Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (43)

Season 1 (2010) (S01) 

Veru tak ak človek do toho ide s tým, že to bude pomalšie a trošku si pomôže pri tých horších scénach rýchlosťou 1.5, tak na pohodičku a som zvedavý na druhú sériu. ()

Staré dobré časy (2010) (S01E01) 

Nuž takto ja som ešte kurevsky dávno tento seroš rozpozeral a nudilo ma to. No ale urobil som chybu a čakal som, že to bude speed akčniarina. Takže tentoraz do toho idem znovu a už viem, že to bude viac kecanie ako akcia a budem na to pripravený. Takže úvod podarený, síce tá pasáž kde zháňa toho polzomboša kus od riti ale inak fajn paráda a poslednú * nechávam ako zálohu. ()

Pach krve (2010) (S01E02) 

Ale Hej sem si to už 5* zaslúži, proste kamufláž bola dobrá, len dáždik to pokurvil. A Rooker teda riadny crazy man. Záver kde si aziat zvesela frčí po diaľnici funny. ()

Krátké shledání (2010) (S01E03) 

A toto je presne to čím je WD-čko špecifické, máme tu epizódy kde sa poriadne neobjaví zomboš ale kecá sa. Čo síce nudí na jednu stranu ale na druhú nám to odhaľuje postavy, takže keď budú chcípať neskôr (a to určite budú) tak nám nebudú u prdele a to je to čo som vtedy nevzal do úvahy a teraz to už beriem. Navyše Reedusove hlášky fajn a záver teda zaujímavý. ()

Reklama

Rukojmí (2010) (S01E04) 

Epizóda ktorú som už predtým dávno nepozeral. Má síce pomalšie tempo, a pasáž s hošanom čo kope hroby mi prišla nezaujímavá ale záver to pekne vysvetlí a je to teda riadne krutá vec. Ale šak som spomínal, že postavy budú chcípať. Inak ten fór s hispánskymi psami bol tiež fajn. A som zvedavý čo sa stalo s Darylovym bratom, ale určite neskapal. ()

Lavina (2010) (S01E05) 

Čas pochovať mrtvých, oplakať ich a potom sa skúsiť vybrať do CDC. Síce epizóda kde sa objavil iba jeden zomboš na asi 5 sekúnd ale nevadí. Plus navyše aj v tejto epizóde sa skupina zmenší. ()

Testovací subjekt 19 (2010) (S01E06) 

Slabší finish, ale tak dozvedeli sme sa ako vlastne funguje nákaza, zároveň sme zistili, že Francúzi vydržali najdlhšie a plus doktor čosi Ricovi pošepkal do ucha, takže uvidíme. Hej a úvodný flashback nám pekne ukáže klasickú vojenskú akciu (veď aj TLOU tak začínalo). No tak idem na druhú sériu. ()

Season 2 (2011) (S02) 

Tak musím povedať, že prístup aký som zvolil bol správny, proste rátať s kecaním kde sa dostaví nejaká akcia a funguje to. Druhá séria síce stojí na farme a okolí ale občas prinesie pár prekvapení smrtí a zároveň naznačuje, že v budúcnosti nebudú hrozba iba mŕtvy ale aj živí. ()

Cesta do neznáma (2011) (S02E01) 

Prvých 20 minút hsutých a napínavých, potom sa to prepne to talking módu, ale šak pohoda, nasleduje celkom fajn pasáž v kostole s vtipnou poznámkou Daryla. Uvažoval som nad 4* ale ten ending to dáva na 5* bez debaty. ()

Krev mé krve (2011) (S02E02) 

Dobre, tentokrát sa síce tempíčko ešte spomalilo ale za to to má napätia dosť. Spoznáme pár nových postáv (slečna na koni je riadna kočena). No a síce sa chodcov dočkáme poriadne až na konci tak je to dosť napínavé. A chválim aj rozhovor T-ho a dedka u karavanu ktorý zrejme naznačuje, že v budúcnosti sa ľudia budú zradzovať. (tu sa to nestalo ale náznak tam bol) ()

Zásah v pravou chvíli (2011) (S02E03) 

No hej spomínal som to v minulej časti a tu sa to aj stalo. Hold ľudia sú bitches. Ale musím uznať, že občas aj funny rozhovory boli. ()

Čerokézská růže (2011) (S02E04) 

Kórejec si vrzne, uvidíme odborné vyťahovanie nakazeného zo studne (ktoré sa samozrejme dvakrát pojebe), no a potom tu máme fajn rozhovory, Darylovo pátranie ktoré je neúspešné a v závere zisťujeme, že Rickova stará je tehotná, avšak nebude to s Rickom ale s Shenom, aspoň teda myslím. ()

Chupacabra (2011) (S02E05) 

Nuž je to síce taký pomalší diel čo sa týka storylinu ale pasáž s Darylom je podľa mňa nadmieru podarená (a aj relatívne funny). Avšak čo tomu dáva 5* je stodola ktorá vysvetľuje prečo v širokom okolí ani jeden chodec. Ale zaujímalo by ma na kú Máriu ich tam majú. ()

Tajemství (2011) (S02E06) 

Lorina stupidita strháva hviezdu ale musím povedať, že inak fajn  epizóda a som zvedavý kedy sa dostanú von stodoláci. Hej a Maggie konečne zistila čo znamená stáť chodcovi zoči voči. ()

Stodola (2011) (S02E07) 

Nuž spočiatku to máme také nudnejšie ale rozhodne sa okolo odhaleného tajomstva stodoly ťaží jak sa dá, a nakoniec sa náš hošan Shane rozhodne poriešiť to po svojom. Záver je Sophiina voľba a to kurva doslovná. ()

Nebraska (2012) (S02E08) 

Sprvoti to pôsobí ako taká nudnejšia časť, ale autonehoda vytvára napätie a dovolím si tvrdiť, že ending v bare bude mať dohru. Je však pravda, že bola iba otázka času kedy začnú byť hrozbou aj živí. Jo a Shane dal Daleovi pekný odfajč. ()

Přestřelka (2012) (S02E09) 

Oukej celkom nabitá prvá polka epizódy, kde dostaneme relatívne ok prestrelku a dorazia aj chodci. No a potom tu máme fajn rozhovory kde hlavne ten záverečný môže pekne rozvíriť relatívne pokojné vody. A Glenn asi dal kopačky slečne. ()

Víc než dál (2012) (S02E10) 

Paráda. Shane sa ukázal konečne v plnej paráde a vyvinula sa z toho naozaj zaujímavá akčná pasáž. Na farme sa hádajú ségry a to je asi tak všetko ale má to grády i tak. ()

Jeden rozhněvaný muž (2012) (S02E11) 

Epizóda ktorá je nabitá napriek tomu, že sa tu len skoro kecá. Trebárs rozhovor v dome pánečku to bolo. Scéna kde Carl stretne chodca mi prišla taká od veci a premýšľal som či tú scénu nejak zužitkujú alebo je tam len aby bol v každej epizóde chodec. Záver ukázal, že zužitkujú. A teda kurevsky kruto. ()

To lepší v nás (2012) (S02E12) 

Opäť diel ktorý je slušne kecací ale k veci, k dôležitým veciam, zároveň sa postupne opevňuje farma. Potom nám Shane urobí čurovinu, pretože má plán ale nevyjde tak úplne. Zároveň nám záver asi odhaľuje čo pošepkal Rickovi ten doktor v CDC. No a keďže naši chodci počuli výstrel, zrejme sa dohrnú jak páni na hostinu. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama