Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Koncept snímky je postavený na motívoch videohry Dante's Inferno vyvíjanej spoločnosťou EA Games. Vývojári sa nechali inšpirovať svetoznámym klasickým spisovateľom a básnikom Dantem Alighierim a jeho dielom Božská komédia - konkrétne časťou Peklo (ang. Inferno).
Hlavný hrdina Dante Alighieri sa musí prebojovať všetkými deviatimi kruhmi Pekla a čeliť samotnému Luciferovi, aby mohol byť opäť spolu so svojou "láskou" Beatrice. Satan ju pomocou intríg a klamstiev stiahol do samotných útrob svojho kráľovstva, aby ju mohol spraviť svojou nevestou. Skutočnou výzvou však pre Danteho bude postaviť sa vlastným démonom a hriechom, ktoré spáchal ako fanatický križiak počas života na Zemi. (SaNiGU)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (255)

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

O hře ani tucha, ale řežba to byla nehorázná. Nadupaně agresivní kresba, která má jasný cíl připravit hráče na nehorázně nekompromisní akční pecku. Tolik kreslené krve, střev a končetin jsem už ukrutně dlouho nezažil a musím říct, že jsem si vcelku pochutnal :) Vytkl bych asi strohý a rychlý scénář, ale budiž. Jinak co jsem moc nepochopil, byla Dantova přeměna v každém kruhu. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Z dizajnérskeho hľadiska je to naprostá lahôdka. Chváliť treba aj tvorcov, ktorý sa nesnažili tento animák silou mocou zjemniť pre maloletých divákov ( pre nich by to nebolo, aj keby tento snímok neobsahoval všetky tie brutálne scény ). Problém je však v príbehu, ktorý je len videoherne poskladaný z rôznych levelov a nerozvíja a neprepája tak, aby diváka strhol. Ale musím ešte raz pripomenúť technickú stránku - také niečo sa netočí vo veľkom. ()

Reklama

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Nevadilo mi, že starý námět pojali tvůrci v novém a drsnějším stylu. Líbil se mi vzhled pekla i monster, ale to je asi tak všechno. Během příběhu se 4x změní grafický styl animace a na konci je přímo odpudivá. Na konci už Dante opět nemá krk a brnění bylo vytvořeno spíše pro slona, než pro člověka. Na začátku příběhu vypadal jako normální smrtelník - na konci už funí jako kulturista zasypaný steroidy. Místo příběhu a poučení je zde primární pouze sekání hlav a říkat u toho drsné kecy. Na konci to už dokonce vypadá jako Naruto ve středověku. Anglický dabing je neposlouchatelný a působí nevěrohodně. Hnus a narychlo spíchnutá prasečina. ()

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

rozhodně musím uznat že ztvárnění všech kruhů pekla bylo naprosto úžasné a neuvěřitelně depresivním stylem nádherné. Samotný Dante se mi teda ne úplně ve všech ztvárněních líbil, ale jinak asi nemam téměř co vytknout. Momentálně je to asi moje nejvytíženější dvd a občas si ho pouštím i několikrát za den. Už se dlouho nestalo, že by mě něco tak oslnilo a zaujalo jako právě Dantovské peklo (naposledy asi stopařův průvodce po galaxii, před cca čtyřmi lety). ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Peklo ako videoherne priamočiara, ba až primitívna rúbačka a zábavná prehliadka vizuálne príťažlivých pekelných spektáklov a monštier, ktorá sa nevyhýba brutalite ani erotike? Prečo nie! Určite by som si to však užil viac, keby to nemalo chabé dialógy a miestami totálnu absenciu logiky. Taktiež ma iritovala zmena výzoru postáv v každej sekvencii na základe rozmanitosti autorských tímov. Dante Alighieri musí rotovať v hrobe, ale ako študijný materiál by to súčasným školopovinným mohlo vysvetliť podstatu Božskej komédie atraktívnejšie než jeho renesančné verše. (6/10) ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)

Reklama

Reklama