Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Tím novinárov sa vydáva do tunelu, aby zistili, čo sa v kanalizácií odohráva a prečo je doň zakázaný vstup. Keď sa však dostanú hlbšie, jeden z nich zmizne a novinári pomaly začnú zisťovať, že niečo tu očividne nie je v poriadku.. (TomX2)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Sledovat dokument o natáčení, asi bych se bavil mnohem více: jak musel štáb prolézat spletité sítě podzemních tunelů, místností, hledat podzemní pobořené stavby... To mohla být sranda. Takhle na diváka sem tam vybafne něco velmi těžko identifikovatelného, a konec. I atmosféra si pro jistotu vzala dovolenou. Jak se mám bát, když vím, kdo přežije? Pochvala za realizaci, ale pohlavek za kvalitu. ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Úvod je opravdu tragickej a měl jsem co dělat, abych Tunnel nevypnul. Poté se naštěstí začne pracovat s nahrávkami a nastupuje standardní strašení vycházející z toho, že někdo stojí ve tmě těsně za vámi, ale vy to zjistíte až po pár minutách, když si prohlédnete nahrávku z kamery vašeho kamaráda. Však už jsme to viděli mnohokrát. Bubu scény se tvůrcům docela povedly, ale oni to preventivně zabili faktem, že od začátku víme kdo přežije. Což je v horroru poměrně odvážná strategie. ()

Reklama

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Dalsi prirustek do sekce live hororu, tentokrat z prostredi opustene australske podzemky. Prvni tretina sice zacina jako tradicne otravny pokus o co nejvetsi radoby realisticnost plnou trapnych rozhovoru, nicmene nezoufejte, bude lepe a budou se dit veci. Film se snazi prezentovat jako dokumentarni zachyceni realne udalosti (coz neni) a vase hodnoceni se bude odvijet od toho, jak moc jste ochotni prave na tuhle hru pristoupit. Misty se filmu totiz pomerne slusne dari vytvaret iluzi autenticity, coz urcite dokaze napumpovat solidni atmosferu, ale bohuzel to docela srazi herci, kteri to v cele s tou zenskou misty hraji az prilis pro divaky. Palec nahoru ode me fakt, ze se jedna o volne stazitelny kousek a slusna hudba, ktera zejmena ve finalnich credits dosahuje excelentni urovne. 6/10 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Keby som mal hodnotiť poster, tak by to bolo za päť. Nechápem, prečo sa každá krajina snaží napodobniť Paranormal Activity, veď tie found footage horory už musia každému prerastať cez hlavu. Tentokrát na to doplatila Austrália. Je to nezaujímavý dokumentárny horor o podzemných tuneloch, v ktorých sa strácajú bezdomovci, a tak sa tam vyberie skupinka novinárov nakrúcať reportáž. Horor obsahuje priame vstupy hlavných postáv do deja, čo ma otravovalo, pretože boli úplne zbytočné, ničím nezaujali a vlastne spoilerovali, lebo tým pádom bolo jasné, kto tam prežije a kto nie. Prvá polhodina bola len ukecaná nuda, samé monológy a interview (musel som použiť rýchloposuv). Potom hlavní hrdinovia vošli do tunelov, ale tá nuda žiaľ pokračovala, akurát s tmou a krikom. Mne už jednoducho nestačí pobehovanie postáv po tmavých interiéroch, a v tomto filme nebolo nič, čo by túto otrepanosť aspoň trochu osviežilo. Tentokrát ešte dám dve hviezdy (čím očividne nadhodnocujem), ale tipujem, že ešte pár takýchto hororov a celý subžáner skončí podobne ako šikmooké napudrované vlasatice - v odpadkových košoch a dávnych spomienkach. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama