Reklama

Reklama

Táto krv sa nikdy nezmyje! Strhujúci príbeh inšpirovaný realitou francúzskeho podsvetia v Marseille.
Po dlhej a úspešnej kariére v marseillskej mafii sa Charly Mattei rozhodol žiť usporiadaným životom a venovať sa iba manželke a svojim dvom deťom. Tri roky to fungovalo, ale potom ho jeho minulosť dostihla. Niekto sa rozhodol, že bude lepšie, keď bude Charly mŕtvy. Jedného rána ho v podzemnom parkovisku prepadnú maskovaní muži a prevŕtajú ho dvadsiatimi dvoma guľkami v kaluži krvi. Na prvý pohľad vyzerá mŕtvy. Na počudovanie, Charly streľbu zázrakom prežije, hoci lekári ho upozornia, že už nikdy v živote nebude hýbať pravou rukou. Preto sa musí naučiť písať a pracovať ľavačkou. A samozrejme aj strieľať. Po odchode z nemocnice sa snaží nájsť všetkých mužov, ktorý ho na parkovisku postrelili a kruto si s nimi vybaviť účty. To, pravdaže, neujde pozornosti polície. O prípad sa zaujíma najmä mladá inšpektorka, ktorej mafiánsky boss Tony Zacchia zastrelil manžela a hľadá vinníka. Čoskoro je Charlymu, ktorý po sebe na mieste činu nechá mafiánov zastrelených dvoma guľkami – jednou do hlavy a jedno do srdca, na stope. Komplikácie nastanú, keď unesú Charlyho deti a boss sa mu vyhráža zabitím syna. Charly sa však nevzdáva... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (345)

dyfur odpad!

všetky recenzie používateľa

Ani Jean Reno,ani samoúčelná brutalita,ani kameraman zrejme s Parkinosonovou chorobou nedokázali z ničoho urobiť niečo. Pozitivum:film som pozrel zdarma z internetu a dokázal som ho dopozerať. Zhodnotenie? ....nebudem,len povzdych-kam to ide francuzska kinematografia.Ak porovnam filmy od Gabina,Delona,Belomonda...ale čo porovnávam neporovnateľné. Odpad event.jedna hviezda za J.Rena ()

Rosalinda 

všetky recenzie používateľa

Ale no tak čekala jsem to horší. Film nestojí za nic, o tom bez debat a je zcela zbytečný. Další z nekonečné řady podobných sr..., který zapadne do pohřebiště dějin, aniž by někoho víc oslovil, oslnil nebo alespoň zpříjemnil část večera. Nuda, nuda, nuda a pitomost čišící na sto honů. Nicméně hudba dobrá a s kamerou jsem také neměla problém. Jean Reno sice nemá skoro co hrát, ale jedna hvězdička navíc za snahu a za to, že to přežil. Ne Charly Matteï, ale Jean Reno osobně. Snad si pro příště vybere lepší projekt. Pevně doufám... Kdyby to byla sr... americká, tak neštěkám, ale moji "Francouzové"? Z toho bych si nakonec snad taky dala králíka na hořčici. Jo a slyšet hned za čtyřmi různými osobami Bohdana Tůmu, to je na panáka k tomu. Na čtyři... panáky. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

No moc mě Jean Reno nepotěšil... 22 Bullets se snaží být extrémně vážným a hlubokým snímkem, kterému měl dát Jean Reno typickou ostrost. Jenže to se tady vůbec nepovedlo!!!!! Je to velmi dlouhý a nikterak záživnou formou podaný film. To, že hlavní hrdina nebude skákat z budovy na budovu za doprovodu kulek, to je z tohoho filmu patrné, to nevadí, ale co vadí a hodně, že vás nebaví ani ta neakční část. Jean Reno se poměrně nelogicky pohybuje mezi jednotlivými scénami a člověk ani neví, proč tomu tak je, všude je absolutně v tu pravou chvíli na své pověstné dvě kulky, jednu do hlavy jednu do srdce. Vrchol všeho je, když se proplétá asi kilometrem ostnatého plotu WTF?? A konec filmu je vážně na 22 výstřelů do režiséra, magnumem nejlépe! Celkové shrnutí: Nudné, zdlouhavé, nezáživné, nepříliš dobrý Jean Reno, nakonec dávám jednu hvězdičku, je mi líto... ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Tuhý mafián je jediným druhem mafiána, kterého jsem ochoten ve svém životě akceptovat. Proto mne obyčejně souboje ukrutně zlých mafiánů s těmi hodnými, tedy přibližně o 10% menšími zmetky, obvykle nechávají naprosto chladným. Jenže Jean Reno je můj velký oblíbenec a tak jsem musel vidět, kterak si zahraje roli pomstychtivého děravého cedníku. Dal to celkem slušně, nicméně ani jemu se nepodařilo přesvědčit mne, že hodní mafiáni si zaslouží své poctivě nakradené majetky a mou úctu. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nesmrtelný Jean Reno v akčním krimithrilleru, který není vůbec blbý. Příběh mafiána, který ctí pouze vlastní zásady, ale jeho protivníci jsou natolik pitomí, že vztáhnou ruce na jeho rodinu. A do toho jedna policajtka, jejíž šéf je debil, manžel leží na hřbitově a ona to řeší vodkou. Všichni zde vypadají celkem opotřebovaně (ani ženské postavy tentokrát nehrají žádné modelky!) a možná i díky tomu to nevypadá stejně jako stovky jiných filmů. Z Bessonovy továrny na výrobu prefabrikovaných hitů vyjel zase jeden poctivý žánrový kousek, třeba je to tím, že k němu tentokrát Luc nenapsal scénář. ;-) ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Napriek tomu, že ich postavy sú v tomto filme priateľmi už od mladosti, a teda sú pravdepodobne v rovnakom veku (ako je zobrazené vo flashbacku), herec Jean Reno je o viac ako 15 rokov starší ako herec Kad Merad. (Arsenal83)
  • Skutečný Jacques Imbert, jehož příběhem se film inspiroval, opravdu přežil 22 výstřelů a jako památku si odnesl ,,jenom'' paralyzovanou pravou ruku. (Krouťák)

Reklama

Reklama