Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (51)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Počínaje Poláčkovými Muži v offsidu bylo rozhodnuto o jedné z nejoblíbenějších národních vášní. Skalní v ofsajde směle navazují a dokazují, že téma fanouškovství je stále aktuální. Ján Lacko zde ukočíroval celé trio Dibarbora, Mrvečka, Garlatty a už jen za to by měl dostat metál. Pro další generaci tu budou Ženy v ofsajdu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

Reklama

Véronique 

všetky recenzie používateľa

Tak to je teda filmové překvapení ze souseního Slovenska! Nepamatuji se, že by se mi někdy tak líbil film "našich bratrů" vyroben za dob společného státu. Tento film má tak pozitivní náboj, až to je nakažlivé. Výkony tří hlavních herců jsou uvěřitelné, především František Dibarbora (nezapomenutelná "Marjánka") táhne celý děj. Je zajímavé, že to bylo natočeno v černobílé podobě - škoda, přinejmenším ten východ slunce mohl stát za to. I tak jsem ráda, že jsem film viděla. Myslím si, že tato příležitost se už dlouho nenaskytne. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Skôr silné tri hviezdy, ale kvôli akútnemu nedostatku čohokoľvek pozerateľného zo slovenskej produkcie privriem očko. Film ako taký je veľmi naivný, ale takým milým spôsobom, že ho človek musí mať rád. Z každej sekundy tryská láska k futbalu, v podstate je to taká oslava fanúšikovstva, ktoré už u nás dávno vymrelo. Herecké výkony sú výborné a hoci sa námet vyčerpá rýchlejšie ako už tak skromná stopáž, po skončení filmu jasne prevažujú príjemné pocity. 7/10 ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • Futbalové scény sa nakrúcali prevažne na štadióne Slovanu v Bratislave a komparz tvorili študenti a dôchodcovia. (Raccoon.city)
  • Film sa nakrúcal na jeseň v r. 1960 (1.9. - 26.11.1960) a v kancelárii na policajnom riaditeľstve je nástenná mapa Československej republiky - a pritom 11.7.1960 bola schválená nová Ústava, ktorá zaviedla názov štátu Československá socialistická republika. (andykanadan)
  • V pôvodnom filmovom scenári, ktorý sa nachádza v Slovenskom filmovom ústave, nebolo v známej scéne, keď si Mrvečka (Michal Drozd)) „hodí menšiu horúčenku“, nič viac. Vtipný rozpis chýrneho receptu: „Mydielko, kriedička a kávička - a o chvíľu je tu horúčka ako hrom..." Ten doplnili herec až priamo na filmovaní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama