Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Veľký zázrak vznikol na motívy skutočnej udalosti, ktorá zasiahla ľudí po celom svete. Rozpráva úžasný príbeh televízneho reportéra z malého mesta (John Krasinski) a zapálenej aktivistky (Drew Barrymore), ktorí sa spolu s podporou znepriatelených svetových mocností pokúsia zachrániť rodinu majestátnych veľrýb uviaznutých pod ľadovým príkrovom Severného ľadového oceánu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (27)

Trailer

Recenzie (80)

whack 

všetky recenzie používateľa

V októbri 1988 tri veľrybovce sivé pri Point Barrow na Aljaške uväznil od otvoreného oceánu 8 kilometrový ľadovec. Následné záchranné akcie, vďaka miestnemu filmárovi a aktivistke Greenpeace Cindy Lowry (vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer), nabrali medzinárodnú mediálnu pozornosť. Vidíme politikov, guvernéra Aljašky a riaditeľa ropnej spoločnosti, ako kvôli popularite prevliekli kabáty a naoko z nich boli environmentalisti, a tiež miestne kmene inupiatov, ktoré sa na záchrane podieľali. Zaujímavosť: V súčasnosti je celosvetovo zabitých asi 7400 ročne, čo je, vďaka aktivitám ochranárov, takmer 10krát menej ako v minulosti, predsa však veľké percento z tohto čísla tvorí ilegálny lov. ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Achjo, znělo to tak slibně.. John Krasinski a Drew Barrymore ve filmu, který se odehrává v prostředí, kde se střetává tradiční kultura s moderní technologií.. Jde o záchranu zvířátek.. Objeví se tu klasicky v pozadí i love story.. Myslela jsem, že to bude hlavně MÉNĚ POLITICKÉ.. Trošku snaha o podporu Greenpeace, jenomže tam zatáhli najednou snad všechny nesmyslné "autority" - volby prezidenta, armádu, naftařské společnosti a nakonec i rudou armádu.. Jako jeden z miliónu nezajímavých filmů, co běží v USA na kabelovce, aby nudný život rychleji utíkal, dobrý.. Ale jinak bohužel vše :-( ()

Reklama

patrikus 

všetky recenzie používateľa

Tomuto, jinak zdařilému filmu strašně ublížila ta hnusná animace, která diváka děsí ke konci příběhu. Tak pohledný, dramatický a vtipný snímek a najednou se polekáte něčeho, co vypadá, jak z nějaké počítačové hry z 80.let. Nechápu, jak to mohl někdo schválit, Kwapis to asi dělal na kwap, nebo došli prachy, ale tohle je fakt otřesné. Ale i přesto musím dát čtyři hvězdy za ten příběh, je to moc hezké. Manipulace ženských s muži, manipulace médií s lidstvem - parádně napsané. ()

dezorz 

všetky recenzie používateľa

Greenpeace, ne-greenpeace; keby tie veleryby eskimaci boli byvali vylovili a zjedli, boli by usetrili americkej ekonomike tak 20.000 dolarov. Lenze greenpeace je greenpeace, tak ich za 20 milionov zachranili. Necudo, ze to americka ekonomika chce spat a kedze veleryby na to z hlboka kakaju, tak si to chce zobrat od divakov. Zatial to vyzera, ze priisli o dalsich 20 milionv. Tak to vyzera, ked je ekonomika nenazrana. Ako vravim, radsej mali tie veleryby zjest. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv mám zvířata hodně rád a filmy o nich a s nimi též, tak mě podobné happy záchranářské kousky nechávají celkem chladným. Příběh typu, zachráníme zvířátko, pár lidí se přitom zamiluje, pár lumpů najde kousek dobra v srdci a nakonec si všichni zatleskáme, nějak nežeru. Film je dle skutečné události, bohužel o této záchraně velryb v minulosti nic nevím, tak nemohu soudit a porovnávat co je ve filmu limonáda a co zrnka pravdy. Na mě to celé působilo moc růžově. Roztomilá Drew Barrymore byla sice pořád stejná (rozumí střelená, hezká a roztomilá), ale to je vše, co mě dokázalo zaujmout. Komicky pak už jen vypadaly triky skákajících velryb. Celkem tedy průměrná rodinná podívaná, kterých jsou hromady a hromady. Nic co by vyčnívalo, spíše pěkně zapadlo mezi ostatní podobné. Ale aspoň něco, co zas ukáže na problémy obyvatel naší planety (a tím nemyslím nás lidi). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Červeno čierny sovietsky ľadoborec vo filme bol modelovaný podľa ozajstného ľadoborca triedy Arktika s jadrovým pohonom, ktorý je ale podstatne väčší. (Cue1)
  • Natáčení probíhalo na Aljašce. (Weasley)
  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)

Reklama

Reklama