Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 4

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 4

Recenzie (406)

Diamant 

všetky recenzie používateľa

NAČRTNUTIE OBSAHU: Rímske légie na čele s Júliusom Cézarom napadli Britániu. Kráľovnej prichádzajú na pomoc Asterix a Obelix! KOMENTÁR: Film je mimoriadne pestrofarebný, čo je výborná pastva pre oči! Zďaleka v ňom nejde len o boj. Na svoje si prídu aj milovníci romantiky, konverzačného humoru či krásnych scenérií! Pochváliť treba aj slovenský dabing, ktorý na rozdiel od českého dabingu nepridáva Britom akýsi anglický prízvuk, ktorý namiesto vylepšenia skôr spôsobuje dojem rečovej vady. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Přesně na pomezí mezi otřesnou trojkou a nudnou a suchou jedničkou... Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva opakovaně selhávají v pochopení motivů z původních komiksů a filmů (adaptace se tak opravdu omezuje jen na přibližné ztvárnění položek z předlohy), kupodivu ale čas od času zafunguje při práci s postavami (což se projeví v závěrečné bitce), především se ale velmi důstojně a věrně popasovali s Normany (kteří sice v Británii nemají co dělat, nicméně i s přihlédnutím k drobným úpravam vzhledem k filmu pořád fungují přesně tak, jak mají, včetně jmen :)) Délka přes dvě hodiny je ovšem přešlap jako kráva... ()

Reklama

higuain 

všetky recenzie používateľa

Animovaný film na motivy Asterixova dobrodružství v Británii je mým nejoblíbenějším Asterixem vůbec, a tak mám velké problémy nebrat si tohle prznění osobně. V pořadí čtvrtý díl hraného Asterixe v mnoha ohledech doslova opisuje legendární scény z Asterixe v Británii, avšak dělá to s obrovskou mírou křečovitosti, topornosti, bez citu a bez invence. Vtipných narážek je na těch přepálených 110 minut minimum a uměle našroubovaná a naprosto zbytečná vedlejší dějová linka s Vikingy tomu plusové body taky nepřidá. Suma sumárum, Asterix jde film od filmu do prdele. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Jdu si uvařit lektvar a okamžitě vyrazím na výpravu zničit tvůrce posledních tří hraných Asterixůa Obelixů. Kam se ztratila lehkost, cit, jemný humor a estetika animované verze? Jedná z mých oblíbených Asterixovek a Obelixovek - v Británii se zde totálně przní. Byť se z ní hodně kopíruje, tak se dobré scény totálně likvidují. Jen detail - Normané/Vikingové v původní animované verzi nejsou. Stejně jako se nehodí do příběhu, tak rychle z něho zmizí. Zbytečné, nudné a nevtipné. To se dá pokračovat. Co je dále špatně? > Asterix nesympatický, Obelix vedlejší postava, příšerný dabing Britů (samé Ouh!!!), vymazán Idefix, trapné hlášky na filmy jako Star Wars či 300....Jediná výhoda jest byla v případě stopáže. Uteče to jako voda . Jsem rozmrzelý a i naštvaný, když se mi ničí oblíbené filmy z dětství. Pokud ještě zruinují i 12 úkolů pro Asterixe, pak vyhlásím válku Francii. Hodnocení OST: Řekněte prosím Francouzům, že RAMONES jsou Američané a nemají nic společného s britským punkem! Strhávám dolů 2/10 ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som bol z toho rozladený, keďže takéto spojenie súčasnosti a minulosti je nevkus, ale nakoniec mi bolo jasné, že ide o paródiu, ktorá mala práve v tej minulosti zvýrazniť nezmysly súčasnosti, či poukázať na rozdiely. Najviac pobavila v súvislosti s Vikingami viac než v súvislosti s Britániou. Sranda bola aj keď imperiálny Rím útočil na malú britskú usadlosť a hovorili, že idú dobyť teroristov, aká paralela s dnešnými imperiálnymi Spojenými štátmi americkými. Hefty a iné vtipy, či dej mali dosť paralel s inými filmami, nebolo to v ničom extra iné, akurát to vyšlo v roku, keď Británia organizovala olympiádu, predchádzajúci diel bol o olympiáde, takže tento bol zjavne len o predstavení britskej kultúry v mnohých scénach a bol multikultúrny. Názov síce má paralely s filmom o Jamesovi Bondovi, ale ochrancovia tu museli tentokrát prísť až z Gálie, keďže je to oblasť dnešného Francúzska s ktorým Briti nemajú dobré historické vzťahy, tak aj tento film slúžil ako uzmierenie. Je však zlé, ak pozerám komédiu a nezabávam sa, akurát ku koncu trocha, možno som stratil zmysel pre humor, ak som niekedy nejaký mal. Som rád, že Gérard Depardieu ešte vždy dokáže prikývnuť na tieto filmy, lebo bez neho by ozaj boli len gýčové a Béčkové, takto mi, aký taký dojem zachraňuje. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (24)

  • Natáčení filmu probíhalo od 4. dubna do září 2011. (henrycruel)
  • Snímek byl stejně jako 3 předchozí pokračování natočen na motivy komiksů o Asterixovi od Goscinnyho a Uderza. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy běží Normanďané k útesu, lze vidět pod kožešinou, ve které mají obaleny nohy, normální boty. (chleba24)

Reklama

Reklama