Reklama

Reklama

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej živú bytosť dokázal zatiaľ len Boh a Viktor Frankenstein. A práve o tom druhom hovorí náš príbeh. Príbeh ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí  s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením... Aj keď dej filmu vychádza z klasickej knižnej predlohy "Frankenstein" spisovateľky Mary Shelley, takže sa môžete tešiť na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrke a blesky. Hlavným hrdinom nie je ani monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý doteraz vždy ostal skromne v pozadí. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (312)

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Tady konečně tvůrci pochopili, že film o tom, kterak sešitej kus homunkula páchá alotria, už dnes nikoho ze židle nezvedne a moudře si nechali monstrum až nakonec a první tři čtvrtiny stopáže tak servírují dobové skoro-drama se sympaticky retro-scifi nádechem, který dodává Laboratoř Viktora Frankensteina, která není steampunková jen proto, že tu je všechno na eletřinu a jediná pára se line za okny industriálního Londýna. Aktualizace příběhu taky rozhodně sluší a oba hlavní aktéři jsou ve svých rolích sedící a dobře je hrající. Ovšem to, co brání nadprůměrnosti je jednak zcela zbytečná postava detektiva, který se zdá být jen tupým blbem a pro příběh je zbytečným přívěškem, dále celá finální pasáž, kde je samotné monstrum, ovšem ne děsivé, nýbrž humorné a trochu lepší dialogy by taky rozhodně pomohli. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Celkom bieda. Nie že by to bolo zlé, ale neprišlo mi to ani extra dobrá. Nie že to malo byť extra, ale kedže tých Frankenštajnov už pár bolo, čakal som, že tento prinesie niečo zaujímavé, čo sme ešte nevideli. A aj keď to vyložená nuda nebola, herci, kostýmy, hudba a dobová atmosféra, vytiahli film len zo šedého premiéru. Slušná jednohúbka, ktorá ani moc nepobaví a ani moc nezaujme. Na druhu stranu ani moc nenudí a ani neurazí. 60% - 3* ()

Reklama

kareen 

všetky recenzie používateľa

Obvykle se nijak nebráním filmovým inovacím klasických příběhů, ale v tomto případě bych upřednostnila hlubší charakteristiku hlavní postavy a celkově větší ponor do filozofie Shelleynyho díla, před tou zbytečnou dějovou linkou s neoriginálním záporákem. Victor je sice v podání Jamese McAvoye nepřekvapivě okouzlující i maniakální zároveň, ale většinu doby je jeho konání ovlivněno spíš jen povrchní pýchou zneuznaného génia, než skutečnou vnitřní touhou po překonání hranice nenáviděné smrti. Tyto pravé pohnutky sice nakonec přeci jen na přetřes přijdou, ale v tak k uzoufání plačtivé verzi hollywoodského klišé, až je to skoro k smíchu. Tím pádem přijde vniveč i podařený nápad postavit proti Frankensteinovi jeho ideologickou nemesis v podobě nábožensky založeného, stíhajícího policejního inspektora, protože jejich názorové střety nemají zkrátka tu pravou sílu. A tak zbývají jen trikové a akční scény, které jsou vůči danému žánru sice celkem velkorysé, ale ke strhující filmové energii staršího Branaghova Frankensteina se nepřibližují ani náhodou. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (19)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)

Súvisiace novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (viac)

Reklama

Reklama