Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Watson píše blogy, ktorými je už v spoločnosti povestný a vďaka nim zásobuje Sherlocka prípadmi, ktoré ich živia. Sherlockovi sa všetko máli a túži po niečom výnimočnom. To sa mu splní, keď ich s Johnom pozvú do Buckinghamského paláca a v najprísnejšom utajení majú pracovať pre najvyššie postavenú osobu v štáte. Dostanú fotografiu mladej ženy, ktorá je často ústrednou postavou viacerých škandálov v spoločnosti. Má prezývku Domina a vlastní kompromitujúce fotografie, ktoré sa nesmú dostať na verejnosť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (52)

malylada

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak o dost s větším vtipem, hláška střídá hlášku a čekal jsem uvolněnější díl, s nepříliš poutavou zápletkou. Je až neskutečné, jak i přesto celý koncept šlape a dokonce atmosféru stupňuje do samého závěru. Nakonec i náboj romantické linky je na jedničku. Sherlock se vrací ve výtečném tempu......9/10 ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

2. série Sherlocka je vrchol scenáristické geniality. Skandálem v Belgravii to všechno začalo:) "The Woman", Dominatrix, Irene Adler. Johnlock. Vznik Sherlocked. Vatican cameos. Buckingham Palace funny scene. Punch me in the face. John is having bad days. John declaring "not" being gay. Again:) Brainy's the new sexy. Sad Sherlock playing on violin on Christmas evening. When I say run, run! ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Udělat z Ireny Adlerové dominu, to muselo chtít stejnou odvahu jako převést Sherlocka Holmese do jednadvacátého století. Jenže všechna čest, opět to vyšlo a vznikla působivá přehlídka jiskřivého intrikánství. Příběh tohoto dílu je navíc krásně složitý a propletený (vyloženě se těším, že se na něj podívám podruhé) a oproti finále první řady také přibylo humoru. Když v závěru všechno zapadlo do sebe, byla to čirá radost. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda druhé série se tvůrcům převelice povedla. V příběhu jsem nenašel chybu (vlastně jsem ani neměl chuť nějakou hledat), atmosféra byla skvělá, ke svižnému tempu mocně přispěli Sherlock, John a nečekaně i paní Hudson a s postavou Irene Adler rozhodně nešlápli vedle. K tomu všemu přidali pořádnou porci humoru, a pojistili si tak mou spokojenost. ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najintenzívnejší epizóda z hľadiska emócií, ktorá dokázala citovo pohnúť i samotným Sherlockom. Bolo to velice emotívne, vášnivé, horlivé i chladné. Malo to vskutku ten pravý impulz, harmóniu a chvenie. Dynamika medzi Sherlockom a Irene bola neuveriteľná exaltácia. Iskra medzi nimi preskočila ihneď a až dokonca si ich výdatná chémia udržala úchvatný chorál, ktorý bol nepretržite rytmický, melodicky bohate ozdobený a s vynikajúcim taktom. Bol to príbeh o láske, vzplanutí, ale i o žiali, zármutku a sklamaní. Príbeh plný zrád a zlomených sŕdc. Je velice krásne, ako starostlivo si Sherlock stráži svoj kruh blízkych. A je mi veľmi ľúto Molly, jej situácia je vážne nezávideniahodná. A John a Mycroft boli takisto skvelý. Moffat jednoducho vie písať postavy, ktoré ihneď prírastu k srdcu. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (7)

  • BBC obdržalo viac ako 100 sťažností kvôli nahote Lary Pulver (Irene Adler). Zarytí fanúšikovia sa však sťažovali na úplne inú vec, a to, že v predlohe "Skandál v Čechách" bola Irene čestná žena, ktorá by sa nikdy nespojila s Moriartym (Andrew Scott) alebo by nedajbože ukázala svoje prsia Sherlockovi (Benedict Cumberbatch). Steven Moffat však nesúhlasil a povedal: „V origináli bolo Irenine víťazstvo nad Sherlockom odsťahovať sa a utiecť preč s jej manželom. To veru nie je víťazstvo feminizmu." (JOZZZKO)
  • Když dr. John Watson (Martin Freeman) jede na setkání s Irene Adler (Lara Pulver), míří do pověstné londýnské elektrárny Battersea, která se mihla ve filmech Help! (1965) s Beatles nebo ji využila britská hudební skupina Pink Floyd pro svůj obal k LP „Animals“. (Robbi)

Reklama

Reklama