Reklama

Reklama

Texaský kat

  • Česko Texaský kat (viac)
Trailer 1

Dvaja detektívi z oddelenia vrážd v Texase, pragmatický Mike Souder a jeho policajný kolega Brian Heigh z New Yorku, vyšetrujú sériu neobjasnených úmrtí, ku ktorým došlo v oblasti močarísk zvanej Vražedné polia. V najnovšom prípade nezvestného dievčaťa zo susedného okresu však nemajú žiadne stopy, dokonca ani jej telo. Keď ale zmizne Anne, mladé dievča, ktoré si Brian vzal do opatery, obom detektívom je jasné, že ju musia hľadať vo Vražedných poliach. Ani jeden z nich si však nemôže byť istý, že sa odtiaľ vrátia živí. Z Vražedných polí nevedie cesta späť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (158)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Svalnatý babyface Worthington vyzerá pri mužnom, zarastenom Morganovi ako neschopné ucho. Je jasné, že časom v teréne sa stane z neho drsný chlap a pri dopadnutí vraha bude mať hlavné slovo on. Takže spoločne aj oddelene chodia po mestečku a okolí, vypytujú sa a nakoniec zistia, kde je pes zakopaný. Veci sa ukážu viac osobné, ako sa na prvý pohľad zdá. Maximálne tuctové až podpriemerné, ale so solídnou atmosférou, ktorá je vlastne jediným objektívnym kladom filmu. Chastainka tu vyzerá lepšie, ako si ju pamätám z iných filmov. ()

Radka_86 

všetky recenzie používateľa

Navnazena dvojicí výborných herců hlavních rolích jsem plna očekávání shlédla tuto krimi záležitost a ??? A pořádné zklamání. Většinu filmu jsem byla znuděná a zdeptaná nezáživností celého příběhu. Bylo to celé nějaké odfláknuté. Chtěla jsem dát jen jednu hvězdu, ale z úcty a vroucí lásky k Samu Worthingtonovi přihazuju ještě jednu. ()

Reklama

papaJA21 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavá detektivka, která plyne ve velmi podmanivém plíživém tempu. V příběhu není ani tak rozhodující vypátrání a nalezení vraha, který je vcelku jasně předvídatelný, ale především v mikropříbězích všech zučastněných postav, jejichž motivy jsou tou pravou zápletkou. Mimoto mám slabost pro filmy z prostředí jihu USA, močály, Mississippi, New Orleans a tak podobně. Dám tomu nějaký čas a mrknu se ještě jednou a možná přidám pátou hvězdu. Upozornění: film má příšerný český dabing, takový silně afektovaný. Proto doporučuju originál. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Tuctový príbeh, tuctové spracovanie. Pozrieš a zabudneš. I keď sa to točí okolo postavy Chloe Moretz, na plátne je poskromne. Naviac dvojica policajtov stvárnených Samom Worthingtonom a Jeffrey Deanom Morganom pôsobia skôr ako babráci ako nejaký špecialisti. Ešteže z menšej úlohy to istí Stephen Graham. ()

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Některý filmy by člověk měl sledovat slepej, poslouchat hluchej a to jen pod podmínkou, že před tím asi nikdy žádnej jinej film neviděl a neslyšel, pak je tohle pětihvězdičkový luxus. Nevim, co to mělo být. Atmosférou si to až neuvěřitelně neúspěšně hrálo na Sedm, onou sociální tématikou v čele s teenagerem, kterej nic nemá, nikdo ho nechce a snaží se přežít, to pravděpodobně aspirovalo na druhý Winter's Bone - opět nesmírně neúspěšně. A do toho všeho máte dva vyšetřující policisty, kde se jeden permanentně vzteká a druhej nic nedělá, k týhle směšný dvojici připočtěte totálně zbytečnou a přehrávající Jessicu Chastain a máte výsledek, který dost pravděpodobně nestojí ani za tu jednu hvězdu. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama