Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (833)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Když jsem před dlouhou dobou zjistil, že se o soundtrack postaral fenomenální Jónsi, neváhal jsem ani vteřinu a album si sehnal. "Ta hudba je nádherná, film s takovým soundtrackem snad ani špatnej bejt nemůže" pomyslel jsem si a natěšeně čekal na moment kdy budu moct shlédnout film. Že to bude rodinná běžná záležitost bylo jasný, ale že to bude opravdu běžná rodinná záležitost a ještě k tomu bez nápadu či náznaku originality, to už mě docela zarazilo. O to víc, že to rutinní podání působí místy až trapně. Tam kde měl hrát Jónsi a tvořit emoce všeho druhu, tam si zvesela hraje nějaká americká břečka a "povyšuje" danou chvíli na komedii. Na druhou stranu tam, kde měla hrát břečka, tam hraje Jónsi a to tak, že ho useknou dřív, než moment začne vypadat emotivně. Ano, říkám tím a stěžuji si, že soundtrack je sprostě nevyužitej! A co na plat, že obsazení je nadprůměrný, když je nudná režie a chabej scénář (klišé střídá klišé), ani dobří herci nemají co zachraňovat. Ale aby to neznělo moc kriticky, ono je to v podstatě hezký, prostě rodinnej odpočinkovej filmeček.... kterých tady před tím a líp bylo ovšem už nespočet. Jsou to slabší tři. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Hezký, milý příběh, který ale nic zásadního nepřináší. Zkrátka rodinný film se vším všudy. Zvířata a děti vždycky pobaví, malá Maggie Elizabeth Jones má aspoň 5 parádních dětských hlášek, Elle Fanning má talent jako její sestra; a kdo by byl řekl, že Scarlett tak věrně sedne role ošetřovatelky, ale nejen jí. Všichni jsou tak milí, zavání to patosem, ale co, kdo by taky očekával akci nebo nějak promakaný děj. Takže v rámci žánru si dovolím přestřelit na 4*. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Skrznaskrz optimistická podívaná, na kterou člověk zřejmě musí mít náladu (já ji měl). A to jsem se prosím pěkně ještě nějakých pět minut před začátkem filmu obával, aby nebyl příliš rádoby roztomilý, plný žvatlajících dětiček, vtipných zvířátek a podobně. Nic takového se samozřejmě nekonalo. Výborní sympatičtí herci, milý scénář, humor, sem tam slza (vážně!)... A senzační postava inspektora zoologických zahrad v podání Johna Michaela Higginse. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Milý rodinný film, ktorý si celý čas drží všetky atribúty v jednej rovine - ničím extra nenadchne, neprekvapí, ani nerozčúli, dobre sa naň pozerá. Občas je realita ponúkaná príliš idealisticky a naivne, ale v rámci žánru sa to celé dá uniesť. Potešili hlavne zvieracie herecké výkony a to, že popri záplave akčných-dramatických a romantických filmov aj takéto filmy treba. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, v Los Angeles, Thousand Oaks a Pasadeně. (Terva)
  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)

Reklama

Reklama