Reklama

Reklama

Jaskyňa smrti

Trailer 1

Špičkový potápač Frank McGuire už dlhé mesiace skúma jaskyne Esa´ala v južnom Pacifiku. Pripája sa k nemu jeho syn Josh a sponzor expedície Carl s priateľkou Victoriou. Počas jedného prieskumu sa u členky tímu objavia ťažkosti s dýchaním a Frank jej dá svoju kyslíkovú masku. Vystrašená žena však spanikári a masku odmietne vrátiť. Čoskoro sa strhne bitka a žena sa utopí. Keď sa Frankov syn vráti na povrch, do jaskyne sa nahrnie voda z obrovskej búrky. Josh sa rozhodne vrátiť a zostúpi späť do chodieb. Začína sa boj o prežitie. Všetci sa spoločne snažia dostať cez valiacu sa vodu, ale jediný priechod je zasypaný skalami a oni sú uväznení v jaskyni. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (350)

petero 

všetky recenzie používateľa

Sanctum je podľa očakávania podpriemerný film čo v kine skrátka nemal čo obchendovať. Speleológia je pre film isto iste zaujímavý námet. Na jednej strane tu máme The Descent no na druhej i The Cave a bohužiaľ Sanctum inklinuje k nepodarku viac ako by bolo pekné. Napriek spomenutým filmom v Sanctum žiadna príšerka nevyskočí (čo je dobre), o bodycount sa postará skrátka samotná jaskyňa (zachytené vlasy nemali chybu). Sympatickejší herci by pomohli určite. Prehľadnosť v prvej polovici počas akčných scén je zlá, klaustrofóbia nehrozí (šlofík to istil), všetko sa však o niečo vylepší v polovici druhej kde zriedené postavy ukážu svoj pravý charakter a snažia sa prežiť na úkor druhého. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Spíše zklamání. Parádní začátek vystřídala nuda, ve které se každý hádá, dělá hrdinu a přitom se tam skoro nic neděje. Ono to teda je natočený parádně, a efekty jsou úžasné. Ale pak to spadne to strašlivého stereotypu že se na to kouká fakt těžce. Navíc většina herců byla nic moc. Jistě Roxburgh hrál celkem dobře, ale třeba takovej Wakefield byl tragickej. Začátek mě fakt bavil ale bohužel prostředek je tak nudnej že jsem několikrát zívl a to rozhodně není moc dobré. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

3 D vizuál filmu sedí, aj keď tu mohli použiť viac priestorových efektov a ´´direct to camera´´ záberov. Ponúkané napätie takisto nepatrí medzi tie najstrhujúcejšie. Z toho všetkého vyplýva a rovnako aj z polofádnych hereckých výkonov, že toto strýkom Cameronom zaštítené dielo patrí skôr do druhej ligy. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Takový Vertical limit v jeskyních. Těšil jsem se na velké dobrodružství a přitom jsem shlédl průměrný film s profláknutým příběhem. Krásné záběry zatopených jeskyní bylo to jediné, na co se dalo koukat. Předvídatelná posloupnost úmrtí jednotlivých osob a nakonec vítězství jedince, kterému k přežití pomohl předtím nenáviděný otec - nevím, ale takové zápletky jsou na dnešní dobu málo a mnohokrát už tu byly. Výhodou je, že si člověk odnese alespoň pár dobrých postřehů o potápění. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som, že James Cameron ako producent sa tomu asi moc nevenoval (okrem 3Dčka).Nečakal som žiadny zázrak, ale nečakal som ani tak strašný film.Celý film je vlastne dosť nepriehľadný, tmavý s otrasnými hercami (akurát len Roxburgh za niečo stál, alebo sa aspoň snažil).Jediné plus je asi to atmosféra a celkové to napätie, ktoré tam skratka je.A ešte ta hudba, ktorá nieje zas až tak strašná, ale ten scenár je otrasný. 50% - 2* ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Režisér Alister Grierson a kameraman Jules O'Loughlin nemali pred prácou na tomto filme žiadne skúsenosti s 3D. Naučili sa tak osvetľovať scény, využívať stereoskopický priestor a manipulovať s kamerami úplne od piky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (viac)

Reklama

Reklama