Reklama

Reklama

Zlej kráľovnej (Julia Roberts) sa podarilo získať vládu nad kráľovstvom. Princezná (Lily Collins), ktorá utiekla sa však svojho práva len tak ľahko nevzdá a rozhodne sa konať. Za pomoci siedmich vynaliezavých trpaslíkov začína plánovať odvetu. Snehulienka ožíva v novom dobrodružnom príbehu plnom lásky, ale aj žiarlivosti a zrady. (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (691)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak až takúto komédiu som priznám sa nečakal. Singh použil svoje kejkle mejkle v úplne inom žánri a mňa to celkom bavilo. Máme tu klasickú grotesku spojenú s klasickou rozprávkou a tieto dva žánre sa v mojich očiach nebijú. Je príjemné vidieť, že si zo seba robí srandu aj Julia a v súboji dvoch neobvyklých Snehulienok u mňa táto s nadhľadom natočená verzia víťazí. Je škoda, že v závere asi zasiahlo štúdio a pridalo sem absolútne nevhodnú CGI príšeru, ktorá dosť kazí dojem, ale Singh zachoval chladnú hlavu a v úplnom závere naplno ukázal, odkiaľ pochádza. Už som písal, že jeho filmy mi pripadajú ako mainstream, ktorý by pochádzal z hypotetických veľkých európskych štúdií, ktoré by mali na to, konkurovať tým hollywoodskym a Snehulienka si napriek komerčnému potenciálu uchováva jeho výrazný rukopis. Koniec koncov si tu robí z neho a svojich predchádzajúcich extrémne vážnych filmov tak trochu šoufl. Treba komentovať, že príbeh sa odohráva v krajine mimoriadne otužilých ľudí, ktorí pobehujú po zasneženej krajine buď nahí, alebo s ľahkým topom a nepoznajú prechladnutie? "Ako chrobák som bol zneuctený kobylkou" :))) ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Šílený Ind znásilnil Sněhurku! Ale neplačte, jí se to moc líbilo... Singhova režie na vás zapůsobí pouze a jen tehdy, když přistoupíte na to, že vizionář jako on má pro vše nějaký záměr. Hra s klišé, bollywoodské prvky (už jen obočí hlavní hrdinky), kýč, nevkus a song v tu nejnevhodnější chvíli - tohle je buď na odpad, nebo na rozhodné pokývání hlavou. A po opětovném zhlédnutí v originálním znění už pokyvuju bez zaváhání. Tahle sofistikovaná obludnost si zasluhuje uznání, a to nejen proto, že si Singh troufá natočit film za skoro 100 milionů bez cílového publika. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Po zlých recenziách prekvapivo dobré. Vtipné a nápadité. Klasické prvky rozprávky použité, ale v značne inom význame. Akcia pestrá, hlavná hrdinka prekvapivo sympatická... Notorický známy príbeh ohlodaný na kosť v pôsobovej (pre niekoho bizarnej) vizuálnej podobe a obohatený o moderné témy (finančná kríza :-)). Režisérova VOJNA BOHOV je čisté peklo demencie, Snehulienka je príjemná takmerrozprávková jazda, ktorá má však miestami rovnaké gule ako SNEHULIENKA A LOVEC... a podstatne viac sviežeho čierneho humoru... ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Z těhle dvou letošních Sněhurek je pro mě tahle jasný poražený. Julia Roberts sice byla vtipná, ale celý film neuhraje. Oproti ní byla Lily Collins s naprosto příšerným obočím nudná a se svým pisklavým hláskem dost otravná. V celém filmu sice bylo poměrně dost vtipných scén, ale celek mi přišel příšerně naivní (a samozřejmě si nemohli odpustit ubohé pěvecké/taneční číslo nakonec, které mě přímo zhnusilo). 3* ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Tento rok tá menej očakávanejšia snehulienka, v porovnaní s konkurenčnou temnou až žalostne “down“, prekvapila práve tam, kde sa očakávalo najviac sklamania. Pestrofarebný vizuál a divné kostýmy nestrhávali zbytočne pozornosť, Julii Roberts úloha sekla, trpazlíkovia boli zábavný, herec hrajúci princa to zvládol tiež nad očakávanie dobre a zo všetkých doterajších filmov Tarsema Singha mi prišla Snehulienka najpútavejšia hneď od začiatku možno aj vďaka rozprávaniu Kráľovnej a jej príbehu. Snehulienka naruby ako sa patrí... Asi treba mať trošku v obľube netradičné rozprávky a režiséra aby tento film sadol, no i napriek tomu ma záverečné bollywoodske tanečné číslo prekvapilo (rád by som vedel ako to zapôsobilo na niekoho, kto nepozná Singhov pôvod). Normálne ľutujem že som na tom nebol v kine. ()

Galéria (113)

Zaujímavosti (18)

  • Původní scénář obsahoval scénu mezi polonahým princem (Armie Hammer) a královnou (Julia Roberts), ve které Královna (Julia Roberts) vyzdvihuje, jak hebký je jeho hrudník. Tato scéna byla posléze vymazána, protože Armie Hammer si pro scénu oholit hrudník odmítl. (Aurum)
  • Celé natáčanie prebiehalo v štúdiách, do ktorých navozili 40 ton umelého snehu, postavili stromy a potom ich premiestňovali, aby sa zdalo, že postavy sú zakaždým v inej časti lesa. (krasomama)
  • Herec Martin Klebba si nezahrál jednoho ze sedmi trpaslíků poprvé, už v roce 2001 ztvárnil postavu Pátka ve filmu Zimní pohádka (2001). (Aknah)

Súvisiace novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (viac)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (viac)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (viac)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (viac)

Reklama

Reklama