Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 14
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (14)

TV spot 14

Recenzie (123)

larelay 

všetky recenzie používateľa

Pod toto ze sa podpisal Dominik Dan? Tazko tomu uverit... Jeho knihy su plne humoru a dobre padnucej logiky, tuto mi vadila hlavne Zuza, ktora nie je herecka, nemala by hrat, mala by radsej tancovat, kedze to nepozeram :D a celkova topornost serialu... Zbytocne zabery na auto, z auta, pred autom, pod autom... To uz bolo vazne ako Jose na plazi, Jose v zalive... Mohla by som povedat, ze najviac sa mi asi pacila prva cast a potom ta o tom v tej maske, ale inak to bola bieda. Nudne pripady, vopred predvidatelne, ziadne napatie... nic... nevadi, pozerat sa to dalo :) ()

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

Reklama

Jiu 

všetky recenzie používateľa

Tri hviezdy za to že to je konečne niečo normálne z naších končin. Nemôžem si pomôcť ale kým českí herci hrajú, slovenskí sa skôr toporne snažia spomenúť si na repliky... (možno to bude tým tupým scenárom).Slovenskému publiku sa na to pozerá o to horšie, že všetci naši herci sa už stihli potopiť v panelákovo-ordináciových blbinách, kým české soap opery u nás nie sú až tak okukané. Inak Hádek by bol skvelý Krauz, ak by vykopli Fialovú a našli rovnako dobrého Chosého a hlavne sa zamerali na kliminalistiku a nie rodinné trable, začalo by to mať niečo do seba. ()

giaruj 

všetky recenzie používateľa

Koľko zaujímavých a odborných komentárov po prvom dieli. A citlivých...Pridám sa. Aj z dôvodu, že som rozhodnutý pozrieť celý seriál. Ide o príjemné osvieženie. Klasický rukopis STV sa nezaprel, z obrazu i zvuku cítiť Rodinné tajomstvá. Ďalším príjemným prekvapením bolo sledovať starú hereckú generáciu s mladou. Seriál obchádza interiérové stupidity alá Panelák, Profesionáli či krimi mozgový výplach TV Markízy. Dominika Dána je zjavná a dielu pridáva ďalšiu hviezdičku. Azda si mohol odpustiť priezviská Krauz a Krauzová. Nechajme sa prekvapiť... ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Síce žiadna sláva, ale aspoň snaha. Keď už nič iné, tak aspoň pokus skopírovať tentokrát iný žáner... Uznávam, že kriminálky teraz letia, že ich výroba nie je taká náročná ako u iných žánrov aj že mnoho originálneho sa v nich vymyslieť nedá, naši tvorcovia ju však dokázali obohatiť o prvky, ktoré vedia najlepšie = vzťahové a rodinné. Inak nechápem, k čomu je dobré, keď máme milión dielov Bruckheimerových peciek. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama