Reklama

Reklama

Lockout: Útek z MS-1

  • Slovensko Útek z MS-1 (viac)
Trailer 3

Najstráženejšie väzenie na svete, vesmírnu väznicu MS-1, sa nečakane rozhodla navštíviť Emilie Warnocková (Maggie Graceová), dcéra prezidenta Spojených štátov, aby naplnila program svojej humanitárnej misie.  Ocitne sa však v zlom čase na zlom mieste. Na vesmírnej stanici vypukne krvavá vzbura a väzni zajmú Emilie ako mimoriadne vzácnu a cennú rukojemníčku. Zachrániť Emily z rúk najhorších zločincov sveta môže len jediný človek, bývalý špičkový vládny agent Snow (Guy Pearce). Tvrdohlavý a nekompromisný muž je však v súčasnosti v nemilosti a čelí obvineniu zo sprisahania proti USA. V tejto výnimočnej situácii však dostane od prezidenta jedinečnú ponuku - nový život a slobodu výmenou za záchranu prvej dcéry Spojených štátov. Lenže, ako sa ukáže, v stávke je omnoho viac, než len jej život... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (23)

  • S obojstranným balistickým sklom a ďalšími bezpečnostnými opatreniami nie je dôvod na to, aby boli členovia tajnej služby v priestore s väzňami počas výsluchu. (Pat.Ko)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)
  • Je neuveriteľne nepravdepodobné, že by vesmírna stanica tak rýchlo získala nebezpečný orbitálny rozpad bez vykonania veľkých manévrov. ISS, ktorá narazila do stanice, naznačuje, že vesmírna väznica mala vyššiu obežnú dráhu ako ISS, ale orbitálny rozpad je veľmi pomalý proces. ISS môže trvať mesiace bez potreby orbitálneho zosilnenia, pretože odpor v tejto nadmorskej výške je minimálny. Skylab obiehal päť rokov po svojej poslednej misii bez akýchkoľvek orbitálnych zosilnení. (Pat.Ko)
  • Při útěku ve větracích tunelech s dcerou prezidenta má Snow (Guy Pearce) baterku připevněnou na rameni na pravé straně, zatímco v následujícím záběru na straně levé. (ledofredo)

Súvisiace novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (viac)

Reklama

Reklama