Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 5: Dieťa sna

  • Česko Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (216)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Série dost upadla. Režisér Stephen Hopkins je bohužel jen velmi průměrný tvůrce a byl by zázrak, kdyby ze sebe vydoloval poutavě zrežírovaný horor, který by diváka zaujal. Pětce se stalo přesně opačné. Má několik inovativních nápadů, má působivého Freddyho Kruegera, ale je děsivě nezáživná a nudná. Vraždy nejsou už tak nápadité a hororová atmosféra si rozmyslela svou účast definitivně. Nejvíc tedy pobavil Freddy Krueger ve svém apartním kloboučku, ale tentokrát měl zavraždit i režiséra. Tomu říkám inovativní postup jako hrom. 40% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát jsem si film užil stejně jako před léty. Jeden z nejlepších dílů série. Surrealistický gejzír s nádechem gothického horroru. Protože Freddy využívá snů nenarozeného syna Alice, stírají se hranice mezi snem a skutečností. Smršť skvělých nápadů - oživlé auto a především motorka, comicsové dobrodružství s temným koncem, tajuplný a strašidelný ústav nebo vrcholný souboj Freddyho s Alicí a Jacobem, vtipný Freddy (připomněl v jistých chvílích Pinheada), výborná kamera, slušná hudba. ,,Je to kluk, Alice!" ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Dobrý nápad s tým dieťaťom. A celkovo zase raz originálne snové sekvencie. Ale vadil mi Joe Seely alias Mark. Školský umelec, ktorý nevyzerá ako intelektuál, no skôr ako Vanilla Ice. Ukážkový príklad, prečo sa hovorí, že 80te roky nemali vkus. Výzor by sám o sebe samozrejme nevadil, keby jeho predstaviteľ vedel aspoň trochu hrať. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama