Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (149)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Po nezvyčajnom obsadení v nervovo drásajúcom Štvrtom druhu, M.Jovovich opäť ukázala, že nepatrí len do radovo-akčne nabitej paľby, útočiacej na diváka z každej strany. Jej herecký "duch" stále rastie a dôkazom toho je ďalšie výborne zvládnuté dramatické stvárnenie Anny (kde využila svoju sympatickú tvár, svoje neskutočné oči a výborné vžitie sa do role), ktorá v úlomkoch črepín svojho rozbitého života, bojuje so svojím deficitom, len aby vražedná tvár masového vraha bola odhalená. Film odkrýva zrnka zaujímavosti postupne, ako piesok v presýpacích hodinách, nikde sa nenáhli a až posledné, dopadajúce zrnka odhalia celú skutočnú pravdu, presne tak, ako to má byť. K úplnej dokonalosti mi tam chýbalo ešte niečo viac (možno lepší scenár vyniknutia ďalšej osoby nie len vsadenie všetkého na M.Jovovich, ako aj viac napínavých scén) a filmu mierne poškodil aj neadekvátny koniec.70% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Má to slušné tempo, napínavé pasáže, zopár originálnych nápadov a sem-tam sa Milla dokonca snaží hrať. A na rozdiel od filmu Premena, toto sa aspoň nesnaží vydávať za umenie. Len fakt trochu škoda toho scenára, pretože je fakt jednoduchý. Ale mám nato pekné spomienky, lebo mi to odporučil niekto, na kom mi záležalo a keď nato narazím, tak si vždycky spomeniem. ()

Reklama

Spike23 

všetky recenzie používateľa

Nápad to byl skvělý a na dnešní poměry i velice originální, to se musí filmu nechat. Bohužel zpracování bylo už o dost horší. Když se řekne thriller, tak snad každému trochu anglicky mluvícímu člověku dojde, že se bude jednat o něco napínavého a to je přesně ta složka, která filmu chybí, dokonce od poloviny je to i víc romanťák než thriller. Potenciál tedy zůstal kompletně nevyužitý, celou dobu se tam skoro nic neděje a závěrečné odhalení je nedomyšlená blbost. Celkově film beru jako zajímavější jednorázovku ( dokud se z toho nestane ta největší nuda, jaká se může v žánru objevit ). ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Více než thriller, nebo nedejbože horror, jde o psychologické drama. A ne příliš podařené. Nápad nebyl špatný, ale realizace značně pokulhává. Jako by nestačilo, že hlavní hrdinka nepoznává lidi proto, jelikož si nepamatuje tváře, které se jí tak neustále proměňují. Aby se zřejmě divák do celé situace lépe vcítil, mění se každou chvíli i tváře samotných herců. V určitých momentech jsem v tom začínal mít hokej a nebavilo mě to. Samotná zápletka je vcelku jednoduchá a je jedno, zda se divákovi podaří odhalit vraha v polovině, nebo až na konci. Ostatně konec se mi rovněž nelíbil. Když už vše sklouzlo k červené knihovně, tak to u ní mohlo zůstat... Nejlepší ze všech byla Marianne Faithfullová. ()

peterpatrik 

všetky recenzie používateľa

Film o sériovom vrahovi, ktorý zabil už šesť žien. Milla Jovovich, ktorá ide domov z baru a náhodou uvidí ako Slzaví jack zabíja ďalšiu svoju obeť. Jack sa ju snaží zabiť, ale ona nešťastne padne do vody a udrie si hlavu. Po prebudení má prosopagnosia (neschopnosť rozoznávať tváre). Film nie je zlý, ale bol by lepší, ak by som v 26 minúte nevedel kto je vrahom. Dej zaujímavý, ale aj miestami nudný. Milla stále skvelá ako vždy. Koniec nebol najlepší ani najhorší. Dobrá kriminálka s dobrými hercami na nudný večer raz som videl už viac krát nepotrebujem. Ďalšia nadpriemerná kriminálka. 65% ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama