Reklama

Reklama

Píše se rok 1969. Ostřílený reportér Ward Jansen (Matthew McConaughey) se s kolegou vrací do svého rodného města na Floridě. Chce na místě činu získat více informací o událostech, po kterých se samotářský lovec aligátorů, Hillary van Wetter (John Cusack), ocitl v cele smrti. Van Wetter čeká na popravu kvůli vraždě šerifa, z níž byl usvědčen navzdory chybějícím důkazům. V pátrání pomáhá Wardovi i jeho mladší bratr, Jack (Zac Efron), a půvabná Charlotte (Nicole Kidman), jež věří v lovcovu nevinu. Ne každý ve městě ale jejich snahu vítá s nadšením a ne každý s nimi chce hrát čistou hru. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (210)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Z koľko percent je tento príbeh pravdivý?"...."Zo 100..." Po tejto vete v úvode som čakal niečo úžasného, príbeh , ktorý sa len tak nevidí. Tesne pred záverom som začínal bilancovať, čo tak originálneho som vlastne videl. Údajne nevinného, úchylného vraha, ktorého prepustia na slobodu? Nadržanú N. kidman, ktorá až v krajine močiarov zistí, že šľapla vedľa? M. McConaughey, ktorý je teplý a rád to s černochmi? Najväčším prekvapením je J. Cusack roli vraha, o ktorého prepustenie N. Kidman neúprosne bojuje. Keby tušila, koza...Že z filmu neostal čistý blábol, môžu ďakovať iba jemu. Záver bol na filme najlepším, tá atmosféra opusteného miesta v lesoch bola dobrá, mohlo sa z toho vytrieskať viac. Nekompromisné riešenie mačetou oceňujem, tu nebolo miesto pre hrdinov, ale to plávanie vo vode plnej krokodílov si mohli odpustiť. Nevydržal by tam ani 30 sekúnd...60%. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Rob Roy vymenoval všetky podstatné prívlastky. Najviac zaujal nie len stále väčší frajer McConaughey (ktorý týmto u mňa definitívne vypadol z ktg. neznesiteľných a presunul sa do skupiny mimoriadne zaujímavých hereckých typov), ale hlavne postava, ktorú tu tak perfektne zahral. Narozdiel od Friedkinovho Killer Joea tu mal čo a musel hrať, ak to nechcelo pôsobiť samoúčelne. A nezaváhal ani na sekundu. Až do úplného konca, ktorý som od istého momentu vytušil. Nie pre vlastný dôvtip, ale že to bola postava tak dobre napísaná a bezchybne stvárnená. Také nejde neoceniť. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $693,286Tržby Celosvetovo $2,421,000▐ kde sa tu objavilo takéto dosť dobré obsadenie v takomto zlom balaste, som to nedokázal ani dopozerať, po hodine nesúrodosti a ničovatosti som to stopol, absolútne otravná vec /25%/ ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Film odohrávajúci sa na rozhorúčenej Floride nám sľubuje aj horúce chvíľky.Tak tam bolo ale horúco.Som to cítila až sem.A nebolo len dusno na pobreží,ale aj dusno celkovou atmosférou.Skvelé obsadenie hercov.Všetci tam hrali to,čo tam hrať mali.Cusackovi v roli väzňa/psychopata som verila každé slovo,každé gesto a pohľad. Kidman vniesla do filmu iskru,svetlo,prežiarila,oživila..Popasovala sa z dosť rozpačitými scénami. Medzi také najvýraznejšie scénky ,,kričí" scéna,ktorú by som kľudne označila za erotickú scénku roka,a síce telepaticko-orálny sex (vo väzení).Kidman to zahrala parádne a hlavne ku spokojnosti Johna.Je to Bohyňa.Zac Efron opäť chameleon.Jeden človek by ho nespoznal.Prekvapil nielen po fyzickej stránke,ale aj po stránke hereckej.Film prístupný jednoznačne od 15 vyššie.Hudba ma brala - vzrušujúca,úžasná,motivujúca.Tento snímok ma strašne oslovil.Nemám problém si to odpozerať s odstupom času ešte raz..Výborný nápad a dakujem im za tie dusné chvíľky,ktoré nám pripravili na horúcom pobreží.A aj vdaka takýmto snímkam sa mrazivé zimné mesiace stávajú o troška znesiteľnejšími.. ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Jednooký Matthew McConaughey, nahý Zac Efron a Nicole Kidman s obličejovými výrazy o škále panenky barbie - to jsou jediné tři věci, na které si v souvislosti s tímto filmem vzpomenu. Opravdu nemohu uvěřit, že s tolika silnými jmény a tak atraktivním námětem mohlo vzniknout něco tak plytkého. Zásadní chybu bych hledal ve scénáři - ve filmu je věnováno příliš mnoho prostoru naprostým zbytečnostem a důležité informace posouvající děj padají prakticky mimoděk. Rovněž práce s postavami mi přišla poněkud neobratná - všechny mi z nějakého důvodu přišli jako vedlejší, těžko bych hádal, která z nich by měla být hlavní. Nemluvě o tom, že mi jejich osud byl zcela ukradený... Sečteno a podtrženo - každý z tvůrců nejspíš natáčel jiný film a výsledkem je tahle patlanina, bezduchá a zapomněníhodná. Škoda. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (15)

  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama