Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (470)

Ketri 

všetky recenzie používateľa

Od jisté doby mě jistá dvojice nahání hrůzu: Jim Carrey a jakékoliv zvíře. Nicméně zvědavost a synovy narozeniny rozhodly a šlo se do kina. A tam se to stalo. Věkem patrně mimické svaly Jima Carryho ochably nebo je Jim dostává pod kontrolu botoxem, ale to je vlastně jedno. Důležité bylo, že Jimiho výkon byl skvělý - pravda, tučňáci byli lepší, ale to jsem brala jako samozřejmost. Dějově typická linka, jak zlý, chamtivý a bezcitný kapitalista k citům, rozumu, rodině a kapitálu přišel, ale ve výsledku je to "loztomilá" letní, i když zimní oddychovka. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Herecká hviezda Jima Carreyho naplno zažiarila počas deväťdesiatych rokov minulého storočia. V novom miléniu už začínala pomaly pohasínať, až to teraz dospelo do bodu takmer úplného vyhasnutia. Už na neho nie je nikto zvedaví. Ja som si však povedal, že si tohto svojrázneho kanadského komika pripomeniem niektorým jeho filmom, čo som ešte doposiaľ nevidel. Siahol som po titule "Pán Popper a jeho tučniaky" (Mr. Popper´s Penguins), ktorý v roku 2011 natočil režisér Mark Waters. Bola to dobrá voľba. Je to pohodová rodinná komédia, ktorá mi vďaka svojej prijateľnej minutáži celkom rýchlo ubehla. Jim Carrey zvládol stvárniť hlavnú úlohu s ľahkosťou, a i tučniaci boli tiež podarení. Takže pán Popper a jeho šiesti penguini ma pobavili. *** ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tucnaci pana Posera jsou rodinna komedie, coz vicemene rika vse. Lehce moralizujici pribeh o tom, jak se fotrik polepsi a zacne se vic zajimat o deti (svoje, ne v parku s pytlikem bonbonu) a samozrejme nechybi roztomily zviratka. Ty tu jsou tentokrat v podani bandy sympatickejch tucnaku, ktery mi prisly silne digitalni a pritom je v zaverecnejch titulcich kec, ze nebylo zadne zvire zraneno, tak nevim. Carrey je sice sympatak a vlastne nesleze ze zaberu, ale nedostal moc prilezitost pro nejaky extremni saskovani. Coz je skoda. Takle je to proste prumerna komedie s par fajn vtipkama, lehce otravnejma detma, ktera se da ale v pohode skouknout. Jen nechapu tu zalibu tvurcu v neustalym vyslovovani slov na p, to zacne bejt trapny behem dvou minut. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Občas se okolo jedné návštěvy kina nachomýtne tolik pro vás významných okamžiků, že výsledné hodnocení filmu pak nemůže být zcela objektivní. Vidíte, to je přesně tento případ. Pravdou však i přesto zůstává, že jsem se bavil a že Jim Carrey mi byl snad poprvé ve své roli sympatický. A tak i u této rodinné komedie více než na čemkoli jiném záleží na tom, s kým a v jaké náladě vás zastihne. ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Na to jak nemám ráda filmy, v nichž větší než malou roli absolvují zvířata a děti, jsem se bavila poměrně slušně. Ani trapně mi moc nebylo a to už je u takovéto rodiné komedie napováženou. Carrey není (překvapivě) protivný, tučňáci jsou (kupodivu) zábavní a Carla Cugino je sexy (jak jen Elektra Luxx může být). Příjemně trávený večer. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Mr. Popper (Jim Carrey) nosí ve filmu hodinky Rolex Two-Tone Blue Submariner 16613. (Roland Sands)
  • Zo sedemnástich existujúcich druhov tučniakov bol vybratý druh gentoo. (drake31)
  • Na začiatku filmu si malý Popper pri komunikácii cez vysielačku s otcom nasadí zvláštnu drevenú masku, čo je odkaz na film Maska (1994), ktorý preslávil Jima Carreyho (Pán Popper). (canucks333)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama