Reklama

Reklama

Beznádejný metalista Joe (Ryan Kwaten) je po nešťastnom rozchode so svojou priateľkou Beth (Margarita Levieva) deprimovaný a osamelý. Aby ho trochu rozveselili, jeho spolubývajúci Hung (Peter Dinklage) a Eric (Steve Zahn) sa ho rozhodnú zasvätiť do sveta LARPu, imaginárnej akčnej hry na hrdinov, ktorej účastníci sa prezliekajú za bojovníkov, čarodejov a rozličné nadprirodzené bytosti. Joe si hru situovanú do lesného prostredia s penovými mečmi a lepenkovými brneniami skutočne užíva, dokonca sa zoznámi s Gwen (Summer Glau), bojovníčkou, ktorá mu padne do oka. Zdanlivo idylické prostredie sa zmení, keď amatérsky čarodejník Eric za pomoci skutočnej knihy kúzel vyvolá z pekelných plameňov succubu – ľudožravú démonickú bytosť ženského pohlavia. Tá začne zmätených hráčov okamžite masakrovať a aby toho nebolo málo, vezme na seba podobu Beth, čo Joeovu situáciu ešte skomplikuje. V brutálnom boji proti skutočnému nepriateľovi musia LARPisti zložiť falošné zbrane a dokázať, že im v srdciach horí skutočný plameň hrdinstva. (SarumanKo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (76)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mám rád nadšencov LARP-u, oceňujem ich zápal pre svet fantasy a vytváranie si svojho vlastného sveta. Ale tento snímok je slabý po všetkých stránkach. Miestami to bolo tak naivné a šialené, až som mal dojem, že sa nejedná ani tak o komédiu ako skôr o slabú, prihlúplu paródiu. Dejová linka ešte ako-tak, aj keď tá sukkuba mi do fantasy moc nepasuje, ale dobre, to sa ešte dá preglgnúť. Tá maska však bola hotová katastrofa. Ešte aj najodfláknutejšie a najlacnejšie masky kdesi na karnevalovej škôlkárskej akcii sú na kvalitatívne vyššej úrovni. Film som si pustil hlavne kvôli P. Dinklagemu, ten ešte ušiel, ale ostatní "neherci" na celkovom pozitívnom dojme ubrali ešte viac. Na druhú stranu, potešilo pár vydarenejších gore momentov, nešlo o nič extra, ale v tej kope negatív mi to prišlo ako veľký krík voňavých ruží určených pre anglickú kráľovnú. 35/100 ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Že jde o švihlou komedii je jen marné zdání, ve skutečnosti je to amatérsky natočená gore vyvražďovačka s výpravou na úrovni seriálů devadesátých let, zasazená do jakože-parodie na LARP prostředí... a ve které se nějakým strašným omylem ocitli Peter Dinklage, Danny Pudi a nepříjemně zestárlá Summer Glau. Nezajímavá nuda s celkem fajn hudbou. 4/10 ()

Reklama

inutihar 

všetky recenzie používateľa

Ze všeho nejvíc mi to připomnělo britské Zabijáky lesbických upírek a to jak obsahem, tak provedením. Knights of Badassdom jsou o něco více našláplí, zejména co se týká gore, ale zejména druhá půlka je scénáristicky dost chatrná a i technické provedení hapruje. Škoda, fakt to mělo potenciál. ()

SamVimes 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Doufal jsem v něco ve stylu Community, byť v ne tak koncentrované kvalitě, ale pousmál jsem se asi dvakrát, i těch nepovedených vtipů je tam celkem málo. Dinklage i Pudi jsou nevyužití a chybí jakákoliv promyšlená práce s tématem, spíš to jen tak klouže po povrchu (a tím pádem nefunguje žádné "jestli jsme někdy byli na LARPu, přidejte si hvězdičku"). V druhé polovině už je to jen prachsprostá vyvražďovačka s divně oblečenými lidmi. Trochu pochválit se dá jen sympaťák Ryan Kwanten, Summer Glau a hudba. Dost zamrzí, když si člověk uvědomí co by z toho dokázal vykouzlit třeba Dan Harmon. Pokud by si chtěl někdo spravit chuť, tak třeba jeden díl Supernatural se věnuje stejnému tématu (LARP and the Real Girl), případně Community (Advanced Dungeons & Dragons). ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na komedii ze světa LARPu a trochu se dostavilo zklamání, že se v druhé polovině stala z filmu krvavá vyvražďovačka. Je to totiž celé dost amatérsky natočené a kdyby to byla jenom komedie, tak by to ani moc nevadilo, ale ty příšerné efekty a nenápaditý děj to zabíjí. Humoru totiž zas tolik není a v momentech, kdy se film snaží tvářit alespoň trochu vážně, působí spíše trapně a to je konečná. Škoda, přitom začátek byl hodně fajn. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Herci hlavních rolí před natáčením absolvovali sezení o LARPu, přičemž nejúspěšnější byl Peter Dinklage. (Amarria)
  • Režisér Joe Lynch se od filmu distancoval poté, co studio IndieVest film odložilo a přestříhalo. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se v červenci 2010 v okolí Spokane, druhého nejlidnatějšího města státu Washington. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama