Reklama

Reklama

Matt Weston (Ryan Reynolds) síce pracuje v CIA, ale napriek tomu sa pekelne nudí. Jeho poverením je spravovať tajné väzenie v Kapskom meste, v ktorom doteraz nebol nikto „ubytovaný“. Hneď prvý hosť bude z kategórie VIP. Tobin Frost (Denzel Washington) je bývalý elitný agent americkej tajnej služby, ktorý začal pred rokmi pracovať proti materskej organizácii. Predával informácie každému, kto bol ochotný zaplatiť dostatočnú sumu, vraždil bývalých kolegov, dodával materiálnu podporu teroristickým režimom po celom svete a trvalo takmer desaťročie, kým sa ho podarilo chytiť. Táto veľká ryba sa za mrežami dlho neohreje, keď na utajený objekt zaútočia neznámi ozbrojenci. Doteraz nie príliš akčný Weston sa rozhodne chytiť príležitosť za pačesy a s Frostom utečie. Väzňa si nesmie príliš púšťať k telu, no musí ho za každú cenu chrániť. Navyše musí zistiť, kto a prečo sa snažil dostať jeho „chránenca“. Obom hrozí smrť, v pätách totiž majú nebezpečnú skupinku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (35)

Trailer

Recenzie (450)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Slabšie hodnotenie ma odradilo siahnuť po filme hneď ako sa naskytla príležitosť a nechal som to na náhodu. Napokon som ostal dosť milo prekvapený a musím uznať, že film v rámci žánru prekonal moje očakávania. Otrepaný príbeh akých tu boli stovky vás síce neprekvapí, ale akčné scény, na ktorých film stojí, určite stoja za pozornosť. Film má spád, stále sa niečo deje a divák dlhšie netuší, kto ťahá za nitky. D. Washingtonovi tieto filmy sedia, možno i preto bol jedným z producentov. R. Reynolds nie je môj obúbenec a aj on bol jedným z dôvodov, prečo som film nepotreboval vidieť hneď. Nakoniec neurazil, zahral slušne. Celkovo slušný akčný thriller. Nič viac nič menej. 70%. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Mnoho podobnych spionaznych filmov uz bolo natocenych a mnohe su aj lepsie, ako napriklad BOURNEOVA TRILOGIA (2002, 2004 a 2007) s Mattom Damonom, ale tento film mal aj napriek prilis trasucej sa a miestami neprehladnej kamery pri akcnych scenach svizny dej s perfektnou hudbou, takze aj napriek zapletke, ktora nepriniesla nic originalne a aj kvoli Denzelovi nemozem dat menej, ako 4 hviezdicky, pretoze tieto filmy ma vzdy bavili a vzdy ma budu bavit. ________ Denzel Washington - (Tobin Frost) +++ Ryan Reynolds - (Matt Weston) +++ Vera Farmiga - (Catherine Linklater) +++ Brendan Gleeson - (David Barlow) +++ Sam Shepard - (Harlan Whitford) +++ Robert Patrick - (Daniel Kiefer) +++ Liam Cunningham - (Alec Wade) +++ Produkcia: Denzel Washington +++ Hudba: Ramin Djawadi +++ (Videl v kine 03.03.2012) +++ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ľudia v dnešnej dobe nechcú pravdu. Majú z nej nočné mory.“ Solídna, veľmi (ale ozaj VEĽMI) nenáročná akčná jednohubka, ktorá nie je ani príliš akčná, ani príliš trilerová a naopak je dosť predvídateľná (od začiatku som tušil, kto je zradcom) a WTF (tím grázlov za pár desiatok sekúnd v safe house brutálne zlikviduje mnohopočetný, špičkovo vyzbrojený a vycvičený tím CIA, ale jeden týpek im odoláva celý film). O buddy movie ide len technicky. Film má dve protichodné osobnosti nútené spolupracovať, ale Denzel Washington i Ryan Reynolds sa každý hrajú na vlastnom piesku a snažia sa ukradnúť si priestor pre seba a o nejakú veľkú chémiu medzi nimi nejde, navyše namakanému Reynoldsovi rolu neúspešného agenta, pripomínajúceho skôr kancelársku krysu, neuveríte. Vlastne mi pripadalo čudné, že niekto kalibru Denzela Washingtona sa ako hlavná hviezda a zároveň producent upísal takémuto (pod?)priemernému filmu. O samotný safe house bohužiaľ veľmi nejde, čo je škoda, pretože téma bezpečných domov si zaslúžila lepšie spracovanie. Čo na Nepriateľovi pod ochranou stálo takmer 90 miliónov je mi záhadou. Žeby Denzelov honorár? ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Film měl zřejmě budit dojem, že jím světový policajt a žalářník projevil jakousi sebereflexi, ale já jsem se své naivity zbavil už před mnoha lety, takže si dál myslím své. Pokud jde o akční stránku věci, nemám větších připomínek, bylo vidět, že si tvůrci v tomto směru celou záležitost pohlídali, takže akce byla vydařená (škoda, že mi jí kameraman neumožnil vidět víc, sabotér jeden). Horší už to bylo s napětím, které mi tu citelně chybělo vzhledem k tomu, že bylo jasné, kdo projde křížovou palbou až do finále, a taky proto, že bylo krajně předvídatelné, kdo je největší padouch. Ne, to jsem napsal špatně. Věta měla znít: Kdo stojí za problémy hlavního hrdiny. Padouchů tady totiž bylo tolik, že bych si fakt nedovolil odhadnout, který z nich byl nejhorší. Kromě výše zmíněných nedostatků měl scénář sem tam problém s trhlinami v logice a hlavním poselstvím bylo otřepané tvrzení, že jsou tajné služby nutným zlem, ale nic víc jsem si ze snímku neodnesl. / Poučení: Raději neběhej po jihoafrických střechách. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Konzulát Spojených států amerických se rovněž nenachází v centru Kapského města, jak můžeme vidět ve filmu, nýbrž v jeho předměstské části zvané Tokai, vzdálené okolo 27 kilometrů. (Conspi)
  • Ve filmu můžeme v přímé blízkosti fotbalového stadionu Kapského města vidět vlakovou stanici, která tam ve skutečnosti vůbec není. (Conspi)
  • V okamžiku, kdy se dvojice velících agentů CIA přesunuje letadlem z do Kapského města, je ve vzduchu zabrán stroj francouzské společnosti Dassault Aviation Falcon 900. Ovšem v době příletu je na přistávací ploše zabrán stroj společnosti Gulfstream. [Zdroj: gulfstream.com] (Conspi)

Súvisiace novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (viac)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (viac)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (viac)

Reklama

Reklama