Reklama

Reklama

Ewan (Sean Bean), agent MI6, pôsobí v utajení ako bodyguard medzinárodného obchodníka so zbraňami Harryho (Sam Douglas). Keď na misii v Harryho službách islamskí teroristi ukradnú Ewanovi balenie semtexu. britský tajný agent musí vypátrať a zneškodniť páchateľov skôr, než môžu odpáliť výbušniny na ktoromkoľvek mieste v Londýne. Bývalý elitný vojak, ktorému zlyhanie v akcii naštrbilo povesť a hlboko zranilo česť, vyhlási neznámym teroristom svoju súkromnú vojnu, zatiaľ čo na inom mieste v Londýne sa jeho hlavný protivník, samovražedný atentátnik Ash (Abhin Galeya), pripravuje na svoju veľkú chvíľu. Mladý moslim britského pôvodu sa však vnútorne trápi a zápasí so svojím svedomím. Zamýšľa sa nad svojím osudom a životnou cestou, ktorá ho doviedla až k terorizmu. Nemal by radšej žiť v pokoji a láske s milovanou ženou? Prečo sa má podriadiť cudzím záujmom, myšlienkám, ideológiám a zahynúť pre akýsi vyšší cieľ? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

kaposlav odpad!

všetky recenzie používateľa

Hádam dva roky som mal tento film v sekcii chcem vidieť a keď si ho zoženiem s dabingom, tak sa z toho vyklube takýto hnoj. Buď to bol film s politickou zákazkou na účel propagandy, alebo sú už tvorcovia načisto vymetení. V 90tých rokoch sa nikto nezaujímal o arabov, moslimov a nič proti ním nikto nemal. Zrazu ma niekto ostatných 15 rokov potrebu vykreslovať arabov, moslimov a najnovšie emigrantov ako zaostalých šialencov, čo sa obkladajú výbušninami a odpalujú a sú extrémne nebezpeční. Tento spôsob použili už nacisti a všade, kde sa dalo všetko zlé pripisovali židom až tomu prevažná väčšina uverila. Neskôr pomocou podobnej techniky ovplyvnil verejnú mienku v USA, kde bolo skoro 90% ľudí proti vstúpeniu krajiny do vojny a behom roka ich spracovali cez média a 80% bolo za vstup USA do 2. svetovej vojny. Tento film ma jeden hlavný účel a to manipulovať názor ľudí, aby neznášali a boli proti islamu, arabom a emigrantom. To keď drvivá väčšina ich neznáša, tak sa tolerujú nedemokratické a neľudské praktiky voči ním a obhajujú sa ľahšie vojnové zločiny páchane NATO na čele s USA, GB a Francúzskom a ich praktiky v rozpore s medzinárodným právom. Zločin proti ľudskosti sa môže nazývať v TV ako boj proti terorizmu a ovečky to pekne papajú. Za pár desaťročí bude ten váš Obama v dejepise uvedený ako vojnový zločinec a poskok oligarchov, čo do všetkého po celom svete pchal nos a doma v USA mu v kanáloch zomieralo státisíce bezďákov a milióny nemali prácu, keď 700 miliard pchal do armády, aby hádzali bomby, kde sa im hodilo. A tá vaša kráľovná ako darebáčka, čo sa priživovala na práci celých národov a ako mala na rukách krv miliónov obetí toho ich hýrenia po lacnej rope.... Hurá na teroristov!! Neskutočné ako to všade očkujú ľudom a účinok očkovacej látky je vysoký. Najnovšie si vymysleli rozprávku o Islamskom štáte o ktorom tu už všetci počuli aký sú to diabli, len oni tam o tom ani netušia, že to existuje. Tie média a propaganda dokážu z rozprávky spraviť pravdu a tak ešte raz Hurá na teroristov!! ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Hodně dobrý špiónský krimi-thriller, až na tu dějovou linku s osobním životem sebevražedného blba, která měla být ve filmu smrsknuta jen na informaci že je, pár jeho mihnutí před kamerou a navození atmosféry "on to udělá" a honbou za ním, přičemž by Seanovi byly házeny "někým" klacky pod nohy (což v podstatě jsou). Atentátníkův rozbor života, přesvědčení a brblání kolem toho srazil film do průměru. Zajímavý nápad zasluhující předělání. ()

Teabag 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Briti to robia trochu ináč a hlavne Briti vedia. Paradoxne Sean Bean nie je úplne hlavná postava. Príbeh strieda pomalé tempo so surovou akciou. Rovnako sa strieda špoinážny thriller s životným príbehom. Nečakajte žiadnych super hrdinov. Agenti sú veľmi civilní, zraniteľní, realistickí (aj keď niekedy pôsobia ako kazisveti). Neeson v Taken bol presvedčivejší v akcii ako Bean. Ale tento film nie je o akcií. Aj keď trailer vyzeral svižnejšie. Na 4* to ale aj tak bude. A Silas Carson tu bol ako čerešnička na torte. Kto pozerá britské sitcomy bude ho poznať. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Súvisiace novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (viac)

Reklama

Reklama