Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steve Walker (William Petersen) mal dobrú prácu ako architekt a v Seattli krásny dom s vyhliadkou na jazero. Jeho nová manželka Laura (Amy Brennemanová) ho veľmi miluje, jej syn Toby (Christopher Gray) ho berie ako vlastného otca a jeho šestnásťročný dcéra Nicole (Reese Witherspoonová) je pre neho všetkým. To všetko sa však zmení v okamihu, keď sa Nicole so svojou najlepšou kamarátkou Margo Masseovou (Alyssa Milanová) vyberie na večierok do problémového klubu a zoznámi sa tam s očarujúcim mladíkom Davidom McCallom (Mark Wahlberg). Zaľúbia sa do seba, začnú spolu chodiť a Stevea, ktorý mladíkovi neverí a nepáči sa mu, že by mal byť prvou vážnou známosťou jeho dcéry, nikto neberie vážne. Všetko sa totiž zdá v poriadku. To však len do chvíle, kým Nicole nezačne o svojej novej láska pochybovať. Nežný krásavec David sa razom zmení na násilníka, ktorý začne terorizovať nielen ju, ale aj jej priateľov dokonca i rodinu. Vyjde najavo, že David je nielen bezohľadný násilník, ale navyše sa „živí“ ako drogový díler, a pretože sa nemieni Nicole vzdať, je odhodlaný získať ju späť za každú cenu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (115)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, o ktorých je dobré dopredu nič nevedieť, pretože inak málokoho dostatočne uspokojí. Mne sa taká situácia našťastie prihodila a tak som sa mohol bez problémov plne ponoriť do každej fázy budovania príbehu (hoci už samotný názov FEAR - idiotským MILENEC ALEBO VRAH sa ani nemienim zapodievať - veštil, že to zas až taká romantika nebude ), ktorý je poctivo vybudovaný a veľmi vierohodne poňatý, k tomu navyše s výbornou atmosférou. Pre väčšinu bežných konzumentov bude možno jediným ozajstným lákadlom zrejme najpodivnejšia Markova úloha v jeho kariére. Nevravím, že to bolo zle zahrané, ale zase ruku na srdce, zas tak veľa herectva na ten nehybný ksicht a sladké kecy potreba nebolo... Rozhodne ale zaujímavá voľba z časov, kedy ešte vôbec nebolo isté, či sa ako herec presadí,a spolu s úžasne prirodzenou a neuveriteľne sladkou Reese držia túto pozoruhodnú kombináciu rodinného filmu a thrilleru pevne vo svojich rukách. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Psychopatický mladík si to jde vyřídit se všemi, kteří se jen příblíží k jeho vysněnému idolu. Mně na tomhle filmu vadilo, že než se rozjel, tak to dost trvalo. Film se místy až nepříjemně vlekl. Herecky byl na tom tento thriller podstatně lépe. Wahlberg se v jedné ze svých prvních výraznějších rolí ukázal jako solidní tahoun a jeho zlý kukuč, kterým sršel na všechny strany, nevěstil nic dobrého. Mladičká Reese Whiterspoon nic nekazila a Alyssa Milano jako její kamarádka také měla co nabídnout, především po fyzické stránce. Thriller, od kterého lze čekat slušnou porci napětí, by možná se svižnějším rozjezdem vybojoval víc. 60% ()

Reklama

sarkareifova 

všetky recenzie používateľa

Dobrý thriller, který mě nadchnul. Je typ filmů, na které se kouknete jednou a stačí to a taky je typ filmů na ketré se kouknete znovu. Milenec nebo vrah rozhodně patří k těm na které se kouknete jěšte nekolikrát. Když si vezmete že je to natočeno podle skutečné události tak z toho mrazí jěště více. ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Thrillerů o psychopatech je celkem dost. Milenec nebo vrah patří k těm průměrným a to jen díky skvělému výkonu Marka Wahlberga. S tváří kluka, kterýmu byste svou dceru svěřili na 90%, který se během vteřiny změní v žárlivý a pomatený zvíře. Nebýt Marka, tak bych nedal ani ty dvě hvězdy, jelikož film chybí naprosto všechno, co si žánr žádá. Není tu napětí a jedinou sympatickou osobou je zase jen Wahlberg. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Filmov s podobnou zápletkou (dievča sa zapletie s chlapcom, z ktorého sa vykľuje psychopat) tu už boli tony a tak jedinou motiváciou na pozretie si tohoto filmu u mňa bola prítomnosť mladých súčasných hviezd Reese Witherspoon a Marka Wahlberga. Moje očakávania prekonalo až úžasné finále z ktorého naozaj behal mráz po chrbte. Wahlberg toho psychopata podal naozaj bravúrne. Škoda teda, že všetko predtým bolo tak nezáživné a klišovité. 6/10 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (4)

  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)
  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)

Reklama

Reklama