Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman sa stal spolu so svojím otcom svedkom brutálnej vraždy a sám len o vlások unikol živý. Ako dôležitého svedka proti kráľovi podsvetia Haganovi ho polícia zaradí do programu na ochranu svedkov pod dohľadom amerických maršalov. Keď však  niekto vyzradí jeho novú identitu, Jeremy musí podniknúť odvážne kroky, aby zachránil seba aj životy svojich najbližších. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (170)

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušný akčňák s výborným hereckým obsazením, které bohužel nevyužilo svůj potenciál. Willis jen tak přicmrdával, Vincent D'Onofrio se tvářil jako policajt s rozvinutým problémem štítné žlázy, no prostě nic moc. Scénář ušel, až na ty slabomyslné dialogy. I tak ale film poskytl slušnou zábavu, za kterou dávám tři hvězdy. ()

h0n24 odpad!

všetky recenzie používateľa

Budu k tobě mluvit upřímně. Je to jednoduché. Bude po všem. Špatně jsi to pochopil. Já půjdu do vězení. Ale moji lidé tady zůstanou. A tebe a tvou dívku budou hledat. A nepřestanou dokud nebudete mrtví. ░ Tvoje dívka má rodinu, že? Pravidelně se v létě scházejí v Luisianě. A co když se vy dva rozhodnete se vzít? Bude to perfektní den. Všichni tví kamarádi tu budou. Tvá rodina. A pak taky moji kamarádi. ░ Ale co kdybych počkal? Víš, počkám pár let... Až budeš mít rodinu. Přijdu a zabiju tvé děti, zatímco se budeš dívat. ░ Vidíš? Tomu, čemu nerozumíš... Čas ve vězení. Je jen čas. Chceš žít s tím, že tě jednoho dne najdu? ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý thriller. Má výborný príbeh o požiarnikovi, ktorý je počas nočného nákupu svedkom toho, ako je obchod prepadnutý niekoľkými zločincami z neonacistickej skupiny na čele s ich šéfom, vplyvným mafiánom a ten zavraždí predavačov, ale požiarnikovi sa podarí uniknúť a je ochotný svedčiť. Do súdu je ukrytý vďaka programu na ochranu svedkov, no mafián sa nezastaví pred ničím, ani pred útokmi na jeho blízkych a preto si požiarnik uvedomuje, že ak chce pokojne žiť, musí zabiť mafiána. So spracovaním som spokojný, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Všetky tieto zápletky o obyčajnom človeku, ktorého okolnosti donútia siahnuť po zbrani mám veľmi rád a preto mi neprekáža, keď sa v nich nenájde žiadna výraznejšia inovácia, hlavne, keď dokážu zaujať a to je aj tento prípad. S prvou polovicou som veľmi spokojný, prepadnutie obchodu, komunikácia s políciou, prvé nepríjemné situácie kvôli mafiánovi, tu je všetko v najlepšom poriadku, navyše ma potešila aj menšia línia s policajtom, ktorý mafiána nadovšetko neznáša, tu ani nemám čo vytknúť. Tá druhá, akčnejšia polovica je stále slušná a udrží si obstojnú úroveň, ale už ma predsa len sklamala. Niektoré situácie už pôsobia pomerne hlúpo, nanešťastie ma sklamalo aj finále a ani konanie hlavného hrdiny v akcii nie je práve najideálnejšie. Samozrejme som nečakal klasického akčného hrdinu, ktorý bude protivníkov likvidovať tými najprofesionálnejšími spôsobmi s úplnou ľahkosťou po desiatkach, ale zároveň som ani práve nechcel, aby to bol niekto, kto sa kľudne behom akcie povracia a toto je hlavný zápor tohto filmu. Čo sa týka akcie, tak síce nie je ničím výnimočná, ale ani ma moc nesklamala. Pár obyčajných súbojov a nejaká tá streľba, pre potreby filmu to postačí. Herecké obsadenie je výborné, Josh Duhamel mi sedí, síce som práve kvôli jeho predchádzajúcim úlohám očakával, že bude trochu väčší drsniak, ale bavil ma, po dlhšej dobe ma skutočne bavil aj Bruce Willis, ktorý tu má úplne ideálnu úlohu, presne niečo takéto by mal hrávať aj naďalej, slušný hlavný záporák Vincent D'Onofrio, ktorý tu je správne slizký, takže som mu smrť prial po celý čas a k tomu plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, potešil ma hlavne Vinnie Jones. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale slušný štandard tohto žánru. Takže stále to mohlo byť aj lepšie, medzi klasiky tohto typu filmu sa Fire with fire nezaradí, medzi nimi má najbližšie asi k filmu Paparazzi a to je stále dobrá úroveň. Z mojej strany spokojnosť. 75% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Duhamel sa stal s hasiča nekompromisným drsňákom a s prižmúrením oka mu to šlo aj veriť. A ešte aj splnil liberálne normy a narazil si Rosario. Takže idol kaviarne. Ale dalo sa na to pozerať. Inak Brucea Willisa je vidieť viac na obálke dvd než vo filme samotnom. A poldolárového rapera ukázali ešte menej. Asi diskriminácia plešatých. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

A tak dobré to mohlo být... Kdyby všechna ta klišé, co po nich film jede jak slepice po flusu, a díky nimž víme o deset scén dopředu, co přijde, kdyby byly podané aspoň s nějakým nadhledem, a ne tak vážně. Stačilo hrozně málo a byla z toho slušná parodie. Ty dialogy, ty trhaly uši. A celou dobu jsem čekal, kdy on pronese: "Dívej se mi do očí, určitě se zachráníme." Ani ty akční scény nic moc, a po všech těch kopancích by každý jiný už zdechl. A naprosto nevyužitý potenciál Bruce Willise a "toho chlápka z Nip/Tuck" (Julian McMahon). ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (3)

  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama