Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh bývalého vojáka Edwarda Younga, který bude muset několik let po konci občanské války čelit nebezpečí daleko horšímu, než byli nepřátelští vojáci ve válce. Poté, co vinou záhadné epidemie ztratí svou manželku i syna, se vydá na dlouhou cestu, na níž bude pátrat jak po příčinách záhadných problémů, tak po novém smyslu života. (ČSFD)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Horor a western sú moje dva najobľúbenejšie filmové žánre, rovnako mám veľmi rád living dead tematiku a udalosti, týkajúce sa americkej občianskej vojny resp. bezútešného obdobia po jej skončení, takže mi bolo vopred jasné, že ak bude Exit Humanity natočený aspoň trochu zručne, tak mi určite sadne. Stalo sa, putovanie hlavného hrdinu Edwarda krajinou, ovládanou nemŕtvymi, jeho tragické dobrodružstvá, zúfalá snaha pomstiť sa a opatrné skúmanie symptómov zombie nákazy ma zaujali a som predvedčený, že keby bol tomuto kanadského hororu dopriaty vyšší budget, tak by patril k špičkám subžánru. Vzhľadom na smiešny rozpočet 300 000 kanadských dolárov je to však každopádne malý zázrak. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, ja som čakal nejaké krvavé béčko (Geddes totiž predtým nakrútil Scarce, ktorý je síce dosť lacný, ale fajnový, krvavý), dostal som však niečo úplne iné, a niečo ešte omnoho lepšie a profesionálnejšie. Čo sa týka samotného námetu, tak je to skôr taký atmosferický, spomalený zombie hororík. Proste niečo v štýle Stake Land alebo The Road, a ja mám rád takéto snímky. Opäť jedno putovanie z A do B. Hlavný hrdina sa vyberie na ďalekú cestu, aby vysypal popol svojho mŕtveho syna do rieky spätej so svojou minulosťou, popritom pomáha svojmu novému spoluputujúcemu zachrániť jeho sestru, okolo nich kvantum zombíkov, no ešte väčšie nebezpečenstvo číha v podobe generála a jeho tlupy, ktorí sú posadnutí hľadaním imúnneho človeka, aby našli liek na nákazu. Takže nemôžem povedať, že príbeh patrí k tým najoriginálnejším, ale čo ma zaujalo omnoho viac, bola forma. Tá už srší originalitou. Animované flashbacky sa v horore vidia len zriedka (a určite tu neboli preto, aby si tvorcovia uľahčili prácu, takže skvele sa tu hodili), rozprávač pokiaľ viem, taktiež. Pôvod nákazy nám tvorcovia objasňujú pomaly až dokumentárnou formou. Dej je posadený do konca 19. storočia, odohráva sa v peknej prírode, so skvelými hereckými výkonmi, výbornými maskami, pútavou hudbou, krásnou kamerou, tak toto beriem! Dalo by sa vytknúť možno jedine to, že keďže je horor prešpikovaný všetkým možným, občas stráca na hororovej intenzite, najmä v druhej polovici, no pri takejto stopáži je vlastne logické, že to nemôže šľapať nonstop. Ale vlastne ani nechce. Čiže kto čaká tisíce odpálených zombíkovských držiek a hektolitre krvi, ani sa nemusí obťažovať. Pre mňa však 100% a ďalší z vrcholov tohto roka. ()

Reklama

evilmind 

všetky recenzie používateľa

Zombie road movie z doby po americké občanské válce? To rozhodně můžu! Jen škoda, že přes historické reálie velice pomalu plynoucí děj rychle sklouzně do tradičních klišé žánru, jako je užírání se nad osudem blízkých, konfrontace s ozbrojenými zloduchy, a patetické hledání léku. Vizualizace je ovšem originální, animované části bojů se zombie nebo flashbacků jsou graficky úchvatné, a nepochybně by vydaly na úspěšný comics. Jo, a taky miluju filmy, co mají vypravěče s hypnotizujícím hlasem. Celé dvě hodiny se lze nechat unášet na příjemné vlně pečlivě budované atmosféry, a co na tom, že to vlastně vůbec není horror. Kupodivu nakonec tím, co mi tam nejvíc vadilo, byl příšerně hrajíccí Stephen McHattie v roli doktora, od toho jsem tedy po úžasném Pontypoolu čekal opravdu víc... ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Hrozně zajímavě pojatý zombie horor. Žádné vřeštící scény nasnímané roztřepanou kamerou, žádné masové útoky nemrtvých. Výborné zasazení příběhu na konec občanské války zvyšuje už tak solidní originalitu filmu. V podstatě komorní vyprávění, jakási odysea, rámovaná jednotlivými kapitolami v deníku bývalého vojáka. Pár scén a myšlenek opravdu stojí za zhlédnutí. Velice příjemné překvapení. ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Z toho, co ze začátku vypadalo na originálně pojatý zombie horůrek, se asi po dvaceti minutách vyklubala zhovadilost céčkovější, než Dead and the damned, což byl kousek minimálně o třídu koukatelnější, přitom taky chujovina. Ale alespoň to byla chujovina dokoukatelná, narozdíl od tohohle případu, kdy jsem měla problém dožít se titulků, kór když se to táhlo víc jak mdlý zombík bez končetin. Přežito 80 minut. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama