vránu podívám z pohledu filmařiny, tak se jedná o pohodové béčko na jedno kouknutí, které pobaví a nijak neurazí. Má zajímavý vizuál, hezky si hraje s barvami a úhly kamery, fajn akci a pěkný, někdy trochu přehnaný gore. Když se ale na snímek podívám z pohledu adaptace stejnojmeného komiksu za kterou se vidává, tak to je už něco jiného. S komiksem to kromě názvu, hlavního páru (Eric a Shelly) a momentu s koněm v ostnatém drátu (u kterého tvůrci vůbec netušily co má symbolizovat a ve výsledku ukazuje jen brutalitu ve které se snímek ponese) nic společného. Vrána je osobní spověď a příběh o lásce, ztrátě, vině a konečném odpuštěním. Snímek je pouze jednoduchý příběh o zamilovaném páru, který je zavražděn a následné pomstě bez většího zamyšlení. 4/10 ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Rave scéna se natáčela v bývalých papírnách ve Vraném nad Vltavou, obsazeni byli čeští komparzisté a DJ byl NobodyListen Jakub Strach. (radchyt)

Súvisiace novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (viac)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (viac)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (viac)

Reklama

Reklama