Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1942, k nemeckej armáde prebieha ruský dôstojník a ohlási sa u plukovníka Berchtolda ako barón von Goldring, ktorého plukovník poznal na základe dávneho priateľského zväzku ich rodín. Prijíma baróna za svojho adoptívneho syna v nádeji, že by sa v budúcnosti mohol stať manželom jeho dcéry. Odvelí ho do južného Francúzska, kde sú Nemci nevítaní hostia a musia čeliť činnosti podzemného proti nemeckého hnutia maquistov. Goldring si postupne získava dôveru nemeckého štábu a gestapa, ale aj Moniky, dcéry majiteľky penziónu, v ktorom je ubytovaný. Vzniká medzi nimi priateľstvo. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (32)

flyboyeda 

všetky recenzie používateľa

Lehce naivni, i tak dramaticky slusne, pekne zahrane a celkove koukatelne. Minimalne pokud mate slabost pro valecnou, spionazni ci konspiracni tematiku smrnclou spetkou chvilemi az usmevne romantiky. Predevsim prvni dve epizody z Francie mi prisly tak trochu roztomile. Slovenska herecka skola ma beze sporu sve kouzlo. Serial mi nemohl nepripomenout skvostne veledilo 17 zataveni jara s Vjaceslavem Tichonovem. Za timto ruskym pokladem vsak slovenska variace na podobne tema krapet pokulhava, mozna prave diky jiz zminovane naivite nekterych zapletek a postupu. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Když jsem film viděla poprvé v televizi zn. Orion (tedy na tu dobu převratně velká obrazovka) byla jsem náctka.Pan Kvietik byl můj idol.Takže ani mi moc nešlo o obsah.V té době byli herci opravdoví umělci.I když měli bezvýznamné role ,dali do hraní vše.Jinak film měl pár nedostatků:ve scéně kdy Kvietik vypráší kožich třem podnapilým Němcům  a zvolá :"Madam"-  je vidět mikrofon zvukaře ,jak ho na tyči posouvá při zemi směrem ke Kvietikovi.A jsou tam vidět i kabely po zemi.A díky uživateli Vesecký 16.9.2019 - jsem si vzpoměla na název jiného ,podobného seriálu -dva dny jsem ryla rýčem v paměti a ani zaboha jsem si na Kapitána Klose nemohla vzpomenout !!!Dokonáno jest.Konečně!Děkuji uživateli, že mě zbavil útrap. :-)) Vidíte tvář herců,scény a se mi někde zasek název. ()

Reklama

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Skvost. Příběh, zasazený do válečných let a odehrávající se na okupovaném francouzském území a později také v Itálii, která je svědkem zkázy Třetí říše, je nadmíru atraktivní a jeho filmové zpracování náleží ke špičkovým dílům soudobé slovenské kinematografie. Napětí, nečekané dějové zvraty, přestřelky, přitažlivá prostředí, výborně napsané postavy a jejich osudy. A co víc, v hlavních rolích se objevili ti nejlepší z nejlepších – od charismatického Štefana Kvietika, který sbírá divácké sympatie každým svým pohledem i činem, přes uhrančivého Romančíka, jehož proradný gestapák Müller je vskutku démonickým zjevem, Dibarboru, který byl bezpochyby populárním komediálním hercem, ale čas od času dokázal zabrnkat i na vážnější strunu svého nezpochybnitelného talentu, Budského, Hubu, dojemného Mistríka, Michaelliho až ke Karolu Machatovi ve skvěle střižené figurce závislého morfinisty. Nudit se nelze ani v nejmenším. ()

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Kdysi to byla pro televizního diváka lahůdka. Sovětský příslušník vojenské kontrarozvědky Gončarov v týle nepřítele jako baron von Goldring. A předchůdce kapitána Klose... Snad takoví špioni skutečně existovali, snad dovědli mistrně zamaskovat svou identitu, jenže to, co jsem se seriálem prožíval jako kluk při premiéře, kdy nikdo z nás netušil, kdo se za Goldringem skrývá, jsem nyní už prožívat nemohl a všimnul jsem si i slabších stránek scénáře. Pominu-li skutečnost, že slečna Monika nijak půvabná nebyla, pak předností filmu je účast největších slovenských hereckých hvězd té doby i začínajícího Štefana Kvietika, který se rázem stal miláčkem našich maminek. A ovšem i mistři Huba, Romančík, Dibarbora, Budský či Machata, ti hráli skutečně mistrovsky - a díky tomu dávám zodpověděn čtyři hvězdičky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Legendárny televízny projekt z r. 1964, ktorý je na čsfd vedený ťažko povedať akého dôvodu ako klasický televízny film bez rozdelenia na „kapitoly“ pritom sa jedná o regulárnu trojdielnu mini-sériu (napr. Tisícročná včela je rozdelená na „kapitoly“). Presvedčivý Štefan Kvietik ako agent v utajení. Komplikovaná hra na mačku a myš, kedy občas neviete, kto je myš, kto mačka a či náhodou z neba sčista-jasna nezletí orol a všetkých nezožerie. Zaujímavé na tejto mini-sérii je, že sa síce odohráva počas Druhej svetovej vojny, čo je u nás mimoriadna atraktívna filmovo-televízna téma spracovaná množstvo krát, ale odohráva sa prekvapivo vo Francúzsku a Taliansku. Škoda, že Július Vašek nedostával viac takýchto rolí. Väčšina divákov ho vinou toho pozná predovšetkým „len“ ako záporáka a komickú postavičku z Červeného vína, Medenej veže, či Orlieho pierka, v čom bol fantastický, ale proste zamrzí, že tak málo divákov pozná umiernenejšiu, civilnú tvár jeho herectva. Faktom je, že je to miestami príliš rozvláčne a nudné, postavy nacistov mi pripadali príliš idealizované, pomaly až ako keby sa tvorcovia snažili ukázať, že nie všetci boli svine. To je samozrejme pravda, v tých dobách sa naozaj stávalo aj také, že nefalšovaný slovenský kolaborant bol väčšia sviňa, než nacista, ale tu už mi to pravdupovediac pripadalo prehnané a nerozumel som, o čo sa tvorcovia snažia... a prečo. Nebavili ma ani rôzne milostné a tomu priľahlé pletky a miestami som sa strácal v postavách. Ako mnohé slovenské filmy a seriály, i tento má základ v knižnej predlohe. Konkrétne od ukrajinského autora Dold-Mychajlyka, ktorej tri diely vyšli aj v slovenskom a českom jazyku. Niekto ich pekne (a výstižne) prirovnal k poľskému Kapitánovi Klossovi a jedná sa o tri uzavreté, samostatné prípady v čele s hrdinom, ktorého vo filme stvárnil Kvietik. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bratislave a na zámku v Smoleniciach (pri Trnave). (dyfur)

Reklama

Reklama