Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (671)

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Kam se hrabe Stmívání. Tady konečně všechno funguje tak, jak má. Překopání klasický pohádky do hollywoodskýho celovečeráku dopadlo nad moje očekávání. Mám rád mystery a tady jsem až do konce nevěděl, kdo je vlk, a to je velký plus. Herci byli docela sympatický a až na ústřední dvojku se objevily celkem neznámý tváře a jejich výkony potěšily. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

Reklama

CaptainNor 

všetky recenzie používateľa

Snad 20 minut jsem měl ruku na spoušti a přesto jsem nepřepnul. Od začátku bylo zřejmé, že bude scénář chatrný, ale ponurá atmosféra, výprava, slušná kamera a takové to: Vlk je někdo z vás, mě přimělo film dokoukat přesto že se mi chtělo spát. Ono to ani na tři hvězdy nebude, ale v tomto žánru už byly natočeny kvanta daleko horších sraček s trapnými monstry, že jsou nakonec ty 3 hvězdičky docela optimální. ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Twilight ala Grimm, aneb všechno "grimmovsky" dobré zmizelo a všechno "twilightovsky" špatné se naopak ještě vystupňovalo. Uhlazený playboy s tunou gelu ve vlasech mě ve středověkém prostředí sice solidně bavil (nikoliv však záměrně, ale co už...) a Amandě to opravdu moc slušelo, ale na hodinu a půl to je zatraceně málo. Červená Karkulka je s prominutím tááááááááááááááákhle velká koko*ina, která může zaujmout jen svou pitomostí a naivní snahou o navázání na úspěch série Stmívání. A to jsem Catherine Hardwicke po vynikajících Legendách z Dogtownu tolik fandil. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Hrozne dlho som sa rozhodoval ako ohodnotiť Red Riding Hood a dospel som k tomu, že 3,5* bude správne rozhodnutie. No keďže také hodnotenie tu nieje, priklonil som sa radšej k 4* a to kvôli Amande, atmosfére a nepredvídateľne temnom deji............Soundtrack Alex Heffes: 1. Towers Of The Void – Brian Reitzell ,2. Kids – Brian Reitzell & Alex Heffes ,3. Dead Sister – Brian Reitzell & Alex Heffes ,4. The Wolf – Fever Ray ,5. Mt. Grimoor – Brain Reitzell & Alex Heffes ,6. Tavern Stalker – Brian Reitzell & Alex Heffes ,7. Grandma’s House – Brian Reitzell & Alex Heffes ,8. Keep The Streets Empty For Me – Fever Ray ,9. Wolf Attack – Brian Reitzell & Alex Heffes ,10. Just A Fragment Of You – Anthony Gonzalez from M83 & Brian Reitzell ,11. The Reveal – Brian Reitzell & Alex Heffes, ,12. Finale – Brian Reitzell & Alex Heffes ,13. Crystal Visions – The Big Pink ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama