Reklama

Reklama

V roku 1988 Matt (Topher Grace) práve zmaturoval, a keďže nevie, čo ďalej so životom, pracuje v nákupnom stredisku v predajni s videofilmami. Jedného dňa stretne Torri (Teresa Palmerová), dievča svojich snov zo strednej školy, a dozvie sa o párty, na ktorej budú všetci - vrátane Torri. Matt zosnuje bláznivý plán, ako získa dievča svojich snov. Pokúsi sa zviesť svoju nádhernú bohyňu na divokom večierku a prežije nezabudnuteľnú noc plnú vášní a rozkoše. Matt, jeho sestra Wendy (Anna Farisová) a ich najlepší kamoš Barry (Dan Fogler) vyrážajú na večierok. Bude to šialená jazda, na ktorej prežijú sériu bláznivých ale tiež hrozivých situácií. A aj keď sa nedarí, nevadí. Hlavne, že noc je ešte mladá... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (22)

  • V půjčovně se mezi jinými nachází také kazeta s filmem Krysa, ten byl však natočen až v roce 2000. (Tygrys)
  • V ročenke z roku 1984 je niekoľko anachronizmov. Je tam klip k videu A-HA ku skladbe „Take On Me“, ktorý vyšiel až v roku 1985. Je tam fotka ALFa, videoklip od The California Raisins a fotka štyroch dievčat s nápisom „Walk Like an Egyptian“. Alf, The California Raisins a pieseň „Walk Like an Egyptian“ od Bangles sú všetky z roku 1986. Na konci ročenky sa objavuje fráza „Don't Worry, Be Happy“, čo je odkaz na pieseň Bobbyho McFerrina, ktorý túto frázu spopularizoval, avšak tá bola vydaná až v roku 1988. (Arsenal83)
  • Po tom, čo Barryho (Dan Fogler) vyhodia z práce, nastúpi do auta Mikovej (Bob Odenkirk) sestry. Za nimi môžete vidieť Porsche 928 GTS, no tento model bol vyrobený v roku 1992, pričom film sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia. (Arsenal83)
  • Keď Wendy (Anna Faris) povie Mattovi (Topher Grace), že sa dostala na univerzitu v Cambridge, zdvihne informačný leták s nesprávnym názvom univerzity – stojí tam „Cambridge University“, avšak oficiálny názov je „University of Cambridge“. (Arsenal83)
  • Autá, na ktorých jazdia postavy vo filme, majú poznávacie značky začínajúce číslom 4. V osemdesiatych rokoch minulého storočia sa poznávacie značky v Kalifornii začínali číslom 3. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú je počuť na párty, je skladba od Biomix s názvom "Safety Dance". Pieseň vyšla v roku 1996, no film sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia. (Arsenal83)
  • Vo filme možno počuť piesne z albumu Mötley Crüe s názvom "Kickstart My Heart", ktorý bol vydaný v roku 1989. Film sa však odohráva o rok skôr. (Arsenal83)
  • Predtým, ako Matt (Topher Grace) a Barry (Dan Fogler) ukradnú Mercedes, je možné vidieť obchodnú značku Nissanu s logom, ktoré bolo vydané až v roku 2001. (Arsenal83)
  • V knihe návštev Tori (Teresa Palmer) píše album s názvom: "Purple Rain" ako svoj obľúbený. Dievča však ukončilo školu začiatkom júna 1984 a album vyšiel až o niekoľko dní neskôr. (Arsenal83)
  • V jednej z úvodných scén v požičovni kaziet je plagát k filmu Dvojičky, ktorý bol vydaný v decembri 1988. Film sa však odohráva o niekoľko mesiacov skôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama