Reklama

Reklama

Päste zo železa

  • Česko Pěsti ze železa (viac)
Trailer 3

VOD (1)

V odľahlej dedinke kdesi pánubohu za chrbtom v Číne 19. storočia prinútia súperiace klany tajomného cudzinca (RZA), obdareného mimoriadnym kováčskym talentom, ukuť im špeciálne zbrane, akých inde na svete niet. Keď sa jedného dňa v ich dedinke objaví legendárny Jack Knife (Russell Crowe), konflikt znepriatelených gangov, v ktorom majú čo povedať aj vplyvná kurtizána Madame Blossom (Lucy Liu) a jej neviestky, sa nebezpečne vyhrotí vďaka hriešne veľkej zásielke zlata, ktorú chce získať... Asi úplne každý! Mladému kováčovi neostáva nič iné, len siahnuť až na dno svojich možností i fantázie a uzavrieť pár naozaj nečakaných spojenectiev, aby zachránil svoj biedny život i životy nevinných dedinčanov pred vražednou presilou! (TV Markíza)

(viac)

Videá (28)

Trailer 3

Recenzie (284)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Raper RZA si splnil mokrý sen o natočení vlastního Kungfu filmu. Jako správný renesanční raper se zhostil režie,hlavní role a i vytvořil hudbu k filmu. Osobně nemám nic proti jeho hudbě. Afro Samorai byl skvělý a hudba seděla. Tady mě však místy Gangsta-rap neseděl. Ohledně filmu zase smíchal všechny možné a známé filmy od Bruce Lee (Enter the Dragon,Iron Fist), Jackie Chana a kupa dalších létajících kungfu . Navrch to okořenil westernem. Jméno Django Village rozhodně není náhodné. Takovýto americký guláš z čínských ingrediencí nemusí každému chutnat. Já si však našel to své. Osobně film začne makat až od druhé poloviny, kdy dostane RZA ony ocelové pěsti. Choreografie soubojů je pěkná, ale jen místy je vidět až moc počítačové grafiky. Stará dobrá klasika lan a kladek je pryč. Mimochodem tolik počítačové krve vychrlily za poslední dobu jen Expendables 1&2. Jako fanda čínských mlátiček a westernů jsem byl spokojený. Navrch člověk dostane tlustého Russela Crowea, stále sexy Lucy Liu a kopu citací na staré kungfu. Btw. pěkný asiatky mě rajcují Hodnocení OST:Rozhodně mě RZA více nadchl u Afro Samuraie. Někdy se netrefil do dobré situace, ale potěšili western motivy alá Ennio Morricone. 7/10 ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

[DC, Sydney] Je to síce prvotina-hybrid rozpačitý, ale vďaka svojej žánrovej usporiadanosti, rozvášnenej inklinácií k pokleslosti/k fenoménu kung-fu a vynikavej campovosti je tak úprimný a pôžitkársky, že sa mu fakt nedalo odolať. Ten vizuálný narcizmus, ktorým ma napríklad "Goemon" vyslovene sral, mi tu prišiel viac opodstatnený kedže sa nesnažil ísť do neprimerane rozťahanej epickosti + onanovať nad sebou samým, ale skôr slúžil ako nástroj na širenie pitoreskných sekvencií s kopou nečakaných sidekickou, ktoré milovníkov slávnych martial arts a chessy vyvraždovačiek v kľude rozhodne nenechajú. Rozbeh je jalový - až moc zostrihaný, rozveselia len strohé predstavovačky jednotlivých klanov, krčmová čistka X-Bladea, kolosálny nástup vypaseného warriora aka Jack Knife a vysokoakostný hárem Madame Blossom, inak bezúčelný chaoz. Potom sa však do kurzu (žiaľ nie herecky ale iba dejovo) dostane aj doposiaľ nevýrazný Blacksmith, zhustením ošemetných výstupov sa pripraví pôda na spletitý spor a rozdrobená fabula-rozmarný nezmysel začne naberať na obrátkach, smerovať k predpisovej hromadnej jatke kde sa to hemží všeličím. Negatív by sa našlo neúrekom, ústredný hero neni fatálny ako by sa patrilo, počiatočné predsavzatie revitalizácie žánru sa neuskutočňuje a zeditované je to tiež na hovno, ale keď si predstavím koľko novorodených pózerín mi už prešlo rukami, tak takéto vrúcne plnenie snov - byť aj nepopierateľne kazové - mi robí oveľa väčšiu radosť a viem si ho kvôli rovnakej náklonnosti z chuti užiť. Ohŕňať nos bude hlavne ten, ktorý čakal uvedomelé debutanstvo (RZA logicky nemôže patriť medzi dotknutých začiatočníkov-režisérov kedže sa roky primárne venoval hudobníctvu, sem-tam si strihol rolu vďaka kamarátovi a to je asi všetko + pero v ruke držal aj Eli Roth čož vnímavej osobe niečo napovie), ten čo nedokáže rozoznať poctu, resp. stúpenecké preberanie od samoľúbeho kopírovania a sazmorejme člen "uniformnej smotánky", ktorý sa bez značkového či vynaliezavého príbehu jednoducho nezaobíde. Čo dodať? Asi len: "shame on a nigga". ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama