Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film na motívy slovenskej ľudovej povesti rozpráva príbeh z polovice 17. storočia, keď Turci podnikali svoje výpady do strednej Európy. Počas jedného z nich unesú urodzenú pani Dóciovú (Kveta Stražanová), ktorú nikto z miestnych obyvateľov nemá odvahu zachrániť. Až na dvoch muzikantov zo Sebechlebov, Petra (Pavel Trávníček) a Jakuba (Stano Dančiak). Keďže však nevedia po turecky a nepoznajú ani cestu, pridá sa k nim ich celoživotný ochranca, baťa Klimo (Viliam Polónyi). Traja neohrození hrdinovia sa potom vydávajú na cestu do Carihradu a na svojej ceste za oslobodením vznešenej dámy z háremu pašu Husejna (Ctibor Filčík) smelo prekonávajú mnohé prekážky a nebezpečenstvá. Jedným z ich úhlavných nepriateľov je aj turecký veliteľ Selim (Andy Hryc), ktorý im sľubuje krutú pomstu za svoju vlastnú potupu. Sebechlebskí hudci však našťastie nemajú prázdne ruky a nie sú odkázaní len sami na seba. Zachránia ich nové hudobné nástroje, ktoré sú obdarené neobyčajnou čarovnou mocou. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (42)

bastardius 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem toto slovenské dílko, ve večerním klidu, dobře naložen a díky vysokému hodnocení pln očekávání. Po úvodní čtvrthodině vzájemného oťukávání mi Viliam Polónyi nasadil ostrý bodyček ze kterého jsem se nevzpamatoval až do konce. On za to vlastně ani nemůže, ale jeho postava je vyloženě nesympatická a celý scénář je jako šitý horkou jehlou. Trávníček a Matyáš byli obsazeni asi proto, aby tomu dali punc československé tvorby. Zvláště u Trávníčka mi to připadá divné že dva roky po popelce vzal takovou roli. Třeba jsem tomu neporozumněl, nemám rád rádoby bodré postavy. Za mě ** ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Kdeže, Perinbaba bola ešte mladica, keď borci zo Sebechlebov nakopávali arogantným Turkom tie ich nadýchané pozadia. Ako decko som hltal nevídaný dobrodružný náboj, dnes ma neprestáva fascinovať ako šikovne sa popasovali s tureckými palácmi a kostýmami nevynímajúc. Čo som vnímal vtedy a vnímam aj dnes je tá suverenita postavičiek, ktoré ovládli minulý svet, aký s prehľadom ukočíroval režisér Jozef Zachar. Byť len taký Báťa Klimo čoby vševed, chvastúň a bojko v jednej osobe je pre mňa predstaviteľ hrdinu onej doby, jeho dve doprevádzajúce uchá mu obstojne sekundujú a z ukradnutých dám stojí minimálne Katka za záchranu. Vtipom, mám pocit, že rozumiem dnes ešte viac, zvlášť Andy Hryc tam perlí jak blázon a za tú rytmickú a návykovú hudbu by sa nemusel hanbiť ani Williams. Tento počin skrátka nestárne. ()

Reklama

BlueNeon81 

všetky recenzie používateľa

Ten film má všetko, vynikajúcu výpravu, chytľavú a skvelú hudbu, famózny a pútavý príbeh, legendárne a kvalitné herecké obsadenie, nezabudnuteľné repliky... U mňa jednoznačne plný počet a teším sa na ďalšiu reprízu na jednej z našich TV. A tento film by mohol už konečne výjsť aj na DVD/Blu-ray, veľmi si to zaslúži. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Voľakedy to bola len taká v podstate nenápadná, ale celkom podarená a vtipná rozprávka o troch slovenských muzikantoch, čo sa vybrali zachrániť krásnu devu, ktorú pri svojich nájazdoch uniesli Turci. Dalo sa pri tom pobaviť. No mám taký pocit, že to nebude trvať dlho a tento film sa ocitne na čiernom zozname a bude zamknutý do trezoru, aby sme ním náhodou neurazili city a náboženské cítenie mohamedánskych parazitov, ktorí sa v tisícových hordách valia do Európy. Takže si "Sebechlebských hudcov" užite pokiaľ sa dá. *** ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Kterak prostoduché hudební těleso splasklo pýchu musulmanů.. Než si sultánův harém zapíše do statistik -2, pobaví vás úsměvná výprava se zvláštními efekty, jelito Trávníček mluvící v sedmdesátkách zase cizím hlasem i skutečnost, že nemusíte být chrabrý ani důvtipný, abyste podnikli úspěšnou diverzní akci proti Osmanské říši. V Lednici.. Apropo, kde bylo prohlášení, že tento program zahrnuje negativní vyobrazení nebo špatné zacházení s lidmi či kulturami? Protože rasismus a stereotypy nemají v dnešní době místo, všechny scény s půlkníratým Hrycem by se měly vystřihnout a natočit nově a woke s Erdoganem Atalayem.. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (4)

  • Sebechlebskí hudci byli soutěžním filmem časopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1976?" (kosticka7)
  • Natáčelo se i u minaretu v Lednici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film Sebechlebskí hudci sa natáčal v Gabčíkove, Hrušove, Perneku, Pezinku, Hamuliakove, Borinke, Borskom Mikuláši, Bratislave, Červenom Kameni a na Balatone. (dyfur)

Reklama

Reklama