Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(viac)

Recenzie (78)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Bol som pripravený na najhoršie, takže nakoniec ma to zásadne neurazilo, i keď, pravdaže, to, kde skončila kedysi pompézna (pamätáte na Hellbound?) séria Hellraiser, je vskutku šokujúce, lebo, úprimne, tomuto tu som neveril ani len tých deklarovaných 300 tisíc. Kamera prekvapivo nie je až taký grc, ako som čakal, oveľa horšie sú herecké výkony a scenár. Ja už vlastne v týchto posledných dieloch ságy ani veľmi nebadám nejaký súvis s kanónom definovaným v prvých troch-štyroch dieloch. Od prekliatej päťky sú to všetko snové detektívky, kde hocijaký poloretard otvorí Lament Configuration a začnú sa scenáristické orgie wake-up scenes, halucinácií a lacných televíznych filtrov. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

hladass odpad!

všetky recenzie používateľa

Poté, co Bota poslal celou sérii totálně do hajzlu, jsem od Gracíi žádný zázrak nečekal... Když jsem se dozvěděl, že natočení filmu stálo jen 300 000 dolarů (za to dneska nenatočíte ani reklamu na trencle) a že Bradley byl v roli Pinheada nahrazen víceméně neznámým Collinsem, jsem tak nějak tušil, že půjde o průser a že více než odpad nedám... No, trochu jsem se zmýlil... Ono je to ještě horší... Mnohem horší... Takže asi takhle... O příběhu se nebudeme vůbec bavit, je stejně nepodstatný a debilní jako v předešlých dvou dílech, což jsem čekal... Triky a gore záběry jsou zcela amatérské, ale to jsem taky čekal, co bychom taky za ty prachy chtěli, že? Geniální soundrack z prvního dílu je už jen dávnou (a krásnou) vzpomínkou, ale co už, člověk od deváteho dílu nemůže čekat tolik, jako od prvního (zejména když jde o jeden z nejlepších 5-ti hororů všech dob)... Ale co totálně nasere je Pinhead (že pozdravuje Freddy)... Ten se stal v Collinsově podání směšnou karikaturou sebe sama a já se přistihl, že u scén ve kterých se objevuje, se buď hystericky směju nebo pláču... Prostě García dokázal z tohoto zrůdného zvratku udělat nejhorší díl série (ano, je to k nevíře, ale jde to) a potvrdil tak, že po nástupu Dimensionu je Hellraiser nejzkurvenější série všech dob... ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Hu, ono to nebylo vůbec tak špatné, jak jsem očekával. Minimálně příběhem to bylo vcelku slušné, možná proto, že to tolik šilhalo po prvním Hellraiserovi. Nesrat tolik na scénář, mít to lepší masky, více peněz, vyhranější herce a skutečného Pinheada, byla by to slušná npodívaná. Ono tedy je fakt, že náhražkový Pinhead se snažil, ale po několika předchozích dílech, kde se jen mihnul doslova na pár vteřin, je mu zase dopřáno tolik místa, prostoru a slova a hraje ho někdo jiný, než jste zvyklí a ještě v hodně levné masce, tak to docela nasere. Obzvláště, když je Pinhead vaše nejoblíbenější horrorová postava. Proč tenhle díl vznikl je docela otázkou. A patrně na ní existuje několik různých variant odpovědí. Nejpřijatelnější je ta, že si studio chtělo uchovat práva na název a postavu a tak rychle něco spíchlo, aby mu nepropadly. Asi nejdůležitější co je třeba vyřknout je: Mohlo to dopadnout mnohem hůře. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Trvá to hodinu a štvrť aj s titulkami, čo je v rámci série zrejme rekord. Dávam síce až neskutočné 2*, ale ono si ich to asi ani nezaslúži; lenže v živote som videl ešte oveľa horšie horory (viem, ťažko sa tomu verí), takže pridávam druhú hviezdu. Inak je to ale príšernosť ťažko tolerovateľná i pre fanúšikov série Hellraiser. To, že Pinheada nehrá Doug Bradley, by som vnímal ako ešte ten zanedbateľnejší problém. Vďaka smrteľne krátke minutáži sa to ale dá prežiť. Rozpočet 350 tisíc je poznať. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Totálně amatérská hovnařina, která dává pečeť na pohřeb téhle série a odpad nakonec nedám jenom z respektu k panu Pinheadovi. Čím to je, že vždy tyhle slavně začínající hororový série skončí v úplných sračkách? Je to jednoduchý, když se neví, kdy se má končit, tak to zákonitě ani jinak dopadnout nemůže.10% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)
  • V USA vyšiel film na DVD a Blu-Ray diskoch so sloganom na obale odvolávajúcim sa na duchovné otcovstvo Cliva Barkera. Ten sa však na sociálnej sieti Twitter o filme uštipačne vyjadril, že toto dieťa nie je jeho. (beso74)

Reklama

Reklama