Reklama

Reklama

Sirotek, jenž své dětství prožil v drsných ulicích Clevelandu, Ir Danny Greene (Ray Stevenson), se dokázal vypracovat z přístavního dělníka v odborového předáka a spojence mafie. Když ho agenti FBI z odborů vytlačili, Danny začíná novou kariéru vymahače dluhů pro lichváře Shondora Birnse (Christopher Walken) a navíc pořád spolupracuje s mafiánským bossem Johnem Nardim (Vincent D’Onofrio). Danny, kterému je v patách detektiv Joe Manditski (Val Kilmer), rychle získává vlastní moc a dostává se do sporu s Italy, kteří brzy pochopí, že zabít ho nebude vůbec snadné. Jejich vzájemná nevraživost vyvolává v clevelandských ulicích krvavou válku a město získává nelichotivou přezdívku “Bomb City”. Film Sejmout zabijáka, který vznikl podle skutečných událostí, přináší příběh muže, jenž mentalitu irského válečníka propojil se směsí pýchy, brutality, ctižádosti a zásadovosti. V 70. letech minulého století se stal ústřední postavou války podsvětí, která jednou provždy změnila organizovaný zločin v Americe. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (327)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Jonathan Hensleigh si hraje na Anglána a Danny Greene na drsňáka, přičemž to nejde ani jednomu. Film je neuspořádaný, bez nějakého silného momentu, a pan Green je drsnej asi tolik, jako Val Kilmer v příběhu důležitej. Co do spotřeby aut Irishman sice trumfuje kolegy z Kobry 11, ale za celý film neudělal nic, pro co bych ho měl vidět jinak, než jako podlou babu. A takovým já nefandím. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Presne typ drsnej old-school krimi aké milujem, pretože nevsádza v prvom rade na "coolovosť" (a pri tom je stále cool), ale na príbeh a postavy.. Typologicky vynikajúco vybratý Ray Stevenson, zaujímavý životný príbeh podložený dobovými zábermi, napätie, konšpirácie, vypasený Val Kilmer:)... Je tu všetko, čo by správna "gangsterka" mala mať a hoci to možno nie je absolútna perla svojho žánru, ja som viac než spokojný. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Drsný film o drsnom Írovi s drsným Rayom Stevensonom v hlavnej roli nesklamal. Fungujúci životopisný thriller o machrovi, ktorého nevedeli zabiť, a keď sa im to po rokoch konečne podarilo, všetkých stiahol so sebou na dno ako vrúcny pozdrav zo záhrobia. O chlapovi, ktorý hral podľa pravidiel a bojoval s tými, čo sa nimi neriadili. O chlapovi, ktorý sa psychicky nezrútil len kvôli takej malichernosti, ako že ho opustila žena a dieťa. Môže to znieť bezcitne, no tento film sa nesie práve v tomto duchu írskej odvahy, cti a nezlomnosti a exceluje v tom. Val Kilmer prekvapivo celkom dobrý a poteší účasť Christophera Walkena. Na 5 hviezdičiek však ešte niečo chýba. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Írského odchovanca len tak niekto neodstráni z cesty, nielenže ovláda hospodské kung-fu a do všetkého ide priamo po hlave. Strieľaju naň? vytiahne gun a opätuje paľbu, aký je to len mačo. Podobných snímkov je mnoho tak ako moja otrepaná fráza a tento nijak extra nevyčnieva z radu. 5-6/10 Slušný priemer do TV. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Obyčajne sa nezvyknem ukľudňovať gangsterskými prestrelkami, vybuchujúcimi autami a krvavými odplatami. Kill The Irishman je založený aj na týchto mafiánskych praktikách, robí to však tak, že to nie je len o tom. Je hlavne o živote Dannyho Greena, ktorému prepožičal filmovú tvár neokúkaný a vrcholne charizmatický "mafiózko" Ray Stevenson. Podobných autobiografických projektov nie je málo a Irishmana si budem pamätať hlavne vďaka Rayovi. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Val Kilmer sa pridal k produkcii po tom, čo odmietol možnosť uchádzať sa o post guvernéra v Novom Mexiku. (Vrtto)
  • Film je natočný podľa knihy Ricka Porrella "To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia". (Vrtto)
  • Režisér snímky Jonathan Hensleigh a hlavný protagonista Ray Stevenson majú spoločnú jednu komiksovú postavu od vydavateľstva Marvel - zabijaka zločincov Punishera. Obaja totiž boli pri tom, keď sa dostával na filmové plátna. Avšak nebolo to pri spoločnom filme - Hensleigh režíroval snímku Kat (2004) a Stevenson si ho rovno zahral vo filme Punisher: The Warzone (2008). (toi-toi)

Reklama

Reklama