Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (831)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Já si tedy ZOO rozhodně kupovat nebudu, protože mě moc nebaví klouzat se po žirafím krku, přetahovat se s šimpanzy o banány, dělat na hadech uzly ani závodit se stádem splašených želv a to, že se občas s chutí vykoupu s hrochem na tom nic nemění. Navíc nevedu tak extrémně veselý život, abych na sebe dobrovolně nechal s vrstvit nánosy smutku, takže děkuji Haden Churchovi za to, že svým tradičně suchým humorem přeměnil rodinné ponudění v celkem koukatelný snímek. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $75,624,550Tržby Celosvetovo $120,081,841Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,238,858 //počet predaných kusov 1,020,209Tržby za predaj DVD v USA $27,389,176 //počet predaných kusov 1,790,527║ No teda milé prekvapenie, hoci nezaobíde sa to bez sentimentu ale v tomto prípade to fakt hrá s príbehom bez toho aby to akokoľvek otravovalo, herci sú výborný, miestami to má úžasný emociálny náboj, krásna doprovodná hudba, dobrá kamera a réžia, príjemná oddychovka pri ktorej upadne nejedna slza. /100%/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Raz za 50 rokov vznikne nejaký artový film o zvieratkách ako napr. Balthazár, omnoho častejšie zhovadilosti typu Beethoven. Oba typy filmov sú pre úzke, špecifické publikum. Tak je fajn, ak občas vznikne niečo ako Kúpili sme ZOO, ktoré zvládne myslím úplne každý. Cameron Crowe tu evidentne zastupuje asi zaneprázdneného Lasseho Halstroma, od ktorého by tento sfilmovaný scenár vyzeral do bodky rovnako. Je rozhodne iba dobre, ak sa o tomto skutočnom príbehu dozvedelo vďaka filmu také množstvo ľudí a možno mnohým poskytol návod, ako sa vysporiadať so skurveným životom. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Nádherně a přirozeně plynoucí rodinný film. Krásná režie a skvělá hudba. Výborně obsazení herci, kteří opravdu věděli co mají hrát a i jak to zahrát. Ani ten americký "happy end" mi nevadil, naopak, vítal jsem ho. Nějak se k tomuhle filmu prostě hodil. Možná to bylo i tím, že vše bylo tak nějak autentické, jako kdyby tohle zažil někdo koho znám, a vyprávěl mi to týden po týdnu až do tohohle finále. Prostě takhle udělanému filmu nejde neuvěřit. Za mě 90% A ještě bych chtěl podotknout k hodnocení... Dnes jsem viděl dva snímky které mají popis Komedie/drama, jeden je tenhle, a druhý je: http://www.csfd.cz/film/294963-az-vyjde-mesic/ Ten jsem hodnotil 1* Přestože by měli být žánrově dosti podobné, samozřejmně jsou úplně jiné, navíc jsem si všiml že dělí veliký počet mých oblíbených uživatelů (kteří oby filmy viděli) na dva tábory. Vždy, když se jednomu líbí první film, odmítá ten druhý, a tak je to i naopak....:) ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)
  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)

Reklama

Reklama