Reklama

Reklama

Bankový lupič Franck Adrien utečie z väzenia, aby ochránil svoju rodinu a zastavil bývalého spoluväzňa, pedofila a sériového vraha Maurela, ktorý mu uniesol dcérku a nastražil naňho stopy svojich nových zločinov. Polícia, ktorá je Franckovi v pätách, neverí jeho odkazom a považuje ho za verejného nepriateľa číslo jeden. Čo sa stane, keď zúfalý väzeň na úteku, polícia aj šialený pedofilný vrah prekročia všetky hranice a zájdu priďaleko?
Franck Adrien si vo väzení odpykáva trest za vylúpenie banky. Keď sa dozvie, že jeho manželka je vo finančnej tiesni, zverí sa svojmu priateľovi, s ktorým zdieľa celu, kam uložil korisť zo svojej poslednej lúpeže. Spoluväzeň Jean-Louis Maurel, ktorého majú čoskoro prepustiť na slobodu, mu sľúbi, že sa o jeho rodinu postará a finančne jej pomôže. Franck si myslí, že mu môže dôverovať. Až neskôr sa dozvie, že Maurel je psychopat, pedofil  a sériový vrah, ktorý presvedčil súd o svojej nevine a ten ho oslobodil. Začne sa báť o bezpečnosť svojej manželky a dcérky. Rozhodne sa z väzenia utiecť a Maurela zastaviť. Lenže Maurel nie je žiadny hlupák a všetky stopy svojich ďalších zločinov nastraží tak, aby viedli k Franckovi. Policajný tím na čele s Claire Linnéovou je Franckovi neustále v pätách. Franck sa  snaží Maurela vypátrať a očistiť svoje meno, ale polícia jeho odkazom neverí a myslí si, že práve on - väzeň na úteku - je verejný nepriateľ číslo jeden. Napokon príde k najhoršiemu a Maurel unesie Franckovu  dcérku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

hEROic 

všetky recenzie používateľa

akcni honicka zlodeje s policii v zadech, cil vypatrat unosce sve dcery... to je asi tak vse z pribehu, takze v tomto smeru dost zklamani... vse je ale natoceno tak dobre, ze se clovek nenudi... hlavni predstavitel mi sedel perfektne, Alice Taglioni, coz me zklamalo, mi nesedela vubec a to jsem se na ni fakt tesil ;) jedine co me primo stvalo, byla nesmrtelnost hlavniho hrdiny, ktery nema ani spetku pudu sebezachovy a je to vicemene terminator :) konec taky dost slabej a proto, ikdyz jsem se docela bavil, nemuzu dat vic nez 70% ()

hrona 

všetky recenzie používateľa

Děj dost připomíná Uprchlíka, s rozdílem, že hlavní hrdina je vinen. Natočeno s rychlým spádem, ať už se jedná o dramatické prostředí věznice, tak i celá štvanice vzorce poldové - utečenec - masový vrah. Jediné, co bych vytkl celému příběhu je fakt, že hlavní hrdina je nesmrtelný a některé kousky jsou až moc přitaženy. Ale jinak příběh splňuje vše - akci, detektivku aj drámo to vše podkresleno velmi příjemným soundtrackem. ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Parádní oddechovka, která vás vlastně nenechá oddechnout. Francouzi to prostě umí o tom není pochyb. Tenhle film je prostě třída. Nějaké ty chybičky tam jsou, ale i přesto jsem chtěl dát za 5*, nebejt několika vtipných momentů nakonci. Kažodpádně doporučuji, film má od začátku dokonce svižné tempo, které nepřestává bavit. P.S. začátek z vězení je lahůdka !!! ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pre všetkých, ktorí by radi pravidelne behávali, ale už sa im nejako nechce a radšej zalezú pod teplú deku a pozrú si dáky napínavý film. Poučenia z tohto konkrétneho plynú dve. Prvé: "Nehas čo Ťa nepáli, najmä ak ide o pomoc odsúdenému úchylákovi.". Druhé: "Rodina je mocné zaklínadlo. Keď chce spraví zo smrteľného človeka Supermana.": No dobre, bola to viac menej dobrodružná rozprávka, ale svižná a napínavá. Tým pádom aj zábavná. A dobrý film vlastne nepotrebuje viac. Len zaujať dobre spracovaným, hoci aj veľmi jednoduchým, príbehom. A v tomto kontexte je úplne fuk, či koniec má alebo nemá rozprávkovo nereálny kontext. Pretože ako som písal o inom filme s nudným priebehom a famóznym koncom: záverečných pár minút nijako nikdy nedokáže prekryť ničotne spracovaný a nezaujímavý dej predchádzajúcej hodiny a trištvrte predtým. Podobne - len opačne je to i tu - odfláknutý rozprávkový záver nič nemení na tom, že zvyšok Nebezpečnej koristi je jednoducho skvelá úteková krimi-dráma. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Dynamická variace na Uprchlíka, ve které štvaný hrdina není tak úplně bez viny, po stopě mu jde sympatická policajtka a oběma jim motá hlavu mazaný sériový vrah. První půlhodina je navíc dost drsným vězeňským dramatem. Nejvyšší známku (jako například u Nevinné) nasadit nemůžu, protože je to chvílemi poněkud přitažené za vlasy (postava S.Lopeze se v jednom okamžiku zjeví jako deus ex machina), ale to divoké prase na hřbitově mě dostalo. Že by ozvuk kojota v Mannově Collateralu? ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)
  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)

Reklama

Reklama