Reklama

Reklama

Případy podporučíka Haniky

(seriál)
Československo, 1989, 4 h 2 min (Minutáž: 35–43 min)

Réžia:

Dušan Klein

Scenár:

Ivan Gariš

Kamera:

Petr Čepický

Hrajú:

Vladimír Dlouhý, Bronislav Poloczek, Miroslava Pleštilová, Marie Rosůlková, Alois Švehlík, Jan Přeučil, Evelyna Steimarová, Jana Švandová, Jitka Asterová, Ilona Svobodová, Viktor Preiss (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Mladý podporučík Petr Hanička přichází ze školy do praxe. Proti své vůli vyšetřuje místo složitých kauz banality... (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa javlapippi k tomuto seriálu (7)

Případy podporučíka Haniky (1989) 

Hlavný hrdina je drsniak v koženej bunde na motorke, ktorý raňajkuje čabajku bez chleba krájanú vyskakovačkou, k tomu pije celonočne zvetralú kokakolu a v jeho posteli pod plagátmi Belmondových filmov sa strieda jedna žena za druhou. Už úvodné titulky, na začiatku ktorých svieti, že je to v réžii redakcie zábavných a nie dramatických programov nemôže nikoho nechať na pochybách, že to celé nie je myslené vážne. Policajné ucho Dvořák pod dohľadom šéfa Švehlíka a skúseného kolegu Poloczka nerieši závažné prípady ako vraždy, ale drobnú kriminalitu ako krádeže v hodnote niekoľko stovkových, maximálne pár tisícových sumách, vreckárov a podvodníkov rôzneho druhu. Pritom sa často a rád zoznamuje s opačným pohlavím a vždy nejakým omylom dospeje k vyriešeniu. Nie veľmi intelektuálne náročná, ale celkom zábavná záležitosť. Viac v komentároch k jednotlivým epizódam. ()

Půlnoční vetřelec (1989) (E01) 

"A všichni jsou spokojení, tady paní, že jí neukradli prádlo, pan podporučík, že krádeži zabránil, no a zloděj, že se mu podařilo utéct." Detektív Dlouhý začína boj proti zločinu svojim prvým prípadom, vyšetrovaním závažnej krádeže dvoch stovák babke Rosůlkovej. Pritom stihne obehnúť pavlačové miesto činu, spasiť podprdy pred pôjdarom Hálkom, spasiť previnilého bonvivána Augusta pred povetrnou devou Sajfertovou, dostať po hube od kudlovrhača Vávru a spoľahnúť sa na skúsenejšieho kolegu Poloczka. A pretože má mužnú charizmu, koženú bundu a Simsona, podľahne mu babkina vnučka Pleštilová. Komediálne krimi na hrane paródie, ale pobavilo za tri krhavé oči. ()

Casanova z hospůdky U rytíře (1989) (E02) 

"No dovolte, slečno! Nejsem ještě tak stará, abych musela hledat podivíny!" Dlouhý usvedčuje sobášneho podvodníka Přeučila a pritom sa mu rozrastá vyšetrovací tým na všetko odhodlaných pomocníčok, okrem frajerky Pleštilovej o barmanku s intuíciou Steimarovú a zámožnú rozvedenú Zawadskú. "Člověče, vy toho sňatkovýho podvodníka usvědčujete jako kdybyste organizoval bramborovou brigádu! Kdo se přihlásí, toho berete!" V závere zisťuje, že seladón zmenil modus operandi, klepne po prstoch Hrabánka a nezostane pod papučou. Nie príliš náročné, ale stále zábavné za tri guláše so špagetami. ()

Milovnice dechovky (1989) (E03) 

"Já vím, že to není muzika tvýho srdce, ale pro jednou se snad přemůžeš." Podporučík vymení koženú bundu za sako s kravatou a namiesto návštevy prehliadky porťáckych kapiel rieši krádeže peňaženiek na zábavách s dychovou hudbou. Okrem vhľadu do tejto subkultúry sa rieši uniformita panelákovej výstavby, rozdiel medzi dámskym a pánskym bicyklom a cvičme v rytme aerobik. Za tri lístky do tomboly. ()

Fantóm podniku (1989) (E04) 

"Teda potkat policajta kterýmu to myslí, tomu říkám náhoda!" Podporučík vyšetruje drobné krádeže v propagačnom podniku (niečo ako dnešné reklamné agentúry, ovšem podstatne menej výkonné vďaka absencii komerčných tlakov voľného trhu), po neplánovanom uväznení vymení Pleštilovú za Asterovú a odhalí zlodejstvo vyššej váhovej kategórie. Za tri japonské tranzistoráčky od strejčka. ()

Ukradený ženich (1989) (E05) 

"Já si na tituly moc nepotrpím." "Tak to jste v týhle zemi asi jediná!" Na svadbách sa kradnú ženísi aj dary. Hanika odmieta lietať rogalom, nestačí držať krok v Teplého filozofickej putike s boxerským uhliarom Duškom a znovu obmení frajerku za zubárku Svobodovú. Za tri domové prehliadky, ktoré nič nepokazia. ()

Muž, který nesměl domů (1989) (E06) 

"Nejsi žádná šlapka, jsi poškozená." Majster prevlekov a podoby menič Preiss sa opakovane obohacuje na úkor dôverčivých žien, vcelku sa mu to darí, nechýba naháňačka v paternosteri, ale ruka zákona naňho nakoniec dopadne. Za tri pneumatiky. ()

Reklama

Reklama