Reklama

Reklama

VOD (1)

Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) se vídají celých dvacet let, každý rok spolu ale stráví jen jeden den. Seznámili se na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988, i přes vzájemné sympatie ale zůstávají jen přátelé. Každý následující 15. červenec odhaluje, jak se oba za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění - ale také dospíváním a dozráváním - si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (629)

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Tady bych to viděl na rozporuplné hodnocení. Nepřišel jsem tomu na chuť a jen díky Anne Hathaway to mělo nějaký šmrnc. Námět filmu je hodně dobrý, ale začal bavit až od půlky. Bohužel na čtyři to nestačilo, ale proměny herců se povedly až na nějaké menší detaily. Nebude na škodu když za nějaký čas znovu uvidím, možná změním po čase názor. Prozatím na hraně k 4 hvězdám. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

cim vsetkym vas dokaze tento film zaujat? no rozhodne vtipnostou, charizmatickostou hlavnych postav, romantickou nadielkou, nostalgickym prierezom rokov 80., 90. a vsetkym po roku 2000, a to nie len z pohladu mody, ale hlavne hudby! No a co mna velmi prekvapilo, bol ten necakany zaver... Pre niekoho mozno nie, ale ja som o filme nic nevedela, ani som nic nepocula, ani som nic necitala, takze ja som bola rozhodne prekvapena, hoci smutne. A este jedna pre mna velmi podstatna vec, konecne zacinam prichadzat na chut Anne. Ak s nou uvidim aj do tretice nejaky film, v ktorom mi bude sympaticka a nebude mi liezt na nervy, tak jej na tu chut asi aj pridem :) ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

To teda bola "sáčková polievka" od Lone Scherfig, ktorej chýbala chuť a aj aróma. Od komédie to malo dosť ďaleko, pretože náznak vtipných momentov sa niekde vytratil a ostali len, slabé nepresvedčivé dialógy. Dejová línia bola až príliš nekompaktná a kúskovaná častým vsunutím jedného dňa vždy v inom roku, ktorý odštartoval ďalší a ďalší kúsok, čo sa mi vôbec nepáčilo. Najlepšiu, alebo najviac odvedenú prácu mali maskéri, ktorý stále museli prispôsobovať výzor hercov k ich vekovému dozrievaniu. Ak si rozložím film na tretiny tak prvé dve nestáli za nič, až tá tretia začala ako tak prosperovať v ktorej sa tiež stala aj Emminina, nečakaná, tragická nehoda, ktorá zároveň rozhodla o získaní aspoň zopár úspešných percent na svoju stranu.30% ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: David Nicholls | Hudba: Rachel Portman | Produkcia: Nina Jacobson | Distribúcia: Focus Features | Štúdio: Random House Films, Film4 Productions, Color Force | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 56,706,628 $ || Bez čítania predlohy asi pre viacero divákov film bez kostry. Neuveriteľná predvídateľnosť a pomalé tempo prispievajú k neschopnosti gradovať príbeh do nevydierajúcej emočnej polohy. Škoda. Herci boli fajn, no už som sa nevedel dočkať, kedy bude ukázaný posledný 15. jún... ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Netušila jsem, že se z toho na konci vyklube drama, takže jsem čekala trochu jiný závěr. Byla to strašně přeslazená romantika, ale mě se to teda hrozně líbilo, jen bych vytkla, že tam některé roky ani nemuseli být, přišli mi to zbytečné scény, když se tam nestalo nic podstatného, ale netušila jsem, že je to natočené podle knížky. Na konci jsem skutečně brečela jako želva, i když to bylo trochu klišovité. A Anně s Jimem to spolu vyloženě slušelo. 5* ()

Galéria (155)

Zaujímavosti (12)

  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)
  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)

Reklama

Reklama