Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna (viac)
Trailer

Film SENNA přináší skutečný příběh legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny, kterého mnozí považují za nejlepšího jezdce historie. Sledujte Sennovu velkolepou kariéru ve formuli 1; jeho fyzický a duševní vývoj na závodních okruzích i mimo ně; jeho cestu za dokonalostí i zásadní proměnu z neskutečně talentovaného nováčka, který v roce 1984 razantně vtrhl do F1, v mýty opředenou legendu, jež se ze Senny stala po tragických událostech v Imole roku 1994. Díky úzké spolupráci s rodinou závodníka a s vedením formule 1 se film SENNA stává prvním oficiálním dokumentem o jeho životě s mnoha úžasnými a dosud nepublikovanými archivními materiály. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (662)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Každý slovenský športový fanúšik si pri diskvalifikácii Ayrtona pri finále v roku 89 v Japonsku určite spomenie na prípad Martikán vs. Estanguet na LOH v Aténach a francúzsku diplomaciu. Je mi z nich nanič. Pri pohľade na Sennu a Prosta je úplne jasné, kto bol z nich ten sympaťák, milovaný davmi. Bohvie prečo už dnes F1 nie je tým, čím bývala za čias rivality týchto dvoch pretekárov a bohvie prečo nie som schopný pri nej vydržať dlhšie, ako jeden okruh. Dokument o jej najslávnejšom pretekárovi, o jej zákulisí, o tom, ako dokáže byť občas smiešna a ako veľa dokáže znamenať pre národ, pre ktorý je víťazstvo v nej to jediné, čo ju dokáže emocionálne držať nad vodou, je naopak zážitkom neopakovateľným. Argentína mala Maradonu, Brazília Pelého a Sennu. Spoločne mali a majú ešte boha. Bez problémov by som zvládol aj režisérsky zostrih. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Úžasný film, ktorý zaujme hneď od začiatku. Formule som nikdy nesledoval ale toto je pecka. Jasné že Senna je tu vykreslený len v tom najlepšom svetle, ale filmu to dodáva patričné grády. Nástup s motokárami, prvý závod, prvé nešťastie, zimomriavky, politika v F1, rivalita atď. všetko parádne podané aj pre toho čo nemá o F1 ani páru. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Vynikající pocta legendě formule 1, která ovšem není určená pouze fanouškům tohoto motorsportu. Jasně, když jste fanda, tak je to rozhodně plus a vychutnáte si tak lépe některé detaily, ovšem i na "normálního" člověka musí tento emotivní příběh udělat dojem. Je zde totiž vše od jeho nenápadných začátků, přes bitvu s Prostem a "politické" spory až do jeho obrovský dopad na Brazílii. O konci pak ani nemusí být řeč, tam už to bylo opravdu silně emotivní. Senna byl zkrátka člověk, který sahal až za hranici F1 a stejně tak je na tom i tento dokument, který ve mně až nebezpečně rezonuje.80%+ ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšikom športových filmov a závody Formuly 1 sledujem iba keď prechádzam okolo televízora. Napriek tomu mi bolo meno Ayrtona Sennu známe už pred zhliadnutím tohto filmu. Veď to bol po Emersonovi Fittipaldim jediný pilot z Brazílie, ktorého som poznal. Jeho život a pretekárska kariéra obsahovali množstvo dramatických momentov, ktoré bolo možné v životopisnom filme využiť tak, aby to nebolo iba o krúžení monopostov po okruhoch. Niečo sa samozrejme podarilo, inde bolo treba použiť nožničky, aby sa dominovalo "čo hovorí" pred "kto hovorí". ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Popravdě si moc neumím představit verzi tohoto skvělého dokumentu o délce 104 min, zato si umím úplně v pohodě představit verzi, která má i 262 minut. A to dámy a pánové nejsem žádnej extra velikej fanda Formule 1. Časy kdy jsem občas koukal v neděli na burácející motory těchto bezpochyby nadherných strojů jsou ty tam. Senna ve mě ovšem probudil vášeň, zájem a hlavně ke konci velkou porci dojetí. Ano Ayrton Senna byl fenomén jakých jsme mnoho nezažili. Dodnes si pamatuju tehdy tu šokující zprávu o jeho smrti. Opravdu krásný dokument. 90% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Navzdory omezenému uvedení do kin se film ve Velké Británii zasloužil o rekord v sekci dokumentů, s výdělkem 375.000 liber za první promítací víkend. (HellFire)
  • Film mal premiéru na festivale Sundance v januári 2011 v sekcii "World Cinema Documentary Competition". (Macio)
  • Režisér Asif Kapadia měl k dispozici rodinný archiv i materiál, který mu poskytl samotný Bernie Ecclestone. (Earl_23)

Reklama

Reklama